Search

Top 10 wetenschappelijke boeken 2023

Op zoek naar een wetenschappelijke boek dat je niet kan wegleggen?  In de wereld van literaire wetenschappelijke boeken zie je soms door alle bomen het bos niet meer. Zo zijn er onwijs veel verschillende auteurs die boeken schrijven van afwisselende kwaliteit.

Onze boeken experts lazen alle meest verkochte boeken uit de categorie wetenschappelijke die in de top 60 en 100 staan. Hieruit stelden we een top 10 beste wetenschappelijke boeken op.

Dus, op zoek naar de beste wetenschappelijke boeken om te lezen in 2023?  Lees snel verder!

De top 10 beste wetenschappelijke boeken

We hebben de beste wetenschappelijke boeken voor je geselecteerd op basis van de top 100 wetenschappelijke boeken en het advies van onze eigen literaire experts. 

We laten je hier onze keus voor de beste wetenschappelijke boeken ooit zien! Kijk in onze wetenschappelijke top 10 boeken lijst voor hulp bij het maken van je keuze.

XKCD Wat als

XKCD Wat als is een grappig spel voor iedereen die houdt van leren, lachen en discussiëren. Het is een makkelijk te spelen spel waarmee de hele familie kan genieten. De speler neemt de rol van een wetenschapper aan die op zoek is naar antwoorden op vragen zoals: wat zou er gebeuren als de aarde geen zwaartekracht had? Of als het heelal opeens stopte met uitbreiden? De speler krijgt informatieve antwoorden van de andere spelers, waarna er een discussie kan ontstaan. Het spel is gebaseerd op de populaire webstrip XKCD, die bekend staat om zijn populaire wetenschappelijke grapjes. XKCD Wat als is een leuk spel voor zowel jong als oud, waarmee je kunt leren, discussiëren en lachen. Het spel bevat meer dan 200 vragen die je kennis kunnen vergroten en je kijk op de wereld kunnen veranderen. XKCD Wat als is het perfecte spel voor een avondje thuis met de hele familie. Het is een leuk, informatief en grappig spel waarmee iedereen urenlang plezier kan beleven.

Het nieuwe ademen

Om deze belangrijke functie zo optimaal mogelijk te laten verlopen, hebben we het nieuwe ademen ontwikkeld. Het is een innovatief ademhulpmiddel dat je helpt bij het bereiken van een gezond en rustig adempatroon. Onze technologie zorgt ervoor dat je de juiste hoeveelheid lucht inademt, zodat je niet langer ondervertegenwoordigd bent op het gebied van ademhaling. Het nieuwe ademen biedt een comfortabel en flexibel ademhulpmiddel dat je overal mee naartoe kunt nemen. Het nieuwe ademen ondersteunt je bij het bewustelijk aanleren van een goede ademhaling, waardoor je meer energie krijgt en je stressniveau verlaagt. Verder helpt het je bij het verkrijgen van een betere slaap en het verminderen van je weerstand tegen ziektes. Door het nieuwe ademen voel je je energieker en gezonder, wat je zelfvertrouwen zal versterken. Dankzij de innovatieve technologie, het comfort en de flexibiliteit is het product geschikt voor mensen van alle leeftijden. Kortom, het nieuwe ademen is een must-have voor iedereen die optimaal wil ademen.

Wij zijn ons brein

Het boek is geschreven door de bekende hersenwetenschapper Erik Kandel. Hij heeft een unieke kijk op de manier waarop ons brein werkt en kan helpen onze dagelijkse beslissingen te begrijpen. Het boek geeft een goed overzicht van de hersenen en hoe deze samenwerken. Ook worden de verschillende hersengebieden uitgelegd en wordt er ingegaan op de verschillende soorten hersensignalen. Kandel legt uit hoe deze signalen ons gedrag beïnvloeden en hoe we onszelf kunnen programmeren om betere keuzes te maken. Daarnaast heeft Kandel een aantal wetenschappelijke studies gebruikt om de theorieën die hij in het boek bespreekt te versterken. Hij geeft ook voorbeelden van hoe je je hersenen kunt trainen om betere beslissingen te nemen. 'Wij zijn ons brein' geeft je de kans om je hersenen beter te begrijpen en de controle te nemen over je gedrag. Het biedt een unieke kijk op de manier waarop ons brein werkt en kan je helpen beter om te gaan met stress, angst en andere potentiële problemen. Met behulp van dit boek krijg je de kans om je hersenen beter te begrijpen en hier beter mee om te gaan.

