Zoek

Top 10 dino boeken 2023

Op zoek naar een dino boek dat je niet kan wegleggen?  In de wereld van literaire dino boeken zie je soms door alle bomen het bos niet meer. Zo zijn er onwijs veel verschillende auteurs die boeken schrijven van afwisselende kwaliteit.

Onze boeken experts lazen alle meest verkochte boeken uit de categorie dino die in de top 60 en 100 staan. Hieruit stelden we een top 10 beste dino boeken op.

Dus, op zoek naar de beste dino boeken om te lezen in 2023?  Lees snel verder!

De top 10 beste dino boeken

We hebben de beste dino boeken voor je geselecteerd op basis van de top 100 dino boeken en het advies van onze eigen literaire experts. 

We laten je hier onze keus voor de beste dino boeken ooit zien! Kijk in onze dino top 10 boeken lijst voor hulp bij het maken van je keuze.

De opkomst en ondergang van de dinosaurus

Dit boek biedt een fascinerende kijk op de prehistorie, waarin miljoenen jaren evolutie worden samengevat. Brusatte gebruikt de meest recente ontdekkingen om de verhalen van de dinosauriërs levendig en toegankelijk te maken. Met behulp van illustraties, grafieken en foto's, worden zowel de evolutionaire veranderingen in de anatomie als de afzonderlijke verhalen van de dinosauriërs en hun ondergang behandeld. Het boek is een grote bron van informatie die tot de verbeelding spreekt en die ons laat zien hoe deze oude wezens de wereld van vandaag hebben gevormd. De opkomst en ondergang van de dinosaurus is een must-read voor liefhebbers van prehistorie en paleontologie. Het is geschreven door een wereldberoemde paleontoloog, Steve Brusatte, en biedt een boeiend verhaal vol verrassingen dat je blijft boeien, ondanks de miljoenen jaren geschiedenis. Het boek beschrijft de verschillende soorten dinosauriërs, hun anatomie, hun gedrag en hun ondergang. Ook wordt er ingegaan op de ontdekkingen die in de afgelopen decennia zijn gedaan. Met zijn toegankelijke stijl en kennis van zaken is dit boek een uitstekende leidraad voor mensen die meer willen weten over deze oude wezens.

Mijn grote Dino kijk en zoekboek

Met Mijn grote Dino kijk en zoekboek ontdek je het verhaal over vroeger. Er staan meer dan 100 verschillende Dino's in het boek, allemaal met een unieke verhaallijn. Er zitten ook tal van leuke puzzels en spelletjes in, waarmee je je kennis over de prehistorie kunt vergroten. Het boek is perfect voor de kinderen tussen de 4 en 8 jaar. In deze leeftijd is leren nog leuk, dus het boek biedt een unieke combinatie van leren en spelen. Ook oudere kinderen zullen veel plezier beleven aan het oplossen van de verschillende puzzels en het leren over de dinosaurussen. Er staan ook verschillende informatieve pagina's in het boek, dus het biedt een goede basis voor kinderen die meer willen leren over de prehistorie. Mijn grote Dino kijk en zoekboek is de perfecte manier om je kinderen kennis te laten maken met de prehistorie. Met meer dan 100 Dino's, leuke puzzels en interessante informatie, zal je kind zeker een onvergetelijke tijd beleven!

De belangrijke encyclopedie van alle dino's

Deze encyclopedie is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in dinosaurussen. In deze encyclopedie worden alle aspecten van de dinosaurus behandeld, zoals de verschillende soorten dinosaurussen, hun anatomie, diëten, levensstijl en ook waar ze gevonden zijn. Deze encyclopedie is voorzien van spectaculaire illustraties, 3D-modellen, foto's en inzichtelijke grafieken en tabellen. Het is een uniek boek, geschreven door een team van paleontologen en wetenschappers, dat een gedetailleerde en informatieve kijk biedt op de fascinerende wereld van dinosaurussen. Het boek bevat ook een sectie over de meest recente ontdekkingen en theorieën over dinosaurussen. Er is ook een sectie met interviews met paleontologen die hun kennis delen over deze geweldige wezens. Als je meer wilt weten over de dinosaurus, is dit boek de perfecte bron van informatie.

