Zoek

Top 10 keramiek boeken 2023

Op zoek naar een keramiek boek dat je niet kan wegleggen?  In de wereld van literaire keramiek boeken zie je soms door alle bomen het bos niet meer. Zo zijn er onwijs veel verschillende auteurs die boeken schrijven van afwisselende kwaliteit.

Onze boeken experts lazen alle meest verkochte boeken uit de categorie keramiek die in de top 60 en 100 staan. Hieruit stelden we een top 10 beste keramiek boeken op.

Dus, op zoek naar de beste keramiek boeken om te lezen in 2023?  Lees snel verder!

De top 10 beste keramiek boeken

We hebben de beste keramiek boeken voor je geselecteerd op basis van de top 100 keramiek boeken en het advies van onze eigen literaire experts. 

We laten je hier onze keus voor de beste keramiek boeken ooit zien! Kijk in onze keramiek top 10 boeken lijst voor hulp bij het maken van je keuze.

Professionele keramiektechnieken

Dit boek is een bron van praktische kennis en technieken voor keramisten. Het biedt een volledig overzicht van de kunst van het pottenbakken, met informatie over het basismateriaal klei, verschillende vormgevingstechnieken, ovens, glazuren en kunstobjecten. Er worden uitgebreide uitleg en voorbeelden gegeven van de processen, en er wordt gedetailleerd stilgestaan bij het gebruik van verschillende technieken zoals draaien, gieten en polijsten. Dit boek is een waardevolle bron voor iedereen die wil leren over keramische technieken, of een professional die alleen maar op zoek is naar meer informatie. Het handboek biedt een uitgebreide, gedetailleerde kijk op technieken, materialen en ovens, en helpt je ook bij het uitvoeren van experimenten met stoken met zaagsel. De foto's en voorbeelden van kunstobjecten uit de hele wereld zullen je inspireren tot het maken van je eigen creaties. Professionele keramiektechnieken is een onmisbaar naslagwerk voor alle keramisten.

Forte Boek Van klei tot keramiek Stuart Carey

Dit boek is geschreven voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken van keramiek. Stuart Carey deelt zijn breed scala aan ervaringen op het gebied van klei, glazuur en technieken voor het maken van keramische objecten. Met praktische tips, illustraties en foto's leert hij je hoe je keramiek kunt maken, van het maken van een kunstwerk tot het glazuren van een voorwerp. Ook de basisprincipes van de keramiek worden behandeld, zoals het uitkiezen van de juiste klei, het gebruik van de schijf, het maken van patronen en het glazuren. Dit boek geeft je alle handvatten die je nodig hebt om een goed eindproduct te creëren. Tegelijkertijd is het boek ook een leerzame kijk op het maken van keramiek, waarbij je de technieken en het proces leert begrijpen. Van klei tot keramiek is een krachtig boek vol informatie en inspiratie voor iedereen die keramiek wil maken. Stuart Carey deelt zijn ruime kennis en ervaring op een toegankelijke manier, waardoor dit boek een must is voor iedereen die geïnteresseerd is in pottenbakken. Het boek is geschikt voor beginners, studenten, hobbyisten en professionele keramisten. Met dit boek kun je gegarandeerd een mooi eindproduct maken.

Forte Boek Kleurrijk keramiek Inge Burgerhoudt

NO DESCRIPTION

250 Tips voor de pottenbakker Jacqui Atkin

250 Tips voor de pottenbakker Jacqui Atkin is een geweldig boek voor alle pottenbakkers die hun vaardigheden willen verfijnen. Het boek leert u de basisprincipes van pottenbakken, hoe u de juiste materialen kunt gebruiken, en verschillende technieken voor het maken van potten, borden, schalen en andere keramische objecten. U krijgt ook informatie over het gebruik van glazuren, decoraties en het werken met klei. In dit boek vindt u ook tips over het gebruik van gereedschap, het bakken op verschillende temperaturen, en het aanbrengen van glazuur. Daarnaast bevat het boek talloze inspirerende ideeën voor het maken van unieke kunstwerken. U kunt bijvoorbeeld leren hoe u een patroon in klei kunt vormen, of hoe u een kleurrijk bloemontwerp kunt maken. U kunt ook verschillende technieken combineren om een uniek kunstwerk te creëren dat precies is wat u in gedachten had. Het boek bevat ook tips over het bewaren en repareren van potten, zodat uw kunstwerken zoveel mogelijk plezier blijven geven.