Het hoogsensitieve brein

Het boek Het hoogsensitieve brein is een verhelderende leidraad voor hoogsensitieve personen en hun omgeving. Het leert hoe het hoogsensitieve brein werkt, waarom hoogsensitieve personen vaak stress en sociale afwijzing ervaren, en hoe deze eigenschap beter kan worden begrepen en gewaardeerd. Het boek stelt ook een model voor dat handvatten biedt aan professionals in de gezondheidszorg, het onderwijs en aan therapeuten en coaches. Het boek Het hoogsensitieve brein biedt een unieke kijk op hooggevoeligheid. Naast wetenschappelijke inzichten, bevat het boek ook concrete tips om met deze eigenschap om te gaan en er het beste uit te halen. De auteur, Esther Bergsma, is expert Hoogsensitiviteit en sociaalwetenschappelijk onderzoeker. Ze is de kracht achter Hoogsensitief.NL en coacht en traint professionals in het beter begrijpen en begeleiden van HSP. Het boek Het hoogsensitieve brein is geschikt voor alle leeftijden, van kinderen tot volwassenen. Het is een nuttig boek voor lezers die meer willen weten over hun eigen hoogsensitiviteit en voor professionals die hoogsensitieve personen beter willen begrijpen. Het boek biedt een heldere kijk op de eigenschap en helpt bij het ontdekken van de unieke talenten die hoogsensitiviteit met zich meebrengt.

Een korte geschiedenis van de tijd

In dit boek, Een korte geschiedenis van de tijd, wordt de lezer meegenomen op een reis door de eeuwen heen. De geschiedenis van de tijd wordt verteld vanaf het allereerste begin, toen het heelal werd gecreëerd, tot aan de huidige dag. U krijgt een helder overzicht van de ontwikkelingen in de natuurkunde, de kosmologie en de astrofysica, waardoor u een dieper inzicht krijgt in ons verleden en onze plaats in het heelal. Met dit boek krijgt u ook een kijkje in de toekomst. Het bespreekt recente ontwikkelingen in de ruimtevaart, zoals de reis van de mensheid naar Mars en de ruimtevaarttechnologie die daarvoor nodig is. U krijgt ook een overzicht van de mogelijke gevolgen van deze ontwikkelingen, waardoor u een meer verantwoorde keuze kunt maken over onze toekomstige ruimtevaartactiviteiten. Een korte geschiedenis van de tijd biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van het heelal en de verschillende ontwikkelingen die zich daarin hebben voorgedaan. Het verhaal wordt verteld met een fascinerende mix van wetenschappelijke inzichten en verhalen, waardoor u een dieper begrip krijgt van de unieke geschiedenis en de plaats die wij mensen daarin innemen. Laat u meenemen op deze onvergetelijke reis en leer over de oneind.

Papyrus

Papyrus is een antiek, mooi schrijfwarenproduct dat de geschiedenis van het schrijven reflecteert. Het is een unieke manier om je gedachten en ideeën vast te leggen. Het heeft een grote visuele aantrekkingskracht die perfect past in elke kamer. Het papyrus is gemaakt van een stevig, duurzaam materiaal dat resistent is tegen kreukels en krassen. Het is gemakkelijk in gebruik en kan worden gebruikt voor allerlei projecten, van kunstwerken tot documenten. Het is ook een perfecte manier om je gedachten en ideeën te delen met vrienden, familie en collega's. Papyrus is een prachtig, antiek schrijfwarenproduct dat de geschiedenis van het schrijven weerspiegelt. Het heeft een grote visuele aantrekkingskracht die perfect past in elke kamer. Het is gemaakt van een stevig, duurzaam materiaal dat resistent is tegen kreukels en krassen en is gemakkelijk in gebruik. Het is een geweldige manier om je gedachten en ideeën vast te leggen en te delen met anderen. Papyrus is perfect voor allerlei kunstprojecten, documenten en andere creatieve activiteiten. Het is een unieke manier om je creativiteit te uiten en de wereld te verrijken.

De antwoorden op de grote vragen

De antwoorden op de grote vragen is het ultieme boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de wetenschappelijke wereld. Het biedt een fascinerende blik op de laatste jaren van de wereldberoemde wetenschapper Stephen Hawking, die zich gedurende zijn leven heeft verdiept in de grote vragen van het universum. In dit boek bevat hij zijn ontdekkingen en laat hij zien hoe we door middel van wetenschap de geheimen van het universum kunnen ontrafelen. Het boek is geschreven door Hawking zelf, samen met een team van beroemde wetenschappers zoals Brian Greene, Leonard Susskind en Kip Thorne. Elk van hen bekijkt en onderzoekt de vele aspecten van Hawking's werk, van de kosmologie tot de quantummechanica. De voorbeelden en verhalen laten lezers toe om de meest complexe ideeën te begrijpen, waardoor het boek een leesbaar en begrijpelijk werk wordt. De antwoorden op de grote vragen is meer dan een boek. Het is een raam dat ons toestaat om in te kijken in het leven en werk van een legendarische wetenschapper. Het is een kans om zijn gedachtegoed te verkennen, met een eerbetoon aan de man die ons de verbluffende schoonheid en complexiteit van het universum liet zien.

