Zoek

Top 10 trilogie boeken 2023

Op zoek naar een trilogie boek dat je niet kan wegleggen?  In de wereld van literaire trilogie boeken zie je soms door alle bomen het bos niet meer. Zo zijn er onwijs veel verschillende auteurs die boeken schrijven van afwisselende kwaliteit.

Onze boeken experts lazen alle meest verkochte boeken uit de categorie trilogie die in de top 60 en 100 staan. Hieruit stelden we een top 10 beste trilogie boeken op.

Dus, op zoek naar de beste trilogie boeken om te lezen in 2023?  Lees snel verder!

De top 10 beste trilogie boeken

We hebben de beste trilogie boeken voor je geselecteerd op basis van de top 100 trilogie boeken en het advies van onze eigen literaire experts. 

We laten je hier onze keus voor de beste trilogie boeken ooit zien! Kijk in onze trilogie top 10 boeken lijst voor hulp bij het maken van je keuze.

De boeken van het Begin-trilogie

De Boeken van het Begin-trilogie zijn een verhaal van avontuur, magie en mysterie, vol met wonderen en krachtige karakters. De trilogie is geschreven door de bestsellerauteur John Stephens en deel uitmakend van de drie boeken, The Emerald Atlas, The Fire Chronicle en The Black Reckoning. Elk boek bevat een verhaal dat een stukje van het mysterie oplost en de lezer steeds verder meeneemt in het avontuur. De Boeken van het Begin-trilogie is een geweldige leeservaring voor kinderen van alle leeftijden. De boeken zijn zo geschreven dat ze jonge lezers meenemen in een magisch avontuur, maar ook volwassenen kunnen genieten van deze verhalen. De trilogie combineert een eenvoudige taal met een spannend verhaal, waarmee lezers meer begrijpen over de wereld om hen heen. De boeken zijn visueel aantrekkelijk, met de mooie en gedetailleerde illustraties die de verhalen tot leven brengen. De Boeken van het Begin-trilogie is een fantasierijke reis waar lezers van alle leeftijden deelgenoot van kunnen worden. Het verhaal neemt je mee naar een magische wereld vol magie, avontuur en mysterie. De karakters zijn krachtig, de verhalen spannend en de illustraties zijn prachtig. Dit is een verhaal dat je zal meeslepen en nooit meer los zal laten.

De Hongerspelen 1 De hongerspelen

De Hongerspelen 1 De hongerspelen is de eerste van een reeks boeken geschreven door de beroemde schrijfster Suzanne Collins. Het verhaal draait om de vijftienjarige Katniss Everdeen, die haar leven riskeert om te vechten voor haar familie in een land genaamd Panem, dat is verdeeld in twaalf districten. Katniss vecht voor haar overleven in de Hongerspelen, een jaarlijks terugkerende gevechtstoernooi waarin twee tributes uit elk district strijden om de overwinning. Het boek is geschreven in een hedendaagse stijl en bevat een aantal verschillende genres, waaronder sciencefiction, avontuur, drama en romantiek. Het boek is visueel aantrekkelijk, met kleurrijke illustraties en een heldere en toegankelijke schrijfstijl. De Hongerspelen 1 De hongerspelen is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een boeiend verhaal met een indrukwekkend plot en sterke personages. Het boek is geschikt voor lezers van alle leeftijden, en de thema's die het verhaal behandelt, zoals vriendschap, loyaliteit, moed en familie, zullen lezers van alle achtergronden aanspreken.

Gerechtigheid

Deze boekenserie, Gerechtigheid, maakt de lezer mee met een spannende zoektocht naar de waarheid. Het boek draait om de strijd van twee mensen tegen machtige figuren die hun verleden begraven. De lezer wordt meegenomen in een wereld vol mysterie, spanning en avontuur. Gerechtigheid is een boekenreeks die de lezer meeneemt op een avontuur vol mysterieuze geheimen, spanning en avontuur. De lezer volgt de zoektocht naar de waarheid van twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een kritische journalist en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages die een hacker van wereldklasse is. Samen storten ze zich op de mysterieuze moordzaak van de zestienjarige Harriët Vanger. Gerechtigheid is een meeslepende ervaring die de lezer meeneemt naar een wereld vol spanning en actie. De strijd tegen machtige figuren die hun verleden begraven, maakt het boek tot een avontuur dat je niet wilt missen. Met deze boekenreeks is de lezer verzekerd van een spannende reis naar de waarheid.

