Search

Top 10 harry potter boeken 2023

Op zoek naar een harry potter boek dat je niet kan wegleggen?  In de wereld van literaire harry potter boeken zie je soms door alle bomen het bos niet meer. Zo zijn er onwijs veel verschillende auteurs die boeken schrijven van afwisselende kwaliteit.

Onze boeken experts lazen alle meest verkochte boeken uit de categorie harry potter die in de top 60 en 100 staan. Hieruit stelden we een top 10 beste harry potter boeken op.

Dus, op zoek naar de beste harry potter boeken om te lezen in 2023?  Lees snel verder!

De top 10 beste harry potter boeken

We hebben de beste harry potter boeken voor je geselecteerd op basis van de top 100 harry potter boeken en het advies van onze eigen literaire experts. 

We laten je hier onze keus voor de beste harry potter boeken ooit zien! Kijk in onze harry potter top 10 boeken lijst voor hulp bij het maken van je keuze.

Harry Potter 1 Harry Potter en de steen der wijzen

Harry Potter is een gewone jongen, maar ongelukkig. Na het overlijden van zijn ouders woont hij bij een saaie en hardvochtige oom en tante - in een bezemkast onder de trap. Op een dag krijgt hij een mysterieuze brief en nog meer brieven volgen. Harry's leven wordt volledig veranderd - hij wordt gered door een figuur op een vliegende motorfiets en komt erachter wie zijn ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van Platform 9¾, belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Hier leert hij alles over bezemstelen, toverdranken en monsters. Uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar. Harry Potter en de Steen der Wijzen is een spannend avontuur dat vol magie zit. De wereld die J.K. Rowling heeft geschapen, is een magische plek waar fantasie en avontuur samenkomen. De personages zijn een combinatie van realistisch en magisch, waardoor het boek een aangename mix van plezier en leerzaamheid biedt. Harry Potter heeft de lezers veroverd met zijn ontembare geest en dapperheid, terwijl hij de strijd aangaat met Voldemort. Harry Potter en de Steen der Wijzen is een verhaal dat lezers van alle leeftijden aanspreekt en hen meeneemt op een magische reis.

Harry Potter 2 Harry Potter en de geheime kamer

Harry Potter en de Geheime Kamer is het tweede deel uit de Harry Potter-serie. In dit boek ontdekt Harry als student van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus een mysterieuze stem, aanslagen en een bijzonder dagboek. Harry komt in deze gebeurtenissen verwikkeld en moet erachter zien te komen wat er aan de hand is. Lees de avonturen van Harry Potter in deze spannende vervolgroman. Harry Potter en de Geheime Kamer is geschreven door J.K. Rowling. Door de magische wereld, de mysterieuze figuren en de onvoorspelbare gebeurtenissen zal je geboeid zijn door dit boek. Volg Harry in zijn zoektocht naar de geheimen van de magische wereld waar hij bijzondere krachten leert kennen en tegenstanders moet verslaan.

Harry Potter 3 Harry Potter en de gevangene van Azkaban

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban is het derde deel in de magische wereld die J.K. Rowling heeft gecreëerd. In dit boek wordt de lezer meegenomen naar een spannend avontuur met een bijzondere mix van fantasie en magische werelden. De avonturen van Harry, Ron en Hermelien worden steeds realistischer en griezeliger. De lezer wordt meegenomen in Harry's zoektocht naar de waarheid over Sirius Zwarts en wordt geconfronteerd met de Dementors, de angstaanjagende bewakers van Azkaban. Harry Potter en de Gevangene van Azkaban is een boek dat je niet snel zal vergeten.

Harry Potter 4 Harry Potter en de vuurbeker

Maar als Harry op de trein terug naar school stapt, komt hij er al snel achter dat er dit jaar een heel ander schooljaar zal zijn. Er duiken ineens heel wat mysterieuze figuren op die vragen naar de verdwenen vuurbeker. Harry kan het niet helpen dat hij betrokken raakt bij een onverklaarbare zoektocht die hem diep in de duistere wereld van magie en gevaar leidt. Harry Potter en de Vuurbeker is het vierde boek in de Harry Potter-serie en brengt je mee op een avontuur vol magie en mysterie. In dit boek gaat Harry op zoek naar de verdwenen vuurbeker, terwijl hij samen met zijn vrienden Ron en Hermelien de meest gevaarlijke situaties moet doorstaan. Er zitten vele verrassingen in het verhaal en er komen nieuwe personages voor, waaronder de zeer mysterieuze Sirius Zwarts. De spanning stijgt naarmate je verder leest en je krijgt steeds meer inzicht in de magische wereld. Een magisch avontuur dat je niet mag missen!

Harry Potter 5 Harry Potter en de orde van de Feniks

NO DESCRIPTION

Harry Potter 6 Harry Potter en de halfbloed prins

Dit is de zesde editie van de Harry Potter-serie, die de fans over de hele wereld veroverd heeft. Harry Potter en de halfbloed prins is geestig geschreven, vol verrassingen en spannende avonturen. Door de schrijver J.K. Rowling wordt het verhaal met zorg en aandacht samengesteld. Harry's reis naar de wereld van de tovenaars is een boek vol magie en avontuur. Deze editie staat boordevol actie en spanning, met een verrassend einde dat de lezer aan het denken zet. De personages zijn tot leven gewekt met hun eigen verhaallijn en hebben ieder een unieke persoonlijkheid. De gebeurtenissen in het boek zijn adembenemend en een ware leeservaring. Harry Potter en de halfbloed prins is een magisch verhaal dat de lezer meeneemt naar een wereld vol mysterie en avontuur.

