Zoek

Top 10 bekende boeken 2023

Op zoek naar een bekende boek dat je niet kan wegleggen?  In de wereld van literaire bekende boeken zie je soms door alle bomen het bos niet meer. Zo zijn er onwijs veel verschillende auteurs die boeken schrijven van afwisselende kwaliteit.

Onze boeken experts lazen alle meest verkochte boeken uit de categorie bekende die in de top 60 en 100 staan. Hieruit stelden we een top 10 beste bekende boeken op.

Dus, op zoek naar de beste bekende boeken om te lezen in 2023?  Lees snel verder!

De top 10 beste bekende boeken

We hebben de beste bekende boeken voor je geselecteerd op basis van de top 100 bekende boeken en het advies van onze eigen literaire experts. 

We laten je hier onze keus voor de beste bekende boeken ooit zien! Kijk in onze bekende top 10 boeken lijst voor hulp bij het maken van je keuze.

De Ontdekking Van De Hemel

De Ontdekking Van De Hemel is een meesterwerk van Harry Mulisch en biedt een unieke kijk op de meest krachtige, diepzinnige en emotionele thema's die de mensheid hebben beziggehouden sinds het begin der tijden. In dit boek worden de lezers meegenomen in een gecompliceerde, verrassende wereld. De thema's die in dit boek aan bod komen zijn verscheidenheid, individualiteit, liefde, identiteit, morele kwesties en de strijd tegen de onvermijdelijkheid van de dood. Dit boek van Harry Mulisch is een must voor elke lezer die geïnteresseerd is in filosofie, psychologie, literatuur, avontuur en mysterie. De Ontdekking Van De Hemel is geschreven in een heldere, toegankelijke stijl, met een groot aantal verhalen, net zoals Harry Mulisch' andere bekende werken. De personages in dit boek zijn universeel en voor elke lezer herkenbaar. De personages evolueren en ontwikkelen zich, net zoals de lezers terwijl ze het boek lezen. Dit boek is een must voor elke lezer die op zoek is naar een diepgaand verhaal, een unieke kijk op de wereld en een meeslepende, emotionele leeservaring.

De avonden

Het boek wordt geroemd om zijn kenmerkende stijl, die de lezer meeneemt in de wereld van Frits. De stijl is intiem en poëtisch, met een grote mate van psychologische precisie. De gedetailleerde beschrijving van de stad, de mensen en hun levens, geeft de lezer een direct inzicht in de moeilijkheden waarmee Frits te maken heeft. Het verhaal van Frits staat symbool voor de talloze jonge mensen die in die tijd door hetzelfde lot getroffen werden. Zijn zoektocht naar liefde, vriendschap en vervulling wordt een zoektocht naar zichzelf. De Avonden biedt de lezer de kans om mee te leven met Frits en zijn verhaal, en na afloop met een gevoel van voldoening terug te kijken op de reis die hij heeft gemaakt. De Avonden is een ode aan de vrijheid, de hoop en de verbeeldingskracht. Het is een klassieker die generaties lezers heeft verrijkt met kennis en inzicht in het leven. Het is een onvergetelijk meesterwerk dat de lezer uitnodigt om de avonturen van Frits mee te maken.

Hersenschimmen

Hersenschimmen is een boeiend en confronterend verhaal over de ziekte van Alzheimer, een tragisch verhaal dat verpakt is in een prachtige schrijfstijl. De personages in het boek worden levendig geschetst en de lezer voelt zich meegezogen in de liefde tussen echtpaar Maarten en Vera, de moeizame interactie tussen hen en de verlangens die beiden koesteren. Het verhaal laat zien hoe de ziekte hun leven verandert, maar ook hoe hun relatie verandert als gevolg van deze ziekte. Hersenschimmen is een verhaal dat veel emoties bovenkomt, maar ook een verhaal waarin hoop en liefde voelbaar zijn. Deze roman is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in dementie en de verschillende emoties die deze aandoening met zich meebrengt.

Het behouden huis

Het behouden huis is een boek dat geschreven is door de Nederlandse schrijver Harry Mulisch. De lezer wordt meegenomen naar het jaar 1945, waarin de Tweede Wereldoorlog net is geëindigd. In deze periode neemt de Nederlandse soldaat Anton Steenwijk intrek in een luxe villa in een modderig niemandsland. Maar al snel verschijnt er een Duitse officier voor de deur die het huis wil confisqueren. De officier ziet de vijand aan voor de rechtmatige eigenaar van het huis. Het behouden huis is een boek dat geschreven is vanuit een menselijk perspectief, waardoor het verhaal een unieke diepgang krijgt. Het is een verhaal dat gaat over de verschillen tussen de twee werelden, de Duitse en de Nederlandse, maar ook over de overeenkomsten tussen de twee. Het is een verhaal dat gaat over de waarden die mensen aan hun leven geven en over de kracht van het menselijk vermogen om te overleven.

Waar geen reden is

Waar geen reden is is het debuut van Li, een schrijfster die al jarenlang verhalen en gedichten schrijft. In dit boek onderzoekt ze de rouw van verlies en de complexe emoties die daarmee gepaard gaan. De verhalen gaan over de persoonlijke verhalen van Li en de mensen om haar heen. Het boek is geschreven in verschillende stijlen en genres en door middel van korte verhalen, gedichten, verhalen en dialogen brengt Li de lezer naar een dieper begrip van rouw. Met het boek waar geen reden is, begeeft Li zich op een bijna ontroerende manier op het vlak van de verlieservaringen. Li neemt de lezer mee in een onvergetelijke reis waarin kleine, persoonlijke verhalen worden gedeeld en de lezer wordt uitgenodigd om deze verhalen met haar te beleven. Tijdens deze reis krijgt de lezer een uniek beeld van verlies, troost en hoop. Waar geen reden is is een ontroerende, eerlijke en intieme verkenning van verlies en rouw, die de lezer naar een nieuw inzicht brengt.

Frictie

Frictie is een interactief product dat je uitnodigt om kritisch na te denken over dataïsme. De installatie bestaat uit een platform met twee motoren, twee krachtmeters, twee luidsprekers en een drukgevoelige sensor. De motoren draaien tegen elkaar in, waardoor er een constante weerstand optreedt. De krachtmeters meten deze frictie. De drukgevoelige sensor mee met de bewegingen van het platform. De luidsprekers spelen geluiden af die afhankelijk zijn van de data die door de sensor en krachtmeters worden verzameld. Frictie is bedoeld om de deelnemer in staat te stellen om de spanning tussen data en ervaringen te voelen. Door de interactie met het platform krijgt de deelnemer een eerste hand ervaring met de onmogelijkheid om alles in data te vatten. Het platform biedt een fysieke ruimte om met deze dilemma’s om te gaan