Keramiek uit de hand

Met Keramiek uit de Hand kun je de wonderen der keramiek met eigen handen maken. Jacqui Atkin laat zien hoe je met je eigen twee handen prachtige kommen, schalen en vazen vormt. Met klei en enkele eenvoudige gereedschappen maakt Jacqui Atkin knijppotten. Vervolgens werkt ze deze knijppotten uit tot de meest uiteenlopende keramische vormen. De technieken die Jacqui gebruikt zijn simpel, maar de resultaten zijn verrassend mooi en stijlvol. Met deze handleiding krijg je inzicht in het basismateriaal klei en in de verschillende technieken, zoals rollen, plakken, beitelen en schilderen. Met deze vaardigheden kun je je eigen creaties maken. Je kunt de verschillende technieken combineren voor een uniek en persoonlijk resultaat. Neem de tijd om naar je eigen creaties te kijken, experimenteren en plezier te maken met je eigen keramische werken.

Het keramiek boek

Het boek biedt een overzicht van het produktieproces, de technieken, de stijlkenmerken en de keramisten uit de gouden jaren van Nederlandse keramiek. Het boek bevat prachtige, professionele foto's van de gebruiksvoorwerpen, die het makkelijk maken om de verschillende stijlen en technieken te herkennen. De schrijver heeft veel onderzoek gedaan naar de geschiedenis en de technieken van het keramiek. HET KERAMIEK BOEK is een waardevolle bron van informatie voor zowel de kenner als de liefhebber. Het boek geeft ook een overzicht van de meest iconische voorbeelden van Nederlands gebruiksaardewerk uit de gouden jaren. Er worden ook vergelijkbare voorbeelden uit andere Europese landen getoond, waardoor een interessante vergelijking kan worden gemaakt. HET KERAMIEK BOEK is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in Nederlands sieren gebruiksaardewerk uit de periode 1876-1940. Het boek bevat prachtige foto's, een kijkje in het produktieproces en een overzicht van de meest iconische stukken. Het is een waardevolle bron van informatie voor zowel de kenner als de liefhebber.

Stippen en kleur

In dit boek vind je meer dan 80 leuke en inspirerende ontwerpen om te stippen. Of je nu een beginner of gevorderde stipper bent, je zult je ogen uitkijken bij de vele kleurrijke patronen, zoals bloemen, strepen, plaids en meer. Er is ook een uitgebreide kleurpagina waardoor je onmiddellijk kunt beginnen met stippen. Met Stippen. & kleur kun je eindeloos variëren en je creativiteit de vrije loop laten. Of je nu stippen leert of je bestaande kennis verdiept, het boek helpt je om je creativiteit te verkennen en je eigen kunstwerken te creëren. Met Stippen. & kleur van Nienke van der Zwan, ontdek je alle geheimen van keramiek beschilderen. Je leert hoe je verschillende stijlen kunt combineren om kleurrijke en unieke patronen te maken. Je ontdekt hoe je kleur, textuur en bedrukkingen kunt gebruiken om je keramiekstukken te verfraaien. Laat je inspireren door de vele prachtige ontwerpen en de uitgebreide kleurpagina's. Ontdek hoe je eindeloos kunt variëren en je creativiteit de vrije loop kunt laten.