Inwijding

In 'Inwijding' reist Elisabeth af naar Egypte en krijgt een verrassende les van haar leraar. Deze leerde haar de kracht van de oude Egyptische mystiek en leerde haar hoe ze haar vermogen om te visualiseren kon vergroten. Met deze kennis leerde Elisabeth de waarheid achter de spirituele wereld, waaronder de betekenis van wedergeboorte. Naast de reis naar Egypte, beschrijft Elisabeth haar ervaringen met meditatie, kundalini, visualisatie, spirituele energie, occultisme en astrologie. Dit alles bracht haar dichter bij de kosmische energie waarmee ze haar innerlijke leiding en kracht kon ontdekken. In 'Inwijding' komt Elisabeths verhaal uitgebreid aan bod. Ze laat zien hoe ze haar spirituele kracht ontdekte en hoe deze haar heeft geholpen bij haar zoektocht naar antwoorden. Ze benadrukt ook hoe belangrijk het is om jezelf in contact te brengen met je ware innerlijke zelf, zodat je je levensdoelen kunt bereiken. Elisabeth Haich geeft een unieke kijk op het leven en de spirituele wereld, die je kan helpen om je innerlijke kracht te ontdekken en te gebruiken.

Millennium 2 De vrouw die met vuur speelde

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander, staan centraal in Millennium 2 De vrouw die met vuur speelde. Lisbeth is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages én ze is een hacker van wereldklasse. Mikael Blomkvist is een charmante man en een kritische journalist, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Als drie moorden plaatsvinden en de vingerafdrukken van Lisbeth aangetroffen worden op het moordwapen, is er maar één die Blomkvist kan helpen bij het oplossen van deze mysterieuze misdaad: Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist gaat een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over vrouwenhandel. Als een vriendin van Lisbeth ontvoerd wordt door een motorbende, komt het aan op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala. Millennium 2 De vrouw die met vuur speelde is een boek vol spanning en actie. De personages zijn sterk uitgewerkt en de verhaallijn is ongelooflijk overtuigend. Niet voor niets zijn er wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren van de Millennium-boeken verkocht. U wordt meegenomen naar een wereld vol vragen, verrassingen en geheimen. Bepaal zelf het einde van dit spannende verhaal en kom meer te weten over de ongrijpbare Lisbeth Salander.

Nachtuilen 1 De Nachtuilen

Nachtuilen 1 De Nachtuilen is een spannend fantasy-verhaal geschreven door auteur Jeroen Krijgsman. Het verhaal speelt zich af in een magische wereld waar de hoofdpersoon, de jonge uilenprinses Mina, wordt geconfronteerd met een dreigende oorlog. Mina verzet zich tegen haar bestemming als prinses als ze verder gaat op haar eigen avontuur. Samen met haar vrienden voert ze een reis om de wereld te redden van de machtige koningin die de vrede bedreigt. Tijdens Mina's avontuur ontdekt ze dat er meer is om te leren over haar magische krachten. Ze ontmoet ook nieuwe vrienden en vijanden die haar helpen haar bestemming te verwezenlijken. De mooi geschreven taal en de uitgebreide wereldbeschrijving maken dit boek tot een meeslepende leeservaring. De verhalen, personages en besturingen maken het verhaal tot een verrassende en verbazingwekkende reis. Lees Nachtuilen 1 De Nachtuilen voor een magische avontuur vol spanning en actie.

Century 1 Val der titanen

In 1911 verandert de wereld voorgoed. De rijke aristocratie heeft de macht niet langer in handen en vrouwen eisen hun rechten op. Diplomaten fluisteren elkaar woorden in die het lot van miljoenen mensen over de hele wereld zullen veranderen. In Century 1 Val der titanen volgt u acht mensen op hun weg door deze roerige wereld. Ieder van hen draagt op een eigen manier bij aan een titanenstrijd waarvan u nooit hebt durven dromen. U komt meer te weten over de belangrijke momenten in de geschiedenis, de personages, het verhaal, de achtergronden en de intrieste verhalen die erbij horen. U zult zien dat de wereld waarin zij leven niet vrij is van politieke spanningen, sociale onrust en diplomatieke onderhandelingen. Al deze elementen vormen de basis voor deze unieke game. U zult zich verplaatsen in de wereld van deze acht personages en mee maken hoe zij hun leven in de Eerste Wereldoorlog trachten te veranderen. Century 1 Val der titanen is een fascinerende game die een eerste kijk geeft in de belangrijke momenten in de geschiedenis van de 20e eeuw. U ontdekt de verhalen achter de personages en de titanenstrijd die zij moeten voeren. Probeer uw eigen weg te vinden in dit spannende avontuur en ervaar hoe zij het lot van miljoenen mensen veranderen.

Het boek Dina

Het boek Dina is een spannende en sensuele roman, waarin de lezer wordt meegenomen op een emotionele reis vol verrassingen en verraderlijke kanten. Deze roman geeft een intieme blik op het leven van een vrouw die haar eigen pad kiest, ondanks de verwachtingen van de samenleving. Deze meeslepende en intrigerende vertelling gaat over de levensles die Dina moet leren: dat je je nooit mag laten afleiden door de verleidingen van de wereld. De taal is meeslepend en de verbeelding bevrijdend. Dit boek is een must-have voor iedereen die in het leven zoekt naar meer betekenis, vrijheid en liefde.

Nocilla-trilogie

De Nocilla-trilogie van Agustín Fernández Mallo is een vermetel hoogtepunt in de Spaanse literatuur. De romans staan vol met verwijzingen naar arthousefilms, conceptuele kunst, praktische architectuur, de geschiedenis van computers en de decadentie van de roman. Deze trilogie onthult de essentie van het hedendaagse leven, waarin Mallo schoonheid ontdekt in leegte. Elk boek in de trilogie bevat verhalen over mensen en plaatsen die het digitale tijdperk van de eenentwintigste eeuw weerspiegelen. In Nevada staat een afgezonderde populier bedekt met honderden paren schoenen, in Las Vegas bouwt een Argentijnse man een eigenaardig monument voor Jorge Luis Borges en in Londen is een kunstenaar uren bezig met het schilderen van piepkleine vignetten op kauwgum die op het trottoir zit vastgeplakt. Er gebeuren vele gekke, magische en verrassende dingen in deze trilogie. De Nocilla-trilogie won in 2022 de Europese Literatuurprijs en staat nu op de top van de Spaanstalige literatuur. Dit is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in het hedendaagse leven, conceptuele kunst en het digitale tijdperk. De Nocilla-trilogie van Agustín Fernández Mallo is een vermetel hoogtepunt in de Spaanse literatuur. De romans staan vol met verwijzingen naar arthousefilms, conceptuele kunst, praktische architectuur, de geschiedenis van computers en de decadentie van de roman. Met deze trilogie onthult Mallo de essentie van het hedendaagse leven, waarin hij schoonheid ontdekt in leegte. Elk boek in de trilogie bevat verhalen over mensen en plaatsen die het digitale tijdperk van de eenentwintigste eeuw weerspiegelen. In Nevada staat een afgezonderde populier bedekt met honderden paren schoenen, in Las Vegas bouwt een Argentijnse man een eigenaardig monument voor Jorge Luis Borges en in Londen is een kunstenaar uren bezig met het schilderen van piepkleine vignetten op kauwgum die op het trottoir zit vastgeplakt. Er gebeuren vele gekke, magische en verrassende dingen in deze trilogie. De Nocilla-trilogie werd in 2022 bekroond met.

De Holleeder trilogie 3 Familiegeheimen

In Familiegeheimen lees je over de ongelooflijke verhalen van Astrid Holleeder. Zij stond aan de basis van de publicatie van de eerste twee boeken uit de trilogie. Zij maakte de hele wereld mee wat het betekent om je leven te leiden onder de bemoeienis en druk van haar familie. Astrid besloot eindelijk om haar verhaal te vertellen en volgde hiermee het voorbeeld van haar broer Willem. In deze laatste afsluitende roman van de Holleeder trilogie worden alle losse eindjes aan elkaar geknoopt. Astrid Holleeder onthult de meest gruwelijke geheimen van haar familie, waaronder de moorden waarvan haar broer Willem wordt beschuldigd. Je leert de ware aard kennen van de Holleeder familie, en hoe het leven van Astrid eruit zag toen Willem nog vrij rondliep. Familiegeheimen is een openhartig verhaal, dat eindigt met hoop en liefde. Een verhaal van moed en sterkte.

Een trilogie boek kopen

Deze trilogie boeken review dient ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe of goede trilogie boeken om te lezen.

Op deze pagina behandelen we de trilogie boeken top 10. Dit zijn ook boeken die in de literaire top 20, 60 en 100 voorkomen. We hebben onder andere de bestseller boeken van 2022 en andere populaire trilogie boeken van dit moment voor je gelezen en beoordeeld. 

Bekijk ook eens deze top 10 boeken: 

Veelgestelde vragen

Wij hebben zelf geen webshop, dus je kunt jouw favoriete trilogie boek niet bij ons kopen. Wél kun je bij ons terecht voor een aanbeveling van een betrouwbare webshop waar je jouw nieuwe trilogie boek(en) kopen kunt. Klik op de “Koop voor de beste prijs” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je de aankoop van het nieuwe trilogie boek kan voltooien.

Ja, wij hebben onze top tien trilogie boeken gekozen uit de top 100 boeken lijsten van o.a 2022 en 2021. Na het lezen en beoordelen van alle bestseller boeken van deze lijsten zijn wij tot een top 10 beste trilogie boeken gekomen.

  1. Boeken
  2. trilogie

Inhoudsopgave