Search

Top 10 fictie boeken 2023

Op zoek naar een fictie boek dat je niet kan wegleggen?  In de wereld van literaire fictie boeken zie je soms door alle bomen het bos niet meer. Zo zijn er onwijs veel verschillende auteurs die boeken schrijven van afwisselende kwaliteit.

Onze boeken experts lazen alle meest verkochte boeken uit de categorie fictie die in de top 60 en 100 staan. Hieruit stelden we een top 10 beste fictie boeken op.

Dus, op zoek naar de beste fictie boeken om te lezen in 2023?  Lees snel verder!

De top 10 beste fictie boeken

We hebben de beste fictie boeken voor je geselecteerd op basis van de top 100 fictie boeken en het advies van onze eigen literaire experts. 

We laten je hier onze keus voor de beste fictie boeken ooit zien! Kijk in onze fictie top 10 boeken lijst voor hulp bij het maken van je keuze.

Spijt van jou

In ‘Spijt van jou’ worden kwetsbaarheden en liefde afgewisseld met stille verdriet en woede. De personages zoals Morgan, Clara en Chris lijken zo echt dat je je als lezer direct verbonden voelt met hun verhaal. Deze roman is geschreven vanuit het perspectief van de moeder, maar biedt ook een prachtig inkijkje in het leven van vader en dochter. Hoewel deze levensverhalen zich afspelen in een klein stadje in Texas, zullen veel lezers zich herkennen in de verhalen van deze families. ‘Spijt van jou’ is een emotionele roman die je meevoert in een wereld van verlies en hoop. De verhalen zijn authentiek en realistisch, waardoor je als lezer je echt in de personages kunt inleven. De levensverhalen zijn vol van liefde, maar ook vol van verdriet en verlies. Het boek laat je de kwetsbaarheid van de personages voelen, maar ook hun strijd om weer naar elkaar toe te groeien. Deze roman is een must-read voor iedereen die liefde en hoop wil ervaren.

De rozentuin

Tegelijkertijd ontmoet Olive de mooie, mysterieuze Dominic, wiens leven een tijdje samenvloeit met het hare. Hij brengt haar naar de onbekende werelden van het theater, de kunst en de literatuur. Olive's wereld wordt steeds groter, maar kan ze haar dromen waarmaken? Deze roman is een meeslepend verhaal vol drama, romance en avontuur. De verhalen van Olive en Dominic zijn verweven met de pracht van het Londen van de 19e eeuw. Tracy Rees' schrijfstijl is zowel eenvoudig als poëtisch, met een fijne balans tussen aangrijpende en vermakelijke momenten. De personages zijn levendig en geloofwaardig, wat het verhaal een diepgang geeft. De rozentuin is een ontroerende roman over liefde, hoop en het levenslustige Londen van weleer.

Chocoladevilla 1 De chocoladevilla

Stuttgart, 1903. Judith Rothmann, dochter van een chocoladefabrikant, leeft een zeer bevoorrecht leven in de villawijk Degerloch. Ze heeft alles wat haar hartje begeert. Chocolademaken zit in haar genen en ze besteedt elke vrije minuut aan het ontwikkelen van nieuwe recepten in de fabriek van haar vader. Judith had altijd gedacht dat ze het familiebedrijf ooit zou overnemen, maar toen kwam de Eerste Wereldoorlog en veranderde alles. Toch bleef Judith haar passie voor chocolade volgen. Ze ontwikkelde een uniek en exclusief chocolademerk dat bekend werd als Chocoladevilla 1. Elke chocoladevariant is met liefde en toewijding gemaakt van de beste ingrediënten. Elke stukje chocolade bevat een verhaal over liefde, familie en vriendschap. Geniet van de heerlijke smaak van Chocoladevilla 1 en proef de verhalen.

