Zoek

Top 10 kalligrafie boeken 2023

Op zoek naar een kalligrafie boek dat je niet kan wegleggen?  In de wereld van literaire kalligrafie boeken zie je soms door alle bomen het bos niet meer. Zo zijn er onwijs veel verschillende auteurs die boeken schrijven van afwisselende kwaliteit.

Onze boeken experts lazen alle meest verkochte boeken uit de categorie kalligrafie die in de top 60 en 100 staan. Hieruit stelden we een top 10 beste kalligrafie boeken op.

Dus, op zoek naar de beste kalligrafie boeken om te lezen in 2023?  Lees snel verder!

De top 10 beste kalligrafie boeken

We hebben de beste kalligrafie boeken voor je geselecteerd op basis van de top 100 kalligrafie boeken en het advies van onze eigen literaire experts. 

We laten je hier onze keus voor de beste kalligrafie boeken ooit zien! Kijk in onze kalligrafie top 10 boeken lijst voor hulp bij het maken van je keuze.

Handlettering doe je zo

Het boek Handlettering Doe Je Zo is dé perfecte handleiding voor beginners en gevorderden. Je leert in een handomdraai de basis van handlettering en kan hiermee direct aan de slag. Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, is het mogelijk om uit te breiden op je technieken. Je leert hierin ook hoe je deze technieken kan gebruiken voor het maken van mooie logo's, kaarten, illustraties en meer. In dit boek vind je ook veel tips en trucs om je handlettering skills te verbeteren, waardoor je steeds meer kan leren en verbeteren. Het boek bevat verder ook veel verschillende stijlen, waardoor je jouw lettering kunt aanpassen aan jouw persoonlijke stijl. Daarnaast worden er ook verschillende materialen en technieken besproken, waar je mee kan werken bij het maken van je eigen letterstijlen. Dit boek zal zeker je creativiteit aanwakkeren!

Kleur! Brushlettering voor iedereen

Het boek begint met een korte uitleg over brushlettering, waaronder de verschillende soorten brushpennen en materialen die je nodig hebt om te beginnen. Vervolgens wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de basisvormen op een efficiënte manier kunt maken. Er worden verschillende technieken getoond, zoals het omhulsel, de basisdruk, het maken van gebaren en het gebruik van contrast. Daarnaast bevat het boek ook veel informatie over kleur. Het geeft een overzicht van verschillende kleurtheorieën, tips over kleurcombinaties en een aantal voorbeelden van kleurpatronen. Uiteindelijk helpt het boek je om je eigen stijl van brushlettering te ontwikkelen door je te voorzien van veel ideeën en tips. Kleur! Brushlettering voor iedereen is een geweldige bron voor iedereen die geïnteresseerd is in kalligrafie of wil leren brushlettering. Het boek bevat veel informatie en voorbeelden die je helpen bij het creëren van prachtige, kleurrijke letters.

Creatieve handletteringprojecten voor kinderen

Met deze creatieve handletteringprojecten voor kinderen leren ze op een speelse manier omgaan met letters en krijgen ze de gelegenheid om hun eigen creativiteit te ontwikkelen. Of het nu gaat om het maken van een kaart met de naam van de ontvanger, een boekenlegger met een eigen illustratie of het verfraaien van een fotolijst met verschillende lagen – er zal zeker geen saai moment zijn. Wees ervan verzekerd dat je kinderen met een glimlach op hun gezicht en een goed gevoel naar huis gaan! Bij deze cursus zijn alle benodigdheden inbegrepen, zoals verschillende soorten karton, verf, lijm, stiften, kleurpotloden en nog veel meer. Met deze materialen is het mogelijk om de mooiste creaties te maken. Ook worden er verschillende technieken aangeleerd, zoals het maken van patronen, het combineren van kleuren en het gebruik van verschillende materialen. De lessen worden afgestemd op het niveau van de kinderen en aan het einde van de cursus kunnen zij hun unieke creaties mee naar huis nemen.