Stippen en kleur

In dit boek staat een verzameling van 30 patroonontwerpen die je kunt gebruiken om je eigen schilderstukken te maken. Ook vind je veelbasisvormen die je kan combineren met de verschillende patroonstijlen. Er worden verschillende technieken en materialen uitgelegd, zoals het gebruik van glazuur, olieverf en krijtverf. Voor de creatievelingen onder ons is dit boek een echte aanrader. Na het lezen van Stippen & kleur zal je met een schat aan kennis en inspiratie je eigen schilderwerk kunnen maken. Je kunt je creativiteit gebruiken om je eigen stijl te creëren en je eigen werkstukken te maken. Geniet van de rustgevende bezigheid en laat je verrassen door het resultaat!

Verzameldrift

Deze biografie, Verzameldrift, is een fascinerende reis door het leven van Nanne Ottema, een man die een leven lang verzamelde. Het boek beschrijft de wereld achter de verzamelaar, waarvan het motief een geheim blijft. Antoon Ott geeft in dit boek een interessant inzicht in de kracht van verzamelen en de diepe betekenis die verzamelen heeft voor een persoon. Verzameldrift is een meeslepend verhaal over de Friese cultuur. Het boek laat zien hoe Ottema's verzamelingen invloed hadden op de Friese cultuur en welke impact deze hebben gehad op de Friese kunst en cultuur. Daarnaast wordt het verzamelen van antiek en kunst in het algemeen en de Friese cultuur in het bijzonder verder belicht. Dit boek geeft een interessant en verhelderend inzicht in de culturele achtergrond van Nanne Ottema, waardoor je een beter begrip krijgt van zijn verzamelingen en de verzamelaarscultuur in Friesland.

Delffse Porceleyne Ned Ed

Delffse Porceleyne Ned Ed is een prachtig voorbeeld van Delfts aardewerk. Het is gemaakt van de beste kwaliteit aardewerk en heeft een prachtig kleurrijk decor. Elke Delffse Porceleyne Ned Ed is uniek en geschikt voor elke omgeving. Dit prachtige product is gemaakt door de bekwame handen van een Delftse meester-aardewerkmaker. De kleuren zijn krachtig en de decoraties zijn uitgevoerd met een scherpe precisie. Dit aardewerk is uniek en kan een echte blikvanger zijn in elke kamer. De kleuren zijn diep en zacht en passen goed bij een modern of klassiek interieur. De Delffse Porceleyne Ned Ed is een prachtig stuk aardewerk dat een meeslepende schoonheid heeft. Het is een verfijnde en tijdloze uitdrukking van Delfts aardewerk, een symbool van kunst en traditie. De Delffse Porceleyne Ned Ed is een stuk dat zal blijven bestaan voor generaties om te genieten.

Een keramiek boek kopen

Deze keramiek boeken review dient ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe of goede keramiek boeken om te lezen.

Op deze pagina behandelen we de keramiek boeken top 10. Dit zijn ook boeken die in de literaire top 20, 60 en 100 voorkomen. We hebben onder andere de bestseller boeken van 2022 en andere populaire keramiek boeken van dit moment voor je gelezen en beoordeeld. 

Bekijk ook eens deze top 10 boeken: 

Veelgestelde vragen

Wij hebben zelf geen webshop, dus je kunt jouw favoriete keramiek boek niet bij ons kopen. Wél kun je bij ons terecht voor een aanbeveling van een betrouwbare webshop waar je jouw nieuwe keramiek boek(en) kopen kunt. Klik op de “Koop voor de beste prijs” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je de aankoop van het nieuwe keramiek boek kan voltooien.

Ja, wij hebben onze top tien keramiek boeken gekozen uit de top 100 boeken lijsten van o.a 2022 en 2021. Na het lezen en beoordelen van alle bestseller boeken van deze lijsten zijn wij tot een top 10 beste keramiek boeken gekomen.

  1. Boeken
  2. keramiek

Inhoudsopgave