Search

Top 10 fotografie boeken 2023

Op zoek naar een fotografie boek dat je niet kan wegleggen?  In de wereld van literaire fotografie boeken zie je soms door alle bomen het bos niet meer. Zo zijn er onwijs veel verschillende auteurs die boeken schrijven van afwisselende kwaliteit.

Onze boeken experts lazen alle meest verkochte boeken uit de categorie fotografie die in de top 60 en 100 staan. Hieruit stelden we een top 10 beste fotografie boeken op.

Dus, op zoek naar de beste fotografie boeken om te lezen in 2023?  Lees snel verder!

De top 10 beste fotografie boeken

We hebben de beste fotografie boeken voor je geselecteerd op basis van de top 100 fotografie boeken en het advies van onze eigen literaire experts. 

We laten je hier onze keus voor de beste fotografie boeken ooit zien! Kijk in onze fotografie top 10 boeken lijst voor hulp bij het maken van je keuze.

Handboek natuurfotografie

Met dit handboek kun je jouw passie voor natuurfotografie ontdekken. Deze praktische gids laat je zien hoe je boeiende beelden kunt maken van landschaps- tot macrofotografie, zelfs vanuit je eigen tuin. Je leert welke apparatuur je nodig hebt, hoe je de technische mogelijkheden kunt benutten en wat je met je foto's kunt doen. De auteurs, Bart Siebelink en Edo van Uchelen, zijn gepassioneerde biologen en natuurfotografen. Samen hebben ze het Centrum voor Natuurfotografie opgericht, een kennis- en educatieplatform voor alle natuurfotografen. Ze hebben vele jaren ervaring in het fotograferen van de natuur en delen hun kennis graag met anderen. Met hun boek kun je de basis principes van de natuurfotografie leren kennen en maak je steeds betere foto's. Het handboek Natuurfotografie is een onmisbaar boek voor iedereen die met natuurfotografie aan de slag wil gaan. Volg de opdrachten en je stapt met de juiste kennis het veld in. Je wordt geïnspireerd om de schoonheid van de natuur in beelden te vangen. Met deze praktische gids kun je je fotografieskills naar een hoger niveau tillen.

Eerste Hulp Bij Fotograferen (educatief fotografieboek)

Met het boek ‘Eerste Hulp Bij Fotograferen’ ben je verzekerd van goede foto’s. Je krijgt direct inzicht in de juiste instellingen voor verschillende situaties. Daarnaast behandelen we verschillende problemen, zoals wazig beeld, onscherpe foto's, bewegingsonscherpte, en overbelichte foto's. Ook leer je hoe je foto's kunt verbeteren door de juiste belichting, compositie en onderwerp te kiezen. Als je serieus begint met fotograferen, is dit boek een ideale start. We bieden een overzicht van basisprincipes, tips voor het gebruik van verschillende camera's en lenzen, en uitgebreide informatie over de techniek. We leggen ook uit hoe je je foto's kunt bewerken en delen. Op deze manier ben je klaar om je foto's te maken en deel te nemen aan de fotografiewereld. Met het boek ‘Eerste Hulp Bij Fotograferen’ ben je verzekerd van goede foto's in iedere situatie. Met het boek ‘Eerste Hulp Bij Fotograferen’ maak je voortaan goede foto's in iedere situatie. We geven je advies over de instellingen en behandelen mogelijke problemen waar je tegenaan kunt lopen. Ook krijg je direct inzicht in de juiste instellingen voor verschillende situaties en leer je hoe je foto's kunt verbeteren door de juiste belichting, compositie en onderwerp te kiezen. Als je serieus begint met fotograferen, is dit boek een ideale start. We bieden een overzicht van basisprincipes, tips voor het gebruik van verschillende camera's en lenzen, en uitgebreide informatie over de techniek. Kortom, met dit boek ben je k.

