Search

Top 10 relaties boeken 2023

Op zoek naar een relaties boek dat je niet kan wegleggen?  In de wereld van literaire relaties boeken zie je soms door alle bomen het bos niet meer. Zo zijn er onwijs veel verschillende auteurs die boeken schrijven van afwisselende kwaliteit.

Onze boeken experts lazen alle meest verkochte boeken uit de categorie relaties die in de top 60 en 100 staan. Hieruit stelden we een top 10 beste relaties boeken op.

Dus, op zoek naar de beste relaties boeken om te lezen in 2023?  Lees snel verder!

De top 10 beste relaties boeken

We hebben de beste relaties boeken voor je geselecteerd op basis van de top 100 relaties boeken en het advies van onze eigen literaire experts. 

We laten je hier onze keus voor de beste relaties boeken ooit zien! Kijk in onze relaties top 10 boeken lijst voor hulp bij het maken van je keuze.

Liefdesbang

Het boek bevat een hoop praktische oefeningen en meditaties om je te helpen je hart te openen, je eigen liefde te vinden en vrij te zijn van angst. Je leert hoe je meer openheid en vertrouwen in jezelf en anderen kunt ervaren. Liefdesbang is een boek dat je helpt te kijken naar jezelf en de liefde vanuit een ander perspectief. Je leert hoe je meer openheid en vertrouwen in jezelf en anderen kunt ervaren. Je ontdekt hoe je je angst voor verlies en hechting kunt overwinnen en je hart kunt openen voor jezelf én voor de ander. Hannah Cuppen biedt in dit boek een krachtig en uniek perspectief op liefde. Ze combineert haar eigen ervaringen met eeuwenoude technieken en technieken uit de moderne psychologie. De oefeningen en meditaties in het boek kunnen je helpen om je hart te openen, je eigen liefde te vinden en vrij te zijn van angst.

Erotische intelligentie

In Erotische intelligentie onderzoekt Esther Perel hoe mensen hun persoonlijke unieke verlangens kunnen verkennen en uitdrukken - en hoe belangrijk dat is om je relatie te voeden. Ze stelt dat de weg naar seksueel verlangen en intimiteit tegelijkertijd ook leidt naar een meer betekenisvolle en diepere verbinding. Het boek besteedt aandacht aan verschillende onderwerpen, waaronder emotionele risico's, technieken om seksueel verlangen te creëren, veranderingen in de mondiale cultuur en hoe deze invloed hebben op de manier waarop mensen naar hun seksualiteit en relaties kijken. Esther Perel geeft ook praktische tools om je relatie te voeden, waardoor partners zich meer verbonden voelen. Het boek is bedoeld voor mensen die hun relaties willen voeden en verdiepen en die hun seksuele verlangens willen ontdekken. Door Esther Perels inzichten te gebruiken, kunnen stellen hun persoonlijke fantasieën onderzoeken, een open communicatie creëren en elkaar begrijpen. Erotische intelligentie is een krachtige gids die je helpt om je relatie te voeden en je seksuele verlangens te verkennen.

Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden

Met het boek 'Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden' begeleidt auteur Lianne je door haar eigen verhaal. Ze deelt wat ze heeft geleerd en vertelt je hoe je onverwerkte emoties kunt verwerken. In dit boek krijg je inzichten in de relatie met jezelf, waardoor je meer zelfacceptatie kunt ervaren. Door Lianne's heldere uitleg en toepasbare oefeningen, leer je hoe je je verleden kunt loslaten en je kunt richten op het heden. Na het lezen van dit boek ben je bewuster van je beperkende gedachten en kun je jezelf meer vergeven. Je ontdekt dat je meer kunt genieten van het leven en jezelf meer kunt waarderen. Dit boek geeft je de kracht om te kiezen voor jezelf en je eigen geluk.