Ik ben bij de dinosaurussen geweest

Met deze schitterende prentenboek, 'Ik ben bij de dinosaurussen geweest', kan het allemaal! Het boek bevat prachtige illustraties van de meest kleurrijke dinosaurussen, die ervoor zorgen dat kinderen zich storten in een fantastische wereld. Met behulp van eenvoudige verhalen en humorvolle dialogen, leren kinderen meer over de dinosaurussen en hun levensstijl. Het boek bevat ook een verrassing: een levensgrote poster van de Tyrannosaurus Rex om de muur. Kinderen kunnen de poster afwerken met kleurpotloden, waardoor ze zich een echte paleontoloog voelen. De poster is ook een leuk cadeau voor de kleinsten in de klas. Laat de magie van de dinosaurussen leven door deze prachtige prentenboek. Met 'Ik ben bij de dinosaurussen geweest' zijn kinderen urenlang vermaakt met kleurrijke illustraties, verhalen en dialogen. Verder zullen ze nog meer genieten van de levensgrote poster, waarmee ze zich een echte paleontoloog voelen. Bestel vandaag nog en laat de magie van de dinosaurussen in je huis komen!

Gigantosaurus

Dit kleurrijke prentenboek vol avontuur is een must voor elke dinosaurusliefhebber. De korte rijmpjes zullen uw kinderen vermaken met de reis van de drie dinosaurusvrienden door het onbekende land van de Gigantosaurus. De kleurrijke illustraties worden gemaakt door de veelgeprezen illustrator Jan Jutte en brengen het verhaal op een magische manier tot leven. Dit grappige prentenboek is een uitstekende manier om kinderen op een leuke manier te leren over de wereld van de dinosaurussen. Kinderen zullen de avonturen van de drie vrienden volgen, terwijl ze leren over de verschillende soorten dinosauriërs die ze tegenkomen. De illustraties zullen kinderen verleiden en vermaken met hun kleurrijke details. Gigantosaurus is een leuk prentenboek dat zowel jonge als oudere kinderen zal vermaken met de avonturen van de drie dinosaurusvrienden. Het wordt vertaald door veelbekroond auteur Bette Westera en geïllustreerd door de veelgeprezen Jan Jutte. Het kleurrijke verhaal vertelt over de avonturen van de drie dinosaurusvrienden, terwijl ze een reis maken door het mysterieuze land van de Gigantosaurus. Kinderen zullen geïntrigeerd worden door de kleurrijke illustraties en het verhaal vol avontuur. Dit grappige prentenboek is een must voor elke dinosaurusliefhebber.

Blitz! 5 Dino's in de ruimte

In dit spannende avontuur staan de meesterdieven Rian en Lars voor een uitdaging. Ze zijn op missie om de dino's in de ruimte te redden. Met behulp van drones en technologie moeten ze de dino's tegen de klok redden, voordat het te laat is. Het boek is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Het boek heeft veel spannende verhalen en hoge kwaliteit illustraties. Ook is er een bijbehorende website waar de lezers meer informatie kunnen vinden over de dino's en hun avonturen in de ruimte. Blitz! - Dino's in de ruimte is een boeiend avontuur voor kinderen die houden van spannende verhalen en avontuur. Het verhaal gaat over vriendschap, technologie, drones, avontuur en mysterie. De uitdagingen die de dino's in de ruimte tegenkomen zijn echte uitdagingen waar de lezers zich in kunnen inleven. De illustraties laten de lezers het geheimzinnige, buitenaardse landschap en de dino's in hun avontuur in de ruimte beleven. Kom mee aan boord en beleef samen met Rian en Lars de spannende avonturen van de dino's in de ruimte! 'Blitz! - Dino's in de ruimte' is een onvergetelijke ervaring voor kinderen die houden van spannende verhalen.

Het mysterie van de mens 1 Hoe wij het machtigste dier op aarde werden

Het Mysterie van de Mens 1 is een fascinerende reis door de geschiedenis van de menselijke soort. De lezer krijgt een kijkje in de evolutie van de mens, van de eerste dieren die het water verlieten tot de huidige mens die het machtigste dier op aarde is geworden. Vanaf het allereerste begin wordt het verhaal spannend gepresenteerd, met verrassende feiten, grappige verhalen en prachtige illustraties. Met behulp van deze fascinerende prehistorische reis leren kinderen over de ontdekkingen van de mens, waaronder de ontwikkeling van de taal, de eerste landbouw, het leven in steden en de kunst die is ontstaan. Het boek biedt een unieke kijk op de menselijke geschiedenis en laat kinderen zien hoe de mensheid naar waarheid is gekomen. Ook worden verschillende prehistorische culturen besproken, met behulp van prachtige illustraties en verhalen. Uiteindelijk wordt de lezer uitgenodigd om de kracht van de mensheid te verkennen en te ontdekken hoe we het machtigste dier op aarde hebben geworden.