Letteren tekenen met ecoline

Met Letteren tekenen met ecoline ontdek je de magie van ecoline. Ontwerp je eigen kaarten, posters, geïllustreerde brieven, en ga zo maar door. De eenvoudige stappen die in dit boek worden uitgelegd, maken dat het niet alleen voor beginners, maar ook voor gevorderden een leuk boek is. Ecoline is een waterverf die een buitengewoon mooie kleurintensiteit levert. Je kunt meer verschillende kleuren mengen met ecoline dan met andere verfsoorten. De kleuren zien er verbluffend natuurlijk uit en kunnen gemakkelijk aangebracht worden, waardoor je snel prachtige ontwerpen kunt maken. Bovendien heeft ecoline een lange levensduur; je kunt je ontwerpen, als je ze goed bewaart, jarenlang bewaren. Met Letteren tekenen met ecoline leer je de technieken en trucjes die je nodig hebt om de meest prachtige handlettering te creëren.

Creatief handletteren en meer

Creatief handletteren en meer biedt alles wat je nodig hebt om te beginnen met het maken van kunst met je eigen handen. Je leert technieken als kalligrafie, verluchting en illustratie, zodat je prachtige projecten kunt maken. Van letters die je kunt gebruiken als woningdecoratie tot het versieren van aardewerk, hier kun je je creativiteit de vrije loop laten. Je krijgt ook tips over hoe je je werk kunt digitaliseren en uitprinten. Bovendien kun je oefenen met de verschillende technieken die je leert. Met de vele voorbeelden en oefeningen die je in dit boek vindt, kun je je eigen stijl ontwikkelen. Of je nu net begint met handletteren of al een gevorderde handletteraar bent, met Creatief handletteren en meer heb je alles wat je nodig hebt om te beginnen met het maken van kunst met je eigen handen. Laat je inspireren en ontdek de wereld van handletteren met dit boek.

Alfabet! Brushlettering voor iedereen

Het boek biedt technische informatie, tips en trucs en duidelijke stap-voor-stap instructies, waardoor iedereen de basis van brushlettering kan leren en oefenen. Daarnaast leer je ook creatief te denken en je eigen stijl te ontwikkelen. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij verschillende materialen, zoals penseelpennen, aquarelverf en speciale kalligrafieinkt. Ook worden oefeningen aangeboden, zodat je kunt experimenteren met verschillende stijlen. Kortom, met dit boek kun je de kunst van het brushlettering in de vingers krijgen. Alfabet! Brushlettering voor iedereen is een uitgebreid en compleet boek, waarmee je de verschillende technieken van brushlettering kunt leren en oefenen. Er worden veel alfabetten aangeboden in verschillende stijlen, waardoor je een uniek en persoonlijk handschrift kunt creëren. Daarnaast biedt het boek een uitgebreide videocursus, waarmee je de technieken pas echt in de praktijk kunt brengen. Ook wordt er stilgestaan bij verschillende materialen en worden er handige tips en trucs gegeven, zodat je je eigen stijl kunt ontwikkelen. Dankzij het boek kun je precies leren wat brushlettering is en hoe je dit kunt toepassen. Zowel beginners als gevorderden kunnen onder begeleiding van Carla Kamphuis de kunst van brushlettering verkennen.

Handboek Chinese Kaligrafie

Handboek Chinese Kaligrafie biedt een unieke kijk op de Chinese kalligrafie. Qu Lei Lei neemt je mee op een reis waar je de kunst van het schrijven van Chinese karakters leert. De instructies zijn helder en eenvoudig te volgen en er wordt uitgebreid ingegaan op de materialen, de Chinese karakters en de verschillende technieken om prachtige resultaten te bereiken. Je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan kunstwerken, van wenskaarten en talismans tot beschilderde keien en T-shirts. Qu Lei Lei heeft een rijke achtergrond in de kunst, hij werd geboren in een familie van kunstenaars en schrijvers en is afgestudeerd in de Chinese kunst. In 1985 verhuisde hij naar Londen waar hij momenteel als kunstenaar werkt. Hij won verschillende prijzen voor zijn werk en stelt regelmatig tentoon in binnen- en buitenland. Met Handboek Chinese Kaligrafie krijgt u de unieke kans om de kunst van Qu Lei Lei te leren, waardoor u de mogelijkheid heeft om uw eigen prachtige kunstwerken te maken.

