Zoek

Top 10 dementie boeken 2023

Op zoek naar een dementie boek dat je niet kan wegleggen?  In de wereld van literaire dementie boeken zie je soms door alle bomen het bos niet meer. Zo zijn er onwijs veel verschillende auteurs die boeken schrijven van afwisselende kwaliteit.

Onze boeken experts lazen alle meest verkochte boeken uit de categorie dementie die in de top 60 en 100 staan. Hieruit stelden we een top 10 beste dementie boeken op.

Dus, op zoek naar de beste dementie boeken om te lezen in 2023?  Lees snel verder!

De top 10 beste dementie boeken

We hebben de beste dementie boeken voor je geselecteerd op basis van de top 100 dementie boeken en het advies van onze eigen literaire experts. 

We laten je hier onze keus voor de beste dementie boeken ooit zien! Kijk in onze dementie top 10 boeken lijst voor hulp bij het maken van je keuze.

Het Sneeuwt In Mijn Hoofd Over Dementie

Het boek ‘Het sneeuwt in mijn hoofd over dementie’ van Ine Van den Broeck helpt om hier verandering in te brengen. In dit boek wordt gebruik gemaakt van een fotografisch dagboek, waarin de auteur haar ervaringen beschrijft. In dit boek kom je te weten wat dementie is en wat de gevolgen hiervan zijn. Je leert hoe je dementie kunt herkennen en wat je ertegen kunt doen. Daarnaast geeft het boek een realistische kijk op de vele vragen en dilemma's die je als mantelzorger of familielid tegenkomt. Het geeft je inzicht in wat je kunt verwachten en hoe je kunt omgaan met de situatie. De auteur geeft handvatten en tips om je te helpen bij het omgaan met de situatie. Het boek is een persoonlijke en intieme kijk op dementie, geschreven vanuit de ervaringen van de auteur. Het geeft je een idee van wat er gebeurt bij iemand met dementie. Het boek is ook een ode aan iedereen die met dementie te maken heeft. Het is een must-read voor iedereen die met dementie te maken heeft. Het boek 'Het sneeuwt in mijn hoofd over dementie' van Ine Van den Broeck is een aanrader voor iedereen die met dementie te maken heeft. Het geeft je een realistisch beeld van de situatie en helpt je om te begrijpen wat er gebeurt bij iemand met dementie. Het.

Sijpelen Van Tijd

Sijpelen Van Tijd is een interactief boek dat familieleden helpt om te begrijpen wat dementie is en wat voor gevolgen het heeft voor hun dierbare. Het boek bevat een overzichtelijk stappenplan met praktische tips en adviezen. Sijpelen Van Tijd is een bijzonder en waardevol cadeau voor iedereen die met dementie te maken heeft. Het is een geschenk dat mensen de kracht geeft om deze lastige situatie aan te pakken en om een actieve rol te spelen in het leven van hun dierbare. Sijpelen Van Tijd is een must-have voor iedereen die betrokken is bij dementie. Het boek helpt om het voor de betrokkene gemakkelijker te maken om te begrijpen wat er aan de hand is en biedt ook praktische oplossingen. Het bevat ook informatie over wat te doen in geval van crisis en hoe om te gaan met moeilijke situaties. Daarnaast bevat het boek ook verhalen en tips van mensen die al ervaring hebben met dementie.

Alles is OK

Om zijn moeder te laten weten hoe veel hij van haar houdt, creëerde een zoon het product Alles is OK. Het is een creatief cadeau dat een mooie herinnering geeft aan het kostbare moment dat moeder en zoon samen waren. Het product bestaat uit een gepersonaliseerd kussensloop, waarop een afbeelding van een hartstilstand en de tekst "Alles is OK" gedrukt staan. Ook bevat het een kleine kaart met een persoonlijke boodschap, die de zoon voor zijn moeder had geschreven. Door het product Alles is OK kan de zoon zijn moeder laten weten dat alles goed is en dat hij haar altijd zal koesteren. Het kussensloop is gemaakt van hoogwaardige stoffen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het is perfect als cadeau voor mama, of als een herinnering aan die speciale persoon. Het is een prachtig cadeau om te laten zien dat je om iemand geeft.