Hersenen willen lezen

Hersenen willen lezen is het resultaat van de ervaringen en bevindingen van Erik Scherder. Het boek geeft een goed beeld van de meest interessante en actuele kennis over lezen. Met dit boek ontdek je wat lezen met je doet, hoe je het beste leest en welke technieken je kan gebruiken om te leren lezen. Daarnaast geeft Scherder persoonlijke tips en verhalen over zijn leeservaringen, waar je veel van kan leren. Hersenen willen lezen is een boek voor iedereen die meer wil weten over lezen. Of je nu een beginner bent of al jarenlang leest, dit boek biedt een waardevolle aanvulling op je leeservaring. Je leert meer over wat lezen met je doet, maar ook over hoe je het beste leest en welke technieken je kan gebruiken. Daarnaast geeft Scherder ook praktische tips en verhalen over zijn leeservaringen. Als je meer uit je lezen wilt halen, dan is Hersenen willen lezen een must-have.

De olifant in het universum

De olifant in het universum is een fascinerend boek over de kosmische geheimen. Het boek bevat wetenschappelijke theorieën over de kosmos, samen met meer filosofische elementen, waardoor een betere kijk op de kosmos wordt gecreëerd. Het boek is geschreven door dr. Vincent Icke, een beroemd hoogleraar theoretische sterrenkunde en kosmologie. Hij heeft een breed scala aan kennis, waardoor hij de lezer een gedetailleerd beeld van de kosmos geeft. Het boek is gebaseerd op wetenschappelijke kennis, maar ook op verhalen uit de oudheid verrijkt met verschillende elementen van filosofie. Het boek is zeer toegankelijk geschreven, zodat iedereen op een eenvoudige manier meer te weten kan komen over de kosmische geheimen. De olifant in het universum is een onmisbaar boek voor iedereen die meer wil weten over de kosmos. Het boek bevat vele interessante informatie over onze kosmos, waardoor je meer inzicht krijgt en een betere kijk op de kosmos krijgt.

De melodie van de natuur

Met ‘De melodie van de natuur’ krijgen we een nieuwe kijk op de wonderen die de natuur ons voorschotelt. We ontdekken de oneindige kleuren en vormen die de natuur te bieden heeft. Ivo van Vulpen neemt ons mee op een reis doorheen mysterieuze landschappen, verscholen dieren en verrassende kleuren. Van Vulpen laat ons ook kennis maken met de geheimen die de natuur verborgen houdt. We gaan op zoek naar de verborgen schoonheid en de kleine, maar essentiële bouwstenen van de natuur. In ‘De melodie van de natuur’ krijgen we antwoord op veel vragen, maar tegelijkertijd leren we ook om de vragen die nog onbeantwoord zijn te stellen. We worden uitgenodigd om de natuur met nieuwe ogen te bekijken en te luisteren naar de melodie die de natuur ons voorschotelt.

Een wetenschappelijke boek kopen

Deze wetenschappelijke boeken review dient ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe of goede wetenschappelijke boeken om te lezen.

Op deze pagina behandelen we de wetenschappelijke boeken top 10. Dit zijn ook boeken die in de literaire top 20, 60 en 100 voorkomen. We hebben onder andere de bestseller boeken van 2022 en andere populaire wetenschappelijke boeken van dit moment voor je gelezen en beoordeeld. 

Bekijk ook eens deze top 10 boeken: 

Veelgestelde vragen

Wij hebben zelf geen webshop, dus je kunt jouw favoriete wetenschappelijke boek niet bij ons kopen. Wél kun je bij ons terecht voor een aanbeveling van een betrouwbare webshop waar je jouw nieuwe wetenschappelijke boek(en) kopen kunt. Klik op de “Koop voor de beste prijs” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je de aankoop van het nieuwe wetenschappelijke boek kan voltooien.

Ja, wij hebben onze top tien wetenschappelijke boeken gekozen uit de top 100 boeken lijsten van o.a 2022 en 2021. Na het lezen en beoordelen van alle bestseller boeken van deze lijsten zijn wij tot een top 10 beste wetenschappelijke boeken gekomen.

  1. Boeken
  2. wetenschappelijke

Inhoudsopgave