Destructieve relaties op de schop

In zijn boek beschrijft Jan Storms een aantal signalen waaraan je kunt herkennen of je met een psychopaat te maken hebt. Hij laat zien hoe je je kunt verdedigen tegen de verwoestende invloed van deze mensen. Ook biedt hij handvatten om de destructieve relatie te verbreken en te herstellen. Jan Storms geeft inzicht in de drijfveren en het gedrag van psychopaten en hij stelt dat je er alleen maar op kunt vertrouwen om je eigen grenzen te bewaken. Destructieve relaties op de schop is een gids die je helpt om psychopaten herkenbaar te maken en je te beschermen tegen hun destructieve invloed. Jan Storms laat je zien hoe je jezelf kunt bevrijden en je omgeving kunt beschermen. In zijn boek legt hij uit hoe je kunt omgaan met de afwijzing, verraad, bedrog en geweld waar je mee te maken krijgt als je met psychopaten te maken hebt. Hij biedt praktische strategieën voor het omgaan met deze mensen en geeft tips voor het versterken van je eigen grenzen. Met Destructieve relaties op de schop krijg je de kracht om je tegen psychopaten te verdedigen en om je leven vrij te maken van hun destructieve invloed.

Integer leven

Integer leven helpt je de ruimte te creëren om jezelf te ontwikkelen. Door middel van verschillende technieken, zoals meditatie, mindfulness en yoga, leer je om bewust te zijn van je omgeving en je eigen energieniveau. Bovendien leer je om kritisch naar jezelf te kijken en open te staan voor verandering, zodat je een echt evenwicht tussen innerlijke rust en externe prikkels kunt vinden. Daarnaast biedt Integer leven je ook handige tools om je leven beter te organiseren. Je leert hoe je je dagelijkse taken kunt plannen, je boodschappenlijstjes kunt maken en je tijd beter kunt benutten. Deze tools helpen je om meer controle te hebben over je leven en je beter te richten op wat echt belangrijk is. Integer leven staat voor een leven vol balans en harmonie. Door eerlijk naar jezelf te zijn en jezelf meer ruimte te geven, krijg je de kans om te groeien en je leven op een positieve manier te veranderen. Door de verschillende technieken en tools krijg je de kans om te leren hoe je stressvolle situaties kunt verminderen en je leven te verbeteren.

Oneindige liefde

Het boek Oneindige liefde helpt je om je relatie opnieuw te laten bloeien. Het beschrijft eenvoudige inzichten en praktische tips om je relatie te versterken. De combinatie van kennis en ervaringen zorgt ervoor dat je meer begrip en liefde tussen jou en je partner kunt creëren. Ook vind je er veel informatie over hoe je samen kunt groeien en je relatie verbeter kunt maken. Het boek is geschreven door twee ervaren relatietherapeuten die je meenemen in hun eigen liefdesverhaal. Door hun persoonlijke verhalen en anekdotes word je aangemoedigd om jouw eigen liefdesverhaal te schrijven. In het boek worden ook verhalen van andere stellen gedeeld, zodat je van elkaar kunt leren en kunt zien hoe je meer liefde in je relatie kunt brengen. Leer hoe je je partner beter kunt begrijpen, hoe je conflicten kan oplossen en hoe je jouw relatie kunt versterken. Laat je inspireren door Oneindige liefde en creëer samen een leven vol liefde en vreugde!

Voorbij het narcisme

Het boek biedt een diepgaand inzicht in de aard en de gevolgen van narcisme. Aan de hand van boeiende verhalen, vele voorbeelden en casussen laat het boek zien hoe je herkent of je in een narcistisch spelletje bent verstrikt geraakt. Daarnaast gaat het ook in op wat je kunt doen om jezelf te beschermen, of een narcist te herkennen en hoe je de relatie kunt verbeteren. Voorbij het narcisme van Mjon van Oers biedt een zeer toegankelijke leidraad voor iedereen die wil leren hoe je met narcisme om kunt gaan. Het boek leert je hoe je kunt herkennen wanneer je in een narcistisch spelletje bent verstrikt geraakt en wat je kunt doen om jezelf te beschermen. Ook wordt er diep ingegaan op de aard en gevolgen van narcisme. Met behulp van boeiende verhalen, voorbeelden en casussen wordt er een kijkje achter de schermen gegeven van de wereld van narcisme. Daarnaast wordt ook ingegaan op hoe je een narcist kunt herkennen en hoe je de relatie kunt verbeteren. Dit boek biedt een waardevolle leidraad die je zal helpen om met narcisme om te gaan.

