Search

Top 10 geneeskunde boeken 2023

Op zoek naar een geneeskunde boek dat je niet kan wegleggen?  In de wereld van literaire geneeskunde boeken zie je soms door alle bomen het bos niet meer. Zo zijn er onwijs veel verschillende auteurs die boeken schrijven van afwisselende kwaliteit.

Onze boeken experts lazen alle meest verkochte boeken uit de categorie geneeskunde die in de top 60 en 100 staan. Hieruit stelden we een top 10 beste geneeskunde boeken op.

Dus, op zoek naar de beste geneeskunde boeken om te lezen in 2023?  Lees snel verder!

De top 10 beste geneeskunde boeken

We hebben de beste geneeskunde boeken voor je geselecteerd op basis van de top 100 geneeskunde boeken en het advies van onze eigen literaire experts. 

We laten je hier onze keus voor de beste geneeskunde boeken ooit zien! Kijk in onze geneeskunde top 10 boeken lijst voor hulp bij het maken van je keuze.

Het nieuwe ademen

Met het nieuwe ademen proberen we dat ademen zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Het is een kleine gadget in de vorm van een korte ronde tube, die je kunt aanpassen aan de grootte van je neusgaten. De gadget is gemaakt van stevig materiaal, zodat hij elke dag gemakkelijk kan worden gebruikt. Het nieuwe ademen voorkomt verstoppingen, allergieën en andere luchtwegproblemen. Daarnaast helpt het je om beter te ademen, waardoor je meer energie krijgt en meer gefocust bent. Met deze gadget kun je de voordelen van een goede ademhaling ervaren. Het geeft je meer controle over je ademhaling, waardoor je meer ontspannen en in balans bent.

Vet belangrijk

Het boek is bedoeld voor iedereen die het leven wil leiden dat bij hen past. Het is geschreven door twee artsen die beiden hebben gewerkt als diëtist en verpleegkundige. Ze hebben hun kennis en ervaring gebruikt om een boek te schrijven dat uitlegt hoe je gezond kunt leven met vetten in je dieet. VET belangrijk biedt een aanpak die gebaseerd is op wetenschap, maar ook inzicht geeft in de psychologische achtergronden van een gezond voedingspatroon. Het boek behandelt onderwerpen zoals de geschiedenis van vetten, hun voedingswaarde, hun rol in het lichaam en hoe je kunt leren om gezond te eten. Er wordt ook uitleg gegeven over verschillende soorten vetten en hoe ze je gezondheid kunnen beïnvloeden. Het boek is geschreven met veel kennis, informatie, illustraties en humor. Het is een boek dat u uitnodigt om na te denken en om verder te kijken dan wat we al weten. VET belangrijk biedt je een kijkje in de wereld van vet, waardoor je in staat bent om je eigen voedingskeuzes te maken.

Van klacht naar kans

Van klacht naar kans biedt een unieke methode om dieper te gaan en de oorzaak te achterhalen. Je leert situaties te overzien, de ander te begrijpen en jezelf te accepteren. Je krijgt inzicht in wat je in je leven tegenhoudt, wat je leven kleur geeft en wat jouw kwaliteiten zijn. Door deze methode ontdek je wat er nodig is om de balans te herstellen. Je leert dat je zelf de regie kunt voeren en invloed kunt uitoefenen op je leven. Onze ervaren coaches bieden je een luisterend oor en helpen je inzicht te krijgen in wat er op dit moment in je leven aan de hand is. Ook kunnen ze je helpen bij het maken van een plan om je doelen te bereiken. Met deze unieke methode kun je je leven terug in balans brengen en je hoofd, hart en lichaam weer in balans krijgen. Van klacht naar kans biedt een krachtig proces om je leven te veranderen. We werken met verschillende technieken, waaronder gesprekken, meditatie, visualisatie, ademhalingsoefeningen en mindfulness. Hierdoor kun je je bewust worden van je gedachten en gevoelens, je vermogen om te ontspannen vergroten en jezelf beter leren kennen en begrijpen. Kortom, Van klacht naar kans biedt je een unieke methode om de balans in je leven te herstellen. Je leert hoe je je klachten kunt omzetten in kansen en hoe je je vrijheid kunt herwinnen om je leven te leiden zoals jij het wilt. Ervaar wat Van klacht naar k.