Ik lezen Dino is de weg kwijt

Dit avontuurlijke prentenboek vertelt het verhaal van Saurus en Toppie, twee dinosaurusvrienden die de weg kwijt zijn en een kleine dinobaby vinden. De illustraties zijn kleurrijk en gedetailleerd en de verhalen zijn leuk en educatief. Kinderen leren terwijl ze genieten van deze kleurrijke prentenboeken. Het verhaal van Ik lezen Dino is de weg kwijt is een avontuurlijke reis vol humor en vriendschap. De lezer stapt mee in de wereld van de dinosaurussen en leert terwijl hij meevolgt in de avonturen van Saurus en Toppie. De illustraties zijn kleurrijk en gedetailleerd gemaakt, terwijl de verhalen hilarisch en leerzaam zijn. Met een boeiend verhaal, kleurrijke illustraties en interessante weetjes, is dit een must-have prentenboek voor elke jonge lezer.

Over tien minuutjes naar bed Over tien minuutjes naar bed kleine dino

Met de Over tien minuutjes naar bed kleine dino, gaat kinderen op een leuke reis door het woud. In dit interactieve prentenboek worden kinderen meegenomen op avontuur met de kleine dino Nino. Terwijl Nino achter vogels aan dendert en in plassen stampt, leren kinderen over de magische wereld van de natuur. Het boek helpt kinderen om op een leuke manier te leren over van alles en nog wat, zoals kleuren, dieren, aantallen en tijd. De Over tien minuutjes naar bed kleine dino is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en heeft een prachtige illustratie. De unieke illustraties zijn gemaakt van een speciale techniek waardoor de kleuren en het verhaal op een bijzondere manier tot leven komen. Kinderen kunnen het boek lezen als een verhaal of samen met hun ouders. Het biedt ook een leuke manier om kinderen te helpen leren met behulp van spelletjes, zoals het tellen van de dieren of het zoeken naar de kleurige vlinders. De Over tien minuutjes naar bed kleine dino is een leuk cadeau voor kinderen die van avontuur houden. Het boek neemt kinderen mee naar een unieke wereld van avontuur en magie, waar ze kunnen leren en plezier maken.

De kleine Dino gaat op pad

Daan is een kleine dinosaurus die graag op avontuur gaat. Met dit prachtige prentenboek kun je mee op pad met Daan en zijn vrienden. Je leest over de avonturen van deze kleine dinosaurus, waarbij de indrukwekkende illustraties je meevoeren naar een wereld vol gevaren. De kleine Dino gaat op pad neemt je mee door de wereld van de dinosaurussen. Je leert niet alleen over de dino’s, maar ook over hun omgeving. De prachtige afbeeldingen laten je kennis maken met verschillende dino-soorten en je komt meer te weten over hun gedrag. Ook is er aandacht voor de planten en dieren die deze prehistorische periode kenmerken. Je gaat met Daan mee door de onbekende wereld. De leuke avonturen zorgen ervoor dat je meer te weten komt over de wereld van de dinosaurussen. Met dit prentenboek ontdek je wat er allemaal mogelijk was voor deze prehistorische dieren en hoe zij in hun omgeving overleefden. Daan’s avonturen zijn een echte aanrader voor jonge lezers die geïnteresseerd zijn in dino’s. Daan is een kleine dino die wil uitvogelen wat er allemaal in de omgeving te voorkomen is. Met dit prachtige prentenboek kun je mee op pad met Daan en zijn vrienden. Je leest over de avonturen die deze kleine dinosaurus meemaakt terwijl hij de wereld verkent. De indrukwekkende illustraties voeren je mee naar een wereld vol gevaren. Laat je verrassen door de mooie afbeeldingen en leer meer over de wereld van de dinosaurussen.

Een dino boek kopen

Deze dino boeken review dient ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe of goede dino boeken om te lezen.

Op deze pagina behandelen we de dino boeken top 10. Dit zijn ook boeken die in de literaire top 20, 60 en 100 voorkomen. We hebben onder andere de bestseller boeken van 2022 en andere populaire dino boeken van dit moment voor je gelezen en beoordeeld. 

Bekijk ook eens deze top 10 boeken: 

Veelgestelde vragen

Wij hebben zelf geen webshop, dus je kunt jouw favoriete dino boek niet bij ons kopen. Wél kun je bij ons terecht voor een aanbeveling van een betrouwbare webshop waar je jouw nieuwe dino boek(en) kopen kunt. Klik op de “Koop voor de beste prijs” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je de aankoop van het nieuwe dino boek kan voltooien.

Ja, wij hebben onze top tien dino boeken gekozen uit de top 100 boeken lijsten van o.a 2022 en 2021. Na het lezen en beoordelen van alle bestseller boeken van deze lijsten zijn wij tot een top 10 beste dino boeken gekomen.

  1. Boeken
  2. dino

Inhoudsopgave