Search

Hema retourneren: een stappenplan in het Hema retourbeleid

Als je iets bij HEMA gekocht hebt, online of in de winkel, zijn er verschillende opties voor het retourneren of ruilen. Dit artikel biedt een uitgebreide handleiding over hoe je producten terug kunt sturen of ruilen bij HEMA, met aandacht voor zowel online als fysieke aankopen.

Mooi donkerrood kapsel? Zo doe je dit.

Retourinstructies voor HEMA producten

Online winkelen bij HEMA.nl biedt het gemak van thuisbezorging of afhalen bij een HEMA-winkel. De retourprocedure hangt af van hoe je het product hebt ontvangen.

Voor thuisbezorgde artikelen geldt het volgende retourproces bij HEMA:

  • Download en print het retourformulier van de HEMA-website
  • Verpak het artikel in de originele verpakking indien mogelijk
  • Voeg het ingevulde retourformulier toe aan het pakket
  • Sluit de doos goed af
  • Breng het pakket naar een UPS- of DHL-servicepunt
  • Verstuur het pakket naar HEMA
  • Ontvang een verzendbewijs
  • Als je geen printer hebt, kun je handmatig je naam, ordernummer en retourreden op een briefje schrijven en bijvoegen.

HEMA retour met PostNL

Naast UPS en DHL, kun je ook via PostNL retourneren. In dit geval moet je het retouradres expliciet aan PostNL doorgeven.

Geen verplichting tot opgeven van reden voor retour

Bij het retourneren van HEMA-producten binnen de gestelde termijn, hoef je geen reden op te geven. Hoewel HEMA ernaar kan vragen, ben je niet verplicht om dit te doen.

PTA, de betekenis achter deze afkorting.

Later retourneren

Voor retourneren hema na 30 dagen van ontvangst is een geldige reden vereist, zoals een defect product. Neem in deze gevallen contact op met de HEMA klantenservice.

Bakpapier niet in huis? Gebruik een van deze alternatieven.

Kosten van HEMA retouren

Je draagt de kosten voor de retour hema. Bij het terugsturen van de hele bestelling worden zowel het aankoopbedrag als de verzendkosten terugbetaald. Bij gedeeltelijke retouren krijg je mogelijk slechts een deel van de verzendkosten terug. HEMA kan soms verwerkingskosten in rekening brengen, die je terugkrijgt bij een volledige retour.

Ruilen bij verschillende HEMA filialen

Producten die online zijn gekocht, kunnen worden teruggestuurd of naar een HEMA-winkel worden gebracht. Artikelen gekocht in een winkel moeten terug naar de winkel. Je kunt producten ruilen bij elk HEMA-filiaal, mits je de kassabon hebt.

Hema ruilen zonder bon

Bij HEMA is het meestal niet mogelijk om zonder kassabon te ruilen, hoewel sommige winkels uitzonderingen kunnen maken.

Retourrecht in webshop en winkel

In de winkel gekochte artikelen kunnen worden geruild of teruggestuurd, maar dit is een service van HEMA en geen consumentenrecht. Voor online aankopen geldt de wet Koop op afstand, met een zichttermijn van 14 dagen waarbinnen je het product zonder opgaaf van reden kunt retourneren. HEMA hanteert echter een retourtermijn van 30 dagen.

Kees
Kees

Auteur

Geboren uit de levendige energie van Amsterdam, omarm ik de kunst van lifestyle-blogging. Met een digitale pen als penseel, verken ik als auteur de grenzen van stijl en levensvreugde. Mijn blogs zijn meer dan woorden; ze vangen de ziel van het moderne leven en nodigen lezers uit om te dwalen door de straten van inspiratie, waar elke zin een nieuwe deur opent naar een wereld van lifestyle-verfijning. Als storyteller van lifestyledaisy.nl daag ik de status quo uit en neem ik lezers mee op een ontdekkingsreis door de wereld van esthetiek en persoonlijke expressie. Elk geschreven woord is een uitnodiging om samen te bloeien in de tuin van stijlvolle ontdekkingen.

Inhoud
Nieuwe blogs