Het grote dikke boek voor fantastisch creatief handletteren deel 2 2

Het grote dikke boek voor fantastisch creatief handletteren deel 2 is de ideale manier om je creativiteit te combineren met leuke lettertechnieken. Er worden verschillende technieken uitgelegd zoals brushlettering, spencerian script, stippen, letterbouwen en meer. Laat je inspireren door de schitterende voorbeelden en maak kennis met de vele originele ideeën. Laat je creativiteit de vrije loop en maak je eigen unieke letterstijlen. Probeer ook eens een ander schrift, zoals een cursief of schreefloze letter. Oefen de verschillende technieken en ontwikkel zo je eigen handletterstijl. Bovendien bevat het boek een uitgebreide collectie aan leuke en creatieve projecten. Geniet van de gedetailleerde stapsgewijze instructies en ontdek hoe je woorden, zinnen, iconen en andere afbeeldingen kunt omzetten in prachtige letters. Er worden ook verschillende materialen besproken, zoals krijt, stiften en kalligrafiepen. Je kunt de verschillende technieken, alfabetten en afbeeldingen makkelijk toe passen op kaarten, doosjes, posters, kussenslopen, of wat je maar wilt. Laat je creativiteit de vrije loop en maak je eigen unieke stukken met prachtige handlettering!

Letters het werkboek

Het Letters het werkboek is perfect voor iedereen die kalligraferen wil leren. Je kunt hier verschillende technieken oefenen, zoals de staalpennen techniek en de vloeiende pen techniek. Er worden ook verschillende materialen besproken, zoals verschillende soorten papier en inkt. Je kunt zelfs verschillende vormen van kalligraferen uitproberen zoals Romeinse kalligrafie, gothische kalligrafie en kleine letter schrijven. Met behulp van de diverse tips en tricks in dit boek kun je je eigen kalligrafie-stijl ontwikkelen. Daarnaast bevat dit werkboek ook veel praktische oefeningen. Er staan uitgebreide stappenplannen in om je te helpen bij het schrijven van verschillende letters in verschillende stijlen. Ook worden er diverse voorbeelden gegeven van hoe de letters eruit kunnen zien en hoe je deze kunt oefenen. Hiermee kun je je eigen kalligrafie talent verder ontdekken of je kunt je eigen creaties maken. Met Letters het werkboek kun je leren hoe je mooie cadeautags, verjaardagskaarten, posters en meer kunt maken. Het is een perfect boek voor iedereen die kalligraferen wil leren. Dus kom in actie, pak je pen en inkt en laat je creativiteit de vrije loop met dit boek!

Kalligrafie voor beginners

Met dit boek leert u stap voor stap alles over kalligrafie. U leert bijvoorbeeld het juiste schrift, de juiste pennen, materialen en technieken. U krijgt advies over de juiste aanpak en uitleg over de juiste manier om de kalligrafische technieken aan te leren en toe te passen. U krijgt ook informatie over geschiedenis, traditie en toepassingen van kalligrafie. Dit boek is daarom niet alleen een leerzame bron, maar ook een waardevolle verzameling kunst. Kalligrafie voor beginners is het ideale boek voor iedereen die kennis wil maken met deze kunst. Met dit boek komt u in contact met verschillende alfabetten en leert u kalligrafie op een eenvoudige manier toe te passen. U leert bovendien de geschiedenis en tradities van kalligrafie, zodat u een beter begrip krijgt van de kunst. U krijgt vele tips en trucs waarmee u een prachtig resultaat kunt bereiken. Dit boek is geschreven met veel kennis van zaken en is een waardevolle aanvulling op uw collectie.

Een kalligrafie boek kopen

Deze kalligrafie boeken review dient ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe of goede kalligrafie boeken om te lezen.

Op deze pagina behandelen we de kalligrafie boeken top 10. Dit zijn ook boeken die in de literaire top 20, 60 en 100 voorkomen. We hebben onder andere de bestseller boeken van 2022 en andere populaire kalligrafie boeken van dit moment voor je gelezen en beoordeeld. 

Bekijk ook eens deze top 10 boeken: 

Veelgestelde vragen

Wij hebben zelf geen webshop, dus je kunt jouw favoriete kalligrafie boek niet bij ons kopen. Wél kun je bij ons terecht voor een aanbeveling van een betrouwbare webshop waar je jouw nieuwe kalligrafie boek(en) kopen kunt. Klik op de “Koop voor de beste prijs” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je de aankoop van het nieuwe kalligrafie boek kan voltooien.

Ja, wij hebben onze top tien kalligrafie boeken gekozen uit de top 100 boeken lijsten van o.a 2022 en 2021. Na het lezen en beoordelen van alle bestseller boeken van deze lijsten zijn wij tot een top 10 beste kalligrafie boeken gekomen.

  1. Boeken
  2. kalligrafie

Inhoudsopgave