Hotel Flanagans 3 De toekomst van Hotel Flanagans

Hotel Flanagans is terug met een derde verhaal! In De toekomst van Hotel Flanagans krijgen we een kijkje in het leven van de familie Flanagan, die in een kleine plaats in Zweden een hotel beheren. We volgen de avonturen van de familieleden, die allen hun eigen reis maken om hun doelen te bereiken. We beleven de liefde tussen de personages en de spanning, zoals we die kennen uit de andere delen. De toekomst van Hotel Flanagans verdiept en verbreedt de wereld van Hotel Flanagans, waardoor het leven van de personages verandert. In dit verhaal krijgen we een kijkje in de veranderende wereld van de familie Flanagan die hun moed en hun loyaliteit op de proef wordt gesteld. De personages groeien, veranderen en bloeien in deze vertelling, waardoor we een reis meemaken die vol romantiek, spanning en avontuur zit. Deze vertelling gaat verder waar de andere twee delen zijn gebleven en belooft een onvergetelijke leeservaring. Hotel Flanagans 3: De toekomst van Hotel Flanagans is een magisch verhaal dat je meeneemt naar een wereld die je nooit meer zult vergeten. De personages worden uitgedaagd om te groeien en hun verhalen te vertellen, waardoor je geen moment stilzit. Vergeet niet je eigen koffer te pakken als je meegaat in deze avontuurlijke reis!

Je bent niet alleen

Je bent niet alleen is een boek dat je leest als een warm bad. Het is een baken van hoop en het geeft je het gevoel dat je niet alleen bent in je verdriet. De auteurs Isa en Merlijn zorgen ervoor dat je jouw verhaal kunt vertellen, dat je je verdriet kunt delen en dat je jouw verlies kunt verwerken. Met hun persoonlijke verhalen, herkenbare gevoelens en praktische tips maken ze het mogelijk om met kleine stapjes weer stevig in het leven te staan. Ze maken duidelijk dat je het verlies nooit helemaal kunt verwerken en dat er altijd een stukje verdriet zal blijven, maar dat je kan leren om hier mee om te gaan. Je bent niet alleen is het boek waar je warmte, steun, begrip en liefde uit kunt halen. Het is een boek dat je helpt om je verlies te verwerken en om de draad van je leven weer op te pakken.

Daar waar de rivierkreeften zingen

Daar waar de rivierkreeften zingen is een ontroerende, meeslepende vertelling over de twee beste vrienden, Sam en Dave, op een avontuurlijke reis. Sam en Dave worden geconfronteerd met een reeks uitdagingen op hun zoektocht naar hun verloren stad. Het verhaal speelt zich af in een magische omgeving waar rivierkreeften zingen. Het boek is geschreven door de bekroonde auteur, Robert Louis Stevenson, waardoor de lezer wordt meegenomen in de fantastische wereld van avontuur en verbeelding. Het verhaal is geschreven in een kleurrijke, toegankelijke stijl en wordt begeleid door prachtige illustraties. Daar waar de rivierkreeften zingen is een meeslepend verhaal dat zowel jonge als oudere lezers zal aanspreken. Het is een must-read voor iedereen die op zoek is naar een spannend avontuur met een emotionele ondertoon. U kunt de magische wereld van Sam en Dave beleven door dit boek te lezen en te genieten van de prachtige illustraties. Laat u meenemen in hun avontuur en ontdek wat er gebeurt als je je dromen najaagt!

Toen de wereld brak

Deze roman van de auteur A.F. van den Bosch is een ontroerende ode aan de mensen die leven na de oorlog. Het verhaal volgt een jonge vrouw, Anna, die geconfronteerd wordt met het verleden van haar vader. Door middel van flashbacks komen we meer te weten over de geschiedenis van de familie; een verhaal dat vol is van liefde, verlies en herinneringen. De personages zijn pakkend en echt geschetst, waardoor het verhaal levensecht aanvoelt. Anna's reis naar het verleden laat haar toe om te omarmen wie ze is en om te begrijpen waarom ze is wie ze is. Het is een verhaal dat je doet nadenken over de complexiteiten van het leven, hoe een oorlog de mensen kan veranderen en hoe de littekens van de oorlog nooit verdwenen zijn. Toen de wereld brak is een boek dat je hart verwarmt, maar je tegelijkertijd laat nadenken. De krachtige schrijfstijl van de auteur maakt het verhaal meeslepend en laat je denken over de thema's van liefde, loyaliteit en hoop. Een boek dat je een beter inzicht geeft in het leven na de oorlog en dat je aan het denken zet over wat echte liefde en vertrouwen betekent.