Traumasporen in lichaam, brein en geest

Traumasporen in lichaam, brein en geest is een must-read voor iedereen die betrokken is bij het vechten tegen trauma. In dit boek legt vermaard psychiater Bessel van der Kolk uit hoe trauma invloed heeft op ons lichaam, brein en geest. Van der Kolk legt uit hoe trauma in het lichaam wordt opgeslagen als sporen die een blijvend effect hebben op ons denken, voelen en handelen. Het boek is een essentiële leidraad bij het begrijpen en behandelen van trauma. Van der Kolk combineert onderzoeksresultaten met persoonlijke verhalen om de lezer een betere kijk te geven op wat trauma is en hoe het kan worden genezen. Hij gaat dieper in op de nieuwste ontwikkelingen in de behandeling van trauma, waaronder mindfulness, yoga en EMDR. Daarnaast helpt dit boek je om de eigen kracht te versterken, zowel fysiek als psychisch. Traumasporen in lichaam, brein en geest bevat cruciale informatie over hoe trauma ons leven beïnvloedt, waardoor het een must-have is voor iedereen die betrokken is bij het vechten tegen trauma. Met deze pocketeditie heeft u altijd de kennis bij de hand om de impact van trauma te begrijpen en hoe u of anderen ermee om kunnen gaan.

Die ene patiënt

Dit boek is geschreven door een arts die verschillende patiënten heeft gekend die een emotionele impact op hem hadden. Voor iedereen die werkt in de medische wereld is dit boek een must om te lezen. Het biedt een uniek inzicht in de gedachtegangen van de artsen en verpleegkundigen die dagelijks te maken hebben met verschillende patiënten. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van de arts en geeft een interessant inzicht in zijn ervaringen. Het boek is geschreven met een mengeling van herkenbare humor en emotie, waardoor de verhalen die worden verteld nog meer tot leven komen. Het verhaal wordt gevolgd van de eerste ontmoeting met de patiënt tot de laatste afscheid. Het boek is gebaseerd op waarheid, waardoor het een interessante leeservaring biedt voor iedereen die werkzaam is in de medische wereld. Het is een boek waar iedereen die in de gezondheidszorg werkt, veel herkenning in zal vinden. Door de persoonlijke verhalen die worden verteld, krijgt de lezer een uniek inzicht in de wereld van de arts.

Wanneer je lichaam nee zegt

Maté presenteert in dit boek een revolutionaire visie op gezondheid, die rekening houdt met onze persoonlijke verhalen. Hij laat ons zien dat het genezingsproces begint met het herstellen van de relatie die je met jezelf hebt. Verder bevat het boek makkelijk toegankelijke oefeningen die je kunnen helpen om het kwaad dat verborgen stress met zich meebrengt te verlichten. Gabor Maté brengt met zijn boek 'Wanneer je lichaam nee zegt' een revolutionaire visie op gezondheid. Hij laat zien dat de gevolgen van verborgen stress desastreus kunnen zijn voor onze gezondheid. Wanneer we geen nee durven te zeggen tegen onze door stress geregeerde manier van leven, zal ons lichaam uiteindelijk voor ons zeggen. Het boek bevat verhalen en makkelijk toegankelijke oefeningen, die je helpen om de gevolgen van de verborgen stress te verlichten. Maté geeft inzicht in de manier waarop we kunnen genezen en voegt toe dat het herstellen van de relatie met onszelf het begin is van het genezingsproces. Hij wijst ons er ook op dat er geen korte termijnoplossing is voor het probleem, maar dat we eerst dienen te accepteren dat we ook op andere manieren kunnen leren omgaan met stress.

Activeer je nervus vagus

Het Activeer je nervus vagus programma is ontwikkeld om je te helpen je veerkracht te versterken, angst te verminderen en stressgerelateerde klachten te verlichten. Je leert de principes achter de Polyvagal Theory zo goed te begrijpen dat je deze kunt toepassen op je eigen leven. Je ontdekt hoe je verbinding kunt maken met anderen, je angst kunt verminderen en je veerkracht kunt versterken. Dit programma combineert theoretische kennis met praktische tips en oefeningen om je direct meer rust, verbinding en veerkracht te ervaren. Het Activeer je nervus vagus programma is ontworpen om je te helpen je veerkracht te versterken, angst te verminderen en stressgerelateerde klachten te verlichten. Het is gebaseerd op de doorbraakmethode van de Amerikaanse neuropsychiater Stephen Porges. De methode is vertaald door stressexpert Luc Swinnen en combineert theoretische kennis met praktische tips en oefeningen. Hierdoor kun je direct meer rust, verbinding en veerkracht ervaren. Met dit programma leer je hoe je verbinding kunt maken met anderen en je angst kunt verminderen door je nervus vagus positief te stimuleren. Je ontdekt hoe je door de principes van de Polyvagal Theory een beter inzicht krijgt in je eigen leven. Bovendien krijg je concrete handvatten om je veerkracht te versterken en stressgerelateerde klachten te verminderen. Ontdek hoe je je eigen veerkracht kunt vergroten en stress- en angstklachten kunt verminderen met het Activeer je nervus vagus programma.

