Search

Wie is Maaike van Houten?

Ontmoet Maaike van Houten, de rijzende TikTok-ster bekend om haar speelse en vaak ‘foute’ woordspelingen en puzzels, die ze vol overgave deelt met haar groeiende aantal volgers in Nederland. Wie is deze creatieve geest? We duiken in haar verhaal in deze blog.

Niet tevreden met je HEMA aankoop? Retourneren doe je zo.

Introductie van Maaike

Maaike, geboren en getogen in Eindhoven, 27 jaar is maaike van houten leeftijd en ze heeft een lengte van 1,68 meter, tegen de verwachting in van velen die haar als langer percipiëren. Na haar studie HBO Verpleegkunde werkt ze als verpleegkundige in het Anna Ziekenhuis op de afdeling voor acute opnames. Haar passies buiten het werk omvatten fotografie en ijshockey, en ze deelt haar leven met een broer en diverse stiefbroers en -zussen.

Geen koorts maar wel koude rillingen? Dit kan het zijn.

Maaike van houten relatie

Sinds eind 2022 deelt Maaike haar leven met partner Laura, die regelmatig opduikt in haar TikToks. Laura is eigenaar van een sportschool in Eindhoven en is gespecialiseerd in personal training.

De opkomst van Maaike

Maaike’s reis op TikTok begon op Valentijnsdag 2019. Haar doorbraak kwam in juni 2021 met een viral video die miljoenen views behaalde. Op Valentijnsdag 2023 vierde ze de mijlpaal van meer dan 250.000 volgers. Haar content varieert van humoristische interacties met collega’s tot inzichten in haar leven als verpleegkundige.

Maaike deelt met het AD haar liefde voor humor: “Ik heb altijd genoten van grappige woordspelingen. Toen ik ze op TikTok begon te delen, werd dit enorm goed ontvangen.” Ze streeft ernaar positiviteit te verspreiden via haar content, vooral in uitdagende tijden zoals de coronapandemie. Ze geniet van de herkenning die ze krijgt: “Het is altijd leuk als mensen om een foto vragen. Soms herkennen zelfs patiënten mij en willen samen op de foto!”

Haar YouTube-kanaal is een uitbreiding van haar online aanwezigheid, waar ze vlogs over haar dagelijks leven deelt. Maaike heeft ook haar eigen merchandise lijn gelanceerd, inclusief mokken met woordspelingen en een scheurkalender.

De waarheid achter de Chinese geboortekalender. Lees het hier.

Samenwerking en management

Maaike werkt samen met Molecule Social, een marketingbedrijf gespecialiseerd in TikTok-strategieën, dat ook samenwerkt met bekende namen zoals DJ HATO en Mitchell (@officialswaggie). De oprichters van het bedrijf, Soufyan el Hammouti, Jacqueline Texidor en Robert Tammen, geloven dat TikTok een platform biedt voor groei zonder enorme investeringen.

 

Maaike's doel

In gesprek met Omroep Brabant benadrukt Maaike haar wens om vrolijkheid te brengen: “Ik wil gewoon dat mensen lachen te midden van alle ellende.” Haar aanstekelijke lach is een handelsmerk in haar video’s: “Ik lach vaak om mijn eigen grappen, wat mensen aantrekkelijk lijken te vinden.”

Unieke content

Maaike’s TikTok-feed bestaat niet alleen uit grappen en raadsels, maar ook uit gesprekken met haar opa en het bijzondere segment ‘Raad de Scheet’. Ze neemt kritiek op deze content luchtig op: “Ik trek me er niks van aan,” deelt ze met het Jeugdjournaal.

Haar stralende glimlach is ook een gespreksonderwerp onder volgers. Na een fietsongeluk in haar jeugd, waarbij ze tanden beschadigde, draagt ze nu een brug. Dit verhaal deelt ze openhartig in haar video’s.

Grappen voor het goede doel

Eind 2021 werkte ze samen met Radio 538 voor een goede doelenactie, waarbij ze voor elke donatie een grap maakte. Fans doneerden soms tot wel 500 euro voor haar grappen.

Toekomst en Ambities

Ondanks haar succes op sociale media, overweegt Maaike geen volledige carrièreswitch. Zo vertelt ze aan Omroep Brabant:

“Ik zou misschien alleen switchen als het meer oplevert dan mijn huidige baan, maar ik zou altijd deels in het ziekenhuis willen werken.” Op YouTube deelt ze haar droom om ooit een tv-programma te presenteren.

Dus, ben je op zoek naar wat humor of inspiratie? Maaike van Houten biedt een schat aan vermaak op platforms als TikTok, Instagram en YouTube. Waar je haar ook volgt, haar humor is gegarandeerd aanwezig!

Picture of Kees
Kees

Auteur

Geboren uit de levendige energie van Amsterdam, omarm ik de kunst van lifestyle-blogging. Met een digitale pen als penseel, verken ik als auteur de grenzen van stijl en levensvreugde. Mijn blogs zijn meer dan woorden; ze vangen de ziel van het moderne leven en nodigen lezers uit om te dwalen door de straten van inspiratie, waar elke zin een nieuwe deur opent naar een wereld van lifestyle-verfijning. Als storyteller van lifestyledaisy.nl daag ik de status quo uit en neem ik lezers mee op een ontdekkingsreis door de wereld van esthetiek en persoonlijke expressie. Elk geschreven woord is een uitnodiging om samen te bloeien in de tuin van stijlvolle ontdekkingen.

Inhoud
Nieuwe blogs