Liefdeskunst

Dit boek is ideaal voor iedereen die meer voor zichzelf wil kiezen in de liefde en meer wil genieten van intimiteit. Het werkboek is opgedeeld in vier hoofdstukken en bevat verschillende oefeningen die je helpen om je liefdesbang te overwinnen. In de eerste twee hoofdstukken leer je meer over jezelf en je liefdesbang te begrijpen. In de volgende hoofdstukken leer je meer over assertiviteit, relaties, communicatie en het aangaan van intimiteit. Liefdeskunst is een uniek boek dat je helpt om je liefdesbang te overwinnen en je te helpen meer van de liefde te genieten. Het boek bevat een verscheidenheid aan oefeningen, meditaties, technieken en tips die je kunnen helpen om je liefdesbang te verminderen. Met dit werkboek begeleidt Hannah Cuppen je stap voor stap en helpt je om meer authentiek lief te hebben. Zo leer je om op een gezonde manier met je liefdesbang om te gaan, meer voor jezelf te kiezen en meer van de liefde te genieten. Kortom, Liefdeskunst is een must-have voor iedereen die meer uit de liefde wil halen.

De drie grote liefdes in je leven

Kate Rose legt uit hoe je meer kunt genieten van de kleine dingen en de kracht van jouw ware liefde kunt versterken door eerst je innerlijke wereld te verkennen. Deze gids bevat ook een stappenplan om te leren hoe je je afstemt op je Ware en je leven klaarmaakt voor de ware liefde. In De drie grote liefdes in je leven leer je ook het verschil tussen een soulmate, een karmische partner en een tweelingziel. Lees de verhalen van andere mensen die deze liefdes ervaren hebben en hun lessen die zij uit hun relaties hebben geleerd. Deze gids bevat ook praktische tips over hoe je je leven kunt opruimen en je energie kunt verhogen, zodat je een positieve energie uitstraalt die aantrekt wat je zoekt. Met behulp van deze gids kun je de energie van de ware liefde voelen en je voelen aangetrokken tot een relatie die op een echte liefde gebaseerd is. Je kunt ook leren hoe je deze liefde in je leven kunt integreren, zodat je je leven kunt verrijken en je Ware kunt ontmoeten.

Met heel mijn hart

Met heel mijn hart is een boek over het verwerken van een einde aan een liefdesrelatie. Esmée Noëlle van Rijn deelt haar persoonlijke verhaal, waarin ze stap voor stap de rouw, pijn en de verwerking ervan doorloopt. Ze laat zien hoe je een liefdesverlies kunt verwerken en je leven weer opnieuw kunt opbouwen. Met heel mijn hart is een persoonlijk verhaal met veel diepgang en inzicht. Er staan tips en ervaringsverhalen van anderen in, waardoor je inspiratie krijgt om je eigen pad te vinden. Esmée geeft je de kans om je eigen verhaal te vertellen en je eigen schaduwkanten te verkennen. Met heel mijn hart is een unieke, moedige en bemoedigende leidraad voor iedereen die een einde aan een liefdesrelatie ervaart. Het is een openhartig verhaal dat je de kracht geeft om je leven opnieuw op te bouwen. Het boek biedt troost, maar ook hoop en moed voor iedereen die een einde heeft gemaakt aan een relatie.

Een relaties boek kopen

Deze relaties boeken review dient ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe of goede relaties boeken om te lezen.

Op deze pagina behandelen we de relaties boeken top 10. Dit zijn ook boeken die in de literaire top 20, 60 en 100 voorkomen. We hebben onder andere de bestseller boeken van 2022 en andere populaire relaties boeken van dit moment voor je gelezen en beoordeeld. 

Bekijk ook eens deze top 10 boeken: 

Veelgestelde vragen

Wij hebben zelf geen webshop, dus je kunt jouw favoriete relaties boek niet bij ons kopen. Wél kun je bij ons terecht voor een aanbeveling van een betrouwbare webshop waar je jouw nieuwe relaties boek(en) kopen kunt. Klik op de “Koop voor de beste prijs” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je de aankoop van het nieuwe relaties boek kan voltooien.

Ja, wij hebben onze top tien relaties boeken gekozen uit de top 100 boeken lijsten van o.a 2022 en 2021. Na het lezen en beoordelen van alle bestseller boeken van deze lijsten zijn wij tot een top 10 beste relaties boeken gekomen.

  1. Boeken
  2. relaties

Inhoudsopgave