De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid

In dit boek deelt Dr. Anne Fleck unieke kennis en tips over hoe je een gezonde leefstijl kunt ontwikkelen om je vermoeidheid te verminderen. Ze vertelt je over hoe je je energieniveau kunt verhogen door de juiste voedingskeuzes te maken en je leefstijl aan te passen. Je leert wat er gebeurt in je lichaam als je vermoeid bent en wat de oorzaken kunnen zijn. Naast het maken van goede voedingskeuzes en leefstijlaanpassingen, worden er ook technieken behandeld waarmee je je lichaam kunt trainen om een optimale energiebalans te behouden. Dr. Anne Fleck helpt je ook om je gezonde leefstijl vol te houden door handige tips en adviezen. Je leert hoe je vermoeidheid en stress kunt verminderen door het nemen van rust, het beoefenen van ontspanningsoefeningen en het maken van een slaapschema. Daarnaast worden er ook technieken geleerd om je emoties te reguleren en je mentale weerbaarheid te vergroten. Met dit boek krijg je toegang tot de krachtige informatie die nodig is om je vermoeidheid te verminderen en je energieniveau te verhogen. Verken de gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid, leer meer over hoe je je lichaam en geest kunt versterken en geniet van een leven met meer energie. Met 'De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid' van Dr. Anne Fleck zul je meer energie krijgen en je vermoeidheid effectief te lijf gaan. Met behulp van de krachtige informatie en tips uit.

Sorry dat ik je wakker bel

In Sorry dat ik je wakker bel deelt Marlies Koers haar ervaringen en avonturen als verloskundige. Ze neemt je mee naar haar wereld vol verhalen, spanning en emotie. Je leest over haar persoonlijke ervaringen met bijzondere zwangerschappen, ontroerende momenten met families, het leven als zorgverlener en de kracht van een goede band met de cliënt. Marlies Koers neemt je mee in de fascinerende wereld van de verloskunde. Met haar hartverwarmende verhalen, humor en inzichten toont ze aan hoe waardevol en bijzonder haar beroep is. Ze laat je zien wat het betekent om een verloskundige te zijn en hoe waardevol deze beroepskrachten zijn voor onze samenleving. Haar boek is een must-read voor iedereen die van verhalen houdt en geïnteresseerd is in het beroep van verloskundige.

Food Body Mind

Food Body Mind is een uniek programma dat mensen helpt gezonder te leven. Het gaat hierbij om voeding, beweging, rust, ontspanning en gedrag. Met behulp van Food Body Mind leer je hoe je jouw ontstekingsremmende leefstijl kunt behouden. Er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige technieken die ervoor zorgen dat je gezond en energiek blijft. Het programma is opgebouwd uit verschillende modules die worden gedurende een periode van 12 weken aangeboden. Elke week krijg je een update over wat je moet doen om je leefstijl te veranderen. Er wordt gebruik gemaakt van video's, webinars, lezingen, e-books en andere nuttige informatie. Food Body Mind is een eenvoudig en effectief programma dat je op weg helpt naar een gezonder leven.

Een geneeskunde boek kopen

Deze geneeskunde boeken review dient ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe of goede geneeskunde boeken om te lezen.

Op deze pagina behandelen we de geneeskunde boeken top 10. Dit zijn ook boeken die in de literaire top 20, 60 en 100 voorkomen. We hebben onder andere de bestseller boeken van 2022 en andere populaire geneeskunde boeken van dit moment voor je gelezen en beoordeeld. 

Bekijk ook eens deze top 10 boeken: 

Veelgestelde vragen

Wij hebben zelf geen webshop, dus je kunt jouw favoriete geneeskunde boek niet bij ons kopen. Wél kun je bij ons terecht voor een aanbeveling van een betrouwbare webshop waar je jouw nieuwe geneeskunde boek(en) kopen kunt. Klik op de “Koop voor de beste prijs” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je de aankoop van het nieuwe geneeskunde boek kan voltooien.

Ja, wij hebben onze top tien geneeskunde boeken gekozen uit de top 100 boeken lijsten van o.a 2022 en 2021. Na het lezen en beoordelen van alle bestseller boeken van deze lijsten zijn wij tot een top 10 beste geneeskunde boeken gekomen.

  1. Boeken
  2. geneeskunde

Inhoudsopgave