De dag door met dementie

Deze boek is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met dementie. Voor naasten, vrijwilligers, professionals, verzorgenden en mantelzorgers maar ook voor mensen met dementie zelf. De auteur heeft een bijzondere toon die het boek toegankelijk maakt. Er wordt aandacht besteed aan het herkennen van symptomen, de verschillende fasen van dementie en wat je kunt doen om je eigen leven en dat van degene die je omgeeft te vergemakkelijken. Met heldere taal wordt de lezer meegenomen in de wereld van dementie. Er wordt ook aandacht besteed aan het omgaan met problemen en het aanpakken van uitdagingen die mensen met dementie en hun naasten tegenkomen. Er wordt ook gesproken over hoe je het beste kunt omgaan met moeilijke situaties, zoals het moeilijk maken van beslissingen, het verliezen van het vermogen tot zelfstandig denken en handelen en het uiten van emoties. Er worden ook strategieën beschreven om goed om te gaan met deze situaties. Uiteindelijk is het doel om een veilige, respectvolle omgeving te creëren voor mensen met dementie en hun naasten.

Dementie op jonge leeftijd

Met het boek 'Dementie op jonge leeftijd' willen we mensen met dementie op jonge leeftijd een stem geven. Het boek biedt informatie over de verschillende soorten dementie, maar ook over hoe je er als familie of vriend mee om kunt gaan. Daarnaast staat er ook een speciale hoofdstuk over de wettelijke rechten, voorzieningen en ondersteuningsmogelijkheden die slim benut kunnen worden. Met 'Dementie op jonge leeftijd' willen we mensen bewust maken van het feit dat mensen met dementie op jonge leeftijd een speciale aandacht verdienen. Het boek geeft praktische tips en adviezen over hoe je het beste met de diagnose en de situatie om te gaan. Het bevat ook rechten, voorzieningen en ondersteuningsmogelijkheden die in veel gevallen kunnen worden benut. Daarnaast worden er ook veranderingen besproken die nodig zijn om de levenskwaliteit van de betrokkenen te verbeteren. Met 'Dementie op jonge leeftijd' willen we mensen met dementie op jonge leeftijd en hun naasten een handvat bieden om met de ziekte om te gaan. Het boek biedt een kijkje in de wereld van deze mensen en voorziet in informatie over de verschillende soorten dementie, maar ook over hoe je als familie of vriend mee om kunt gaan. Daarnaast worden er ook tips en adviezen gegeven over hoe je de levenskwaliteit van de betrokkenen optimaal kunt benutten.

Had ik het maar geweten

Had ik het maar geweten is een nuttig hulpmiddel voor iedereen die te maken heeft met dementie. Het biedt een praktische handleiding voor het omgaan met deze ziekte. Het boek is geschreven door een deskundige en bevat veel informatie over het verloop van de ziekte, hoe om te gaan met geheugenproblemen en wat te doen met medische en financiële kwesties. Daarnaast bevat het boek ook persoonlijke ervaringen van bekende Nederlanders. Het boek is een waardevolle bron van informatie voor iedereen die te maken heeft met dementie. Het is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en technische mogelijkheden. Daarnaast worden er voorbeelden gegeven van de meest voorkomende situaties die je tegenkomt bij het omgaan met dementie. Met behulp van de tips en adviezen uit dit boek kunnen familie, vrienden en verzorgenden hun dierbaren met dementie beter begrijpen en beter ondersteunen.

Handig bij dementie

Handig bij dementie is een boek dat speciaal geschreven is voor familieleden en zorgverleners die mensen met dementie willen helpen. Het boek bevat achtergrondinformatie over de psychologische en emotionele aspecten van dementie, maar ook voorbeelden van moderne hulpmiddelen, verstandige aanpassingen in de leefomgeving en inzichten van deskundigen over de invloed van licht, eten, muziek en beweging op mensen met dementie. Het voorwoord is geschreven door Gea Broekema-Procházka, voormalig directeur-bestuurder Alzheimer Nederland. Het boek Handig bij dementie biedt een enorme waarde voor iedereen die zorgt voor een persoon met dementie. Het geeft inzicht in de psychologische en emotionele aspecten van dementie en leert hoe de nog aanwezige capaciteiten van mensen met dementie zo veel mogelijk benut kunnen worden. Ook bevat het boek informatie over moderne hulpmiddelen en verstandige aanpassingen in de leefomgeving. Verder staan er in het boek korte praktijkvoorbeelden en gastartikelen van toonaangevende deskundigen. Dit boek is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die iemand met dementie helpt.