Harry Potter 7 Harry Potter en de relieken van de dood

Harry Potter en de Relieken van de Dood is een fascinerende reis vol magie, avontuur en verrassende wendingen. Deze editie bevat een speciale introductie van J.K. Rowling, waarin de schrijfster uitlegt hoe ze tot het verhaal is gekomen. Deze boek bevat prachtige illustraties die de lezer meenemen in de magische wereld van Harry Potter. De reis vol gevaren, avontuur en magie eindigt met deze intrigerende editie die een onvergetelijke leeservaring biedt. Harry Potter en de Relieken van de Dood is het laatste deel van een zevendelige reeks waarmee J.K. Rowling de wereld veroverde. Met deze editie maak je een verbazingwekkende reis door een magisch universum, waarin Harry Potter op zoek gaat naar de Gruzielementen. Naast de prachtige illustraties, bevat deze boek ook een introductie van J.K. Rowling, waarin de schrijfster de achtergronden van het verhaal uitlegt. Harry Potter en de Relieken van de Dood is een onvergetelijke leeservaring, die vol verrassingen en avontuur zit. Wijd je voor een paar uur uit aan deze magische wereld en beleef de laatste stappen in de reis van Harry Potter.

De magische apotheek 3 De magische apotheek De strijd om de meteoor

Lucie moet actie ondernemen voordat de Eeuwigen de wereld in hun greep krijgen. Ze voelt de kracht van de magische apotheek 3, maar kan ze deze kracht gebruiken om de strijd aan te gaan tegen de Eeuwigen? Lucie ontdekt dat er magische geuren zijn die haar helpen haar krachten te versterken. Met deze kracht kan ze de strijd aangaan en Syrell verslaan. Maar deze strijd zal niet makkelijk zijn. Lucie zal alle kracht en geuren die ze kan vinden moeten gebruiken om de Eeuwigen te stoppen voordat de wereld verloren is.

Harry Potter Magisch haken

Met Harry Potter Magisch haken kunt u uw favoriete momenten uit de films tot leven brengen met de haaknaald. U kunt uw magische avonturen herbeleven met projecten zoals een Patronus-muts, een Hedwig-speelgoed en een Fijne Feltro-jurk. Elke project heeft een stapsgewijze gids, uitgebreide fotografische illustraties en een lijst met benodigdheden. Deze geweldige collectie haakprojecten bevat ook een verscheidenheid aan technieken, van eenvoudige kettingen tot meer gevorderde haaksteken. Dit boek biedt een unieke kans om een magisch avontuur te beleven, waarbij je je favoriete momenten uit de films kunt navertellen. Verander je huis in een magisch kasteel en voeg een beetje magie toe aan je dagelijkse leven met de Harry Potter Magisch haken. Geniet van de nostalgie en het gevoel van magie terwijl je deze prachtige projecten maakt. Breng de magie van je favoriete Harry Potter-personages naar het echte leven met deze magische haakervaring.

Harry Potter 3 Harry Potter en de gevangene van Azkaban

In Harry Potter en de Gevangene van Azkaban neemt J.K. Rowling je mee in een magische wereld vol avontuur en gevaar. De wereld waarin Harry leeft, is zo geloofwaardig dat je als lezer het gevoel krijgt dat je er echt deel van uitmaakt. De personages, de omgeving en de magische wezens zijn zo uitgebreid geschreven dat je er helemaal in meegezogen wordt. De vlot geschreven verhalen, met verrassende plotwendingen, zorgen ervoor dat je het boek niet meer weg wil leggen. Muziek, liedjes, kleedjes, spreuken en spreukenboeken; allemaal ingrediënten die de magische wereld van Harry Potter compleet maken. Harry Potter en de Gevangene van Azkaban is een boek dat perfect is voor iedereen die van magie en avontuur houdt. Ga mee met Harry Potter op zijn avonturen en ervaar de magie van deze wereld. Het boek is geschikt voor lezers van alle leeftijden; kinderen, jong volwassenen en volwassenen zullen genieten van de wereld die Rowling heeft geschreven. Laat je meevoeren door de magische wereld en beleef een avontuur dat je nooit zal vergeten.

Een harry potter boek kopen

Deze harry potter boeken review dient ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe of goede harry potter boeken om te lezen.

Op deze pagina behandelen we de harry potter boeken top 10. Dit zijn ook boeken die in de literaire top 20, 60 en 100 voorkomen. We hebben onder andere de bestseller boeken van 2022 en andere populaire harry potter boeken van dit moment voor je gelezen en beoordeeld. 

Bekijk ook eens deze top 10 boeken: 

Veelgestelde vragen

Wij hebben zelf geen webshop, dus je kunt jouw favoriete harry potter boek niet bij ons kopen. Wél kun je bij ons terecht voor een aanbeveling van een betrouwbare webshop waar je jouw nieuwe harry potter boek(en) kopen kunt. Klik op de “Koop voor de beste prijs” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je de aankoop van het nieuwe harry potter boek kan voltooien.

Ja, wij hebben onze top tien harry potter boeken gekozen uit de top 100 boeken lijsten van o.a 2022 en 2021. Na het lezen en beoordelen van alle bestseller boeken van deze lijsten zijn wij tot een top 10 beste harry potter boeken gekomen.

  1. Boeken
  2. harry potter

Inhoudsopgave