Fotobijbels 2 De Fotografiebijbel

In Fotobijbels 2: De Fotografiebijbel leer je hoe je mooie en professionele foto’s kan maken. Het boek bevat tips uit de praktijk van vijf professionele fotografen. Ze delen hun ervaringen, tips en trucs over fotografie, lichtgebruik, kleur, compositie en postproductie. In elk hoofdstuk vind je een mooie voorbeeldfoto waaruit je direct inspiratie kan halen. Met Fotobijbels 2 krijg je een uniek inzicht in de wereld van de fotografie. De vijf fotografen leren je hoe je het meeste uit je camera haalt en hoe je jouw foto’s naar een hoger niveau tilt. In dit boek leer je alles over het gebruik van gamma, contrast, kleurtint, witbalans en andere belangrijke technieken. Je leert ook hoe je creatief kunt omgaan met licht, welke invloed verschillende lenzen hebben en hoe je kunt experimenteren met verschillende stijlen. Dit boek is een must-have voor iedereen die meer wil weten over fotografie. Het is geschikt voor beginners en ervaren fotografen. Met Fotobijbels 2: De Fotografiebijbel leer je hoe je professionele kwaliteit foto’s maakt, zonder dat je een expert hoeft te zijn. Dit boek laat je zien hoe je je fotografische vaardigheden snel kan verbeteren.

Praktisch handboek Fotografie

Met dit praktische handboek Fotografie kun je het maximale uit je fotografie halen. Het boek bevat alles wat je moet weten over licht, compositie en kleur. Je leert hoe je foto's kunt maken die er spectaculair uitzien en hoe je deze kunt bewerken in Photoshop. Je krijgt ook tips over het kiezen van het juiste materiaal en het maken van een portfolio. Met dit handboek kun je de basiskennis van fotografie verbeteren, maar ook je creativiteit aanscherpen. Je leert om te gaan met verschillende lichtomstandigheden, om creatieve compositieideeën toe te passen en om je foto's te bewerken met programma's als Photoshop. Er zijn ook tips over het maken van een uniek portfolio. Verder krijg je informatie over de meest geavanceerde technieken, zoals HDR-fotografie en lange sluitertijden. Dit praktische handboek Fotografie is een uitgebreide gids die je door alle stappen van het fotograferen begeleidt. De informatie is helder en begrijpelijk en geschikt voor beginners en gevorderden. Als je eenmaal de kennis hebt uit dit boek, zul je in staat zijn om prachtige, professionele foto's te maken.

Shoot

Shoot! is dé fotografie-hulpbron voor iedereen die graag mooie foto’s wil maken. Shoot! is een compleet herziene versie van de oorspronkelijke shoot!-gids. In deze gids deelt Anki Wijnen van @Zilverblauw haar tips en ervaringen over fotografie. Zonder ingewikkelde technische termen, maar met heldere uitleg, leuke opdrachten en de nieuwste informatie over fotografie. Met de informatie uit deze gids krijg je de kans om prachtige foto's te maken. Stel je voor dat de ogen van je onderwerp twinkelen, dat het eten er zo goed uitziet als het smaakt (of beter) of dat je middag in het bos iets weg heeft van een sprookje. Met Shoot! krijg je de mogelijkheid om deze foto's te maken. In de gids vind je tal van inspirerende beelden, technieken en tips om de perfecte foto te maken. Of je nu een beginner of gevorderde fotograaf bent, met de informatie uit Shoot! krijg je de kans om prachtige plaatjes te schieten.

Snap

Met Snap kun je bijna net zulke mooie foto's maken als met een spiegelreflexcamera. Anki Wijnen, bekend van @zilverblauw en auteur van het populaire boek fotografie-boek Shoot!, deelt haar tips, tricks en technieken die je helpen om met je smartphone verbluffende foto's te maken. Je krijgt inzicht in de mogelijkheden van je telefoon; hoe je moet componeren, hoe je de juiste instellingen selecteert en hoe je de kleuren kunt aanpassen. Anki legt je uit hoe je met eenvoudige middelen de meest spectaculaire beelden kunt maken. Je kunt je creatieve skills verbeteren, waar je ook bent, want je telefoon heb je altijd bij je. De herziene versie van Snap biedt je nog meer kennis over fotografie met je smartphone.

Fotograferen met de iPhone

Met het boek "Fotograferen met een iPhone" krijg je toegang tot de tips en technieken die gebruikt worden door professionele fotografen. Je krijgt meer inzicht in de basisprincipes van compositie, licht en kleur. Ook krijg je toegang tot de meest gebruikte apps voor fotograferen, waarmee je jouw foto's kunt bewerken en verfraaien. Met deze gids leer je niet alleen de basisprincipes, maar ook meer complexe technieken voor het fotograferen met je iPhone. Je krijgt tips over het maken van betere foto's, het gebruik van filters en het bewerken van je foto's. Er worden ook technieken besproken om creatieve fotografie te maken met je iPhone, zoals het gebruik van lange sluitertijden, slow-motion video's en HDR-fotografie. Bovendien bevat het boek ook informatie over het delen van je foto's op sociale media en tips om je foto's te verkopen. Als je graag meer wilt weten over fotograferen met je iPhone, dan is dit boek perfect voor jou. Je krijgt toegang tot de technische kennis en het creatieve potentieel van je iPhone.

Smartphotos

Met Smartphotos maak je foto's waar je geen genoeg van krijgt. Deze app staat vol met professionele filters en effecten, zodat je foto's geavanceerde kleurtonen, spannende contrasten en wervelende bewegingen krijgen. Je kunt ook de bezienswaardigheden met een extra glans aanbrengen, of een dramatische look toevoegen aan je landschapsfoto. Daarnaast biedt Smartphotos de mogelijkheid om je foto's op verschillende manieren te bewerken. Je kunt je foto's bijsnijden, omkeren, vervagen, vergroten en op andere manieren aanpassen. Je kunt er ook een speciale watermerk aan toevoegen, zodat iedereen kan zien dat jij de maker bent van deze prachtige foto's. Smartphotos biedt je alle tools die je nodig hebt om je foto's een professionele en unieke look te geven.

De mooiste fotolocaties 6 De mooiste fotolocaties van Nederland

Dit boek is perfect voor natuur- en landschapsfotografen die op zoek zijn naar de beste plekken in Nederland om hun foto's te maken. De mooiste fotolocaties Nederland, aanvulling 1 bevat meer dan 70 gebieden en ruim 200 locaties die in detail worden beschreven. Bovendien zijn er vele gedetailleerde kaartjes met exacte locaties en honderden inspirerende foto's te vinden. De lokale fotografen die achter de samenstelling van dit boek staan, hebben de beste plekken voor landschapsfotografie, toplocaties voor het mooiste insecten en de beste hotspots voor wildlife- en vogelfotografie voor je uitgezocht. Daarnaast krijg je ook informatie over de beste momenten van de dag, maanden van het jaar en ideale weersomstandigheden, waaronder parkeerplaatsen, bezoekerscentra en ID’s van waarneming.nl. Er staan ook tal van praktische fotografietips in om je foto's nog interessanter te maken. Zo kun je zelf zien welke locaties het meest geschikt zijn voor jouw fotografie-interesses en kun je deze punten gemakkelijk met behulp van GPS locaties bezoeken. Laat je verwonderen door de unieke gebieden die Nederland te bieden heeft en geniet van al het moois dat je tegenkomt.

De Portretbijbel

De Portretbijbel is een waardevolle bron voor beginnende fotografen, maar ook voor professionals en andere creatieve geesten. Je krijgt alle tips en trucs, van het instellen van de camera tot aan het kiezen van de juiste compositie, om de perfecte foto te maken. De Portretbijbel helpt je ook bij het creëren van een originele en unieke stijl. De foto's worden geïllustreerd met duidelijke voorbeelden en ook de bewerkingen worden uitgelegd. Hiermee kun je de perfecte portretfoto maken met een persoonlijke touch. Het boek bevat tevens tips voor het gebruik van verschillende soorten licht, zoals daglicht, flitsers of LED-lampen. Daarnaast is er aandacht besteed aan het werken met verschillende lenzen en het gebruik van accessoires. De Portretbijbel geeft je de kans om je creativiteit de vrije loop te laten en prachtige portretfoto's te maken.

Een fotografie boek kopen

Deze fotografie boeken review dient ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe of goede fotografie boeken om te lezen.

Op deze pagina behandelen we de fotografie boeken top 10. Dit zijn ook boeken die in de literaire top 20, 60 en 100 voorkomen. We hebben onder andere de bestseller boeken van 2022 en andere populaire fotografie boeken van dit moment voor je gelezen en beoordeeld. 

Bekijk ook eens deze top 10 boeken: 

Veelgestelde vragen

Wij hebben zelf geen webshop, dus je kunt jouw favoriete fotografie boek niet bij ons kopen. Wél kun je bij ons terecht voor een aanbeveling van een betrouwbare webshop waar je jouw nieuwe fotografie boek(en) kopen kunt. Klik op de “Koop voor de beste prijs” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je de aankoop van het nieuwe fotografie boek kan voltooien.

Ja, wij hebben onze top tien fotografie boeken gekozen uit de top 100 boeken lijsten van o.a 2022 en 2021. Na het lezen en beoordelen van alle bestseller boeken van deze lijsten zijn wij tot een top 10 beste fotografie boeken gekomen.

  1. Boeken
  2. fotografie

Inhoudsopgave