Het hart wordt niet dement

Het boek 'Het hart wordt niet dement' van Huub Buijssen geeft een goed inzicht in de wereld van mensen met dementie. Het boek biedt een diepgaande analyse van de manier waarop mensen met dementie omgaan met de verlieservaringen die ze ervaren. Buijssen benadrukt dat er meer is dan alleen het verlies van herinneringen en dat er belangrijke emoties en verlangens behouden blijven. Hij geeft praktische tips voor mensen die naasten hebben met dementie, om de betrokkene zo goed mogelijk te helpen en te ondersteunen. Daarnaast biedt Buijssen ook een persoonlijk inzicht in de worstelingen van mensen met dementie, door herkenbare praktijkvoorbeelden en citaten uit romans te gebruiken. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl, waardoor het eenvoudig te volgen is. Door de vele jaren ervaring die de auteur heeft op het gebied van dementie, krijgt de lezer een betrouwbaar beeld van de wereld van mensen met dementie. Met 'Het hart wordt niet dement' krijg je een beter inzicht in dementie en het leven van mensen die ermee te maken hebben. Het boek is daarom een uitstekende bron van kennis en een must-have voor iedereen die mensen met dementie wil begrijpen en ondersteunen.

Leven en liefhebben met dementie

Product beschrijving: Op het moment dat je de diagnose dementie krijgt, komt er veel op jou en je naasten af. Dit boek biedt een praktische gids voor de eerste tijd na de diagnose, die je helpt om rust en ruimte te creëren. Het beschrijft hoe je kunt omgaan met de veranderingen die dementie met zich meebrengt, zoals lichamelijke, psychische en emotionele veranderingen. Het biedt informatie over gezond en veilig leven en over hoe je de dingen kunt blijven doen waar je het meest van geniet. Het boek helpt je ook om je naasten te betrekken bij je zorg. Het biedt informatie over hoe je je partner en andere familieleden, buren of vrienden kunt betrekken bij je zorg. Ook geeft het praktische tips over hoe je je (liefdes)relaties sterk kunt houden. Liefde is immers onmisbare bagage voor de reis die dementie heet. Dit boek brengt alles praktisch, open en eerlijk op een rij. Het is overzichtelijk opgezet, waardoor je snel de informatie kunt vinden die je nodig hebt. Leven en liefhebben met dementie helpt je om de regie te houden en om het leven zo goed mogelijk te leven.

Op bezoek bij een dierbare met dementie

Op bezoek gaan bij een dierbare met dementie kan soms moeilijk zijn. Het is namelijk een situatie waar je misschien niet goed mee om weet te gaan. Maar met dit boek wordt het een stuk makkelijker. Het biedt je handvatten en adviezen om van zo'n bezoek een fijn en waardevol samenzijn te maken. Het boek is geschreven door een ervaringsdeskundige die als professioneel begeleider werkzaam is bij ouderen met een vorm van dementie. Hij heeft verschillende situaties meegemaakt en in dit boek delen hij en andere deskundigen hun kennis en ervaringen. Je krijgt antwoord op vragen als hoe je een gesprek aan kunt gaan, hoe je jouw dierbare kunt betrekken bij het gesprek en hoe je de situatie zo aangenaam mogelijk kunt maken. Met behulp van dit boek kun je een bijzondere band creëren met je dierbare met dementie. Je krijgt tips en inspiratie om deze bijzondere band te versterken. Zo kun je samen plezier maken en een diepere verbinding voelen.

Een dementie boek kopen

Deze dementie boeken review dient ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe of goede dementie boeken om te lezen.

Op deze pagina behandelen we de dementie boeken top 10. Dit zijn ook boeken die in de literaire top 20, 60 en 100 voorkomen. We hebben onder andere de bestseller boeken van 2022 en andere populaire dementie boeken van dit moment voor je gelezen en beoordeeld. 

Bekijk ook eens deze top 10 boeken: 

Veelgestelde vragen

Wij hebben zelf geen webshop, dus je kunt jouw favoriete dementie boek niet bij ons kopen. Wél kun je bij ons terecht voor een aanbeveling van een betrouwbare webshop waar je jouw nieuwe dementie boek(en) kopen kunt. Klik op de “Koop voor de beste prijs” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je de aankoop van het nieuwe dementie boek kan voltooien.

Ja, wij hebben onze top tien dementie boeken gekozen uit de top 100 boeken lijsten van o.a 2022 en 2021. Na het lezen en beoordelen van alle bestseller boeken van deze lijsten zijn wij tot een top 10 beste dementie boeken gekomen.

  1. Boeken
  2. dementie

Inhoudsopgave