De kolibrie

De kolibrie is een prachtig, gedetailleerd handgemaakt kunstwerk. Elke kolibrie is gemaakt met liefde en aandacht voor detail, wat resulteert in een uniek item. Het hoogwaardige kunstwerk is gemaakt van eersteklas kunststof, waardoor het sterk en duurzaam is. De kolibrie is een echte eye-catcher in ieder interieur. De kleurrijke kolibrie is een waar kunstwerk op zich, waarmee je elke ruimte een persoonlijk touch kunt geven. De kolibrie is ideaal als cadeau voor een verjaardag, bruiloft of als decoratie in je eigen interieur. De kolibrie is een kleurrijk eerbetoon aan Marco's leven als kolibrie. Het is een sterk symbool van leven en overleven, voor iedereen die net als Marco de strijd tegen de liefde, de pijn en het leven aan blijft gaan.

De avond is ongemak

Met ‘De avond is ongemak’ is Marieke Lucas Rijneveld opnieuw een meesterlijk stuk literatuur gelukt. Het verhaal is geschreven met een diepe poëtische stem die de lezer op een intense en intieme manier meeneemt in de wereld van de familie. Het boek is een ode aan de kracht van de liefde, maar ook aan de hardheid van het leven. We zien hoe de personages vechten met verdriet, verdriet, verlies en dood. Het zijn zware thema's die Rijneveld met grote subtiliteit en verfijning heeft beschreven. De schrijver heeft een grote kennis van het boerenleven en weet met een indringende stijl de lezer mee te nemen in het verhaal. De personages worden zo realistisch beschreven dat het bijna alsof je er zelf bij bent. ‘De avond is ongemak’ is een roman waarin Marieke Lucas Rijneveld de schoonheid van het leven en de kracht van de liefde weet te vangen. Het boek maakt een diepe indruk door de intense en gevoelige manier waarop de personages zich aan hun verdriet blootstellen. De schrijver weet met een poëtisch taalgebruik de schoonheid van het boerenleven te vangen. Hierdoor is ‘De avond is ongemak’ een meesterlijk stuk literatuur dat ontroert, maar ook verrast.

Een jaar uit het leven van Gesine Cresspahl

De roman Een jaar uit het leven van Gesine Cresspahl is een ambitieus verhaal dat een jonge Duitse vrouw vertelt aan haar dochtertje in New York. Het gaat over haar ouders en haar jeugd in een klein stadje in Mecklenburg, over onderdrukking en hoe daarmee te leven. De gebeurtenissen hebben plaatsgevonden tussen 1933 en de vijftiger jaren, eerst onder de nazi's, later de DDR. Het verhaal is een herinneringskunstwerk en een kritische observatie van de wereldpolitiek in 1968, met in de roman verweven dagelijkse nieuwsberichten uit The New York Times. Uitdagingen zoals de Praagse Lente, de studentenprotesten, Vietnam, de opstanden in de getto's en de moorden op Martin Luther King en Robert Kennedy worden in de roman verkend. Maar bovenal is het een verhaal over hoe je als mens fatsoenlijk kunt blijven in een wereld vol veranderingen. Het boek nodigt de lezer uit om het verhaal van Gesine Cresspahl te ervaren en te reflecteren over de wereld van vandaag.

Een fictie boek kopen

Deze fictie boeken review dient ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe of goede fictie boeken om te lezen.

Op deze pagina behandelen we de fictie boeken top 10. Dit zijn ook boeken die in de literaire top 20, 60 en 100 voorkomen. We hebben onder andere de bestseller boeken van 2022 en andere populaire fictie boeken van dit moment voor je gelezen en beoordeeld. 

Bekijk ook eens deze top 10 boeken: 

Veelgestelde vragen

Wij hebben zelf geen webshop, dus je kunt jouw favoriete fictie boek niet bij ons kopen. Wél kun je bij ons terecht voor een aanbeveling van een betrouwbare webshop waar je jouw nieuwe fictie boek(en) kopen kunt. Klik op de “Koop voor de beste prijs” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je de aankoop van het nieuwe fictie boek kan voltooien.

Ja, wij hebben onze top tien fictie boeken gekozen uit de top 100 boeken lijsten van o.a 2022 en 2021. Na het lezen en beoordelen van alle bestseller boeken van deze lijsten zijn wij tot een top 10 beste fictie boeken gekomen.

  1. Boeken
  2. fictie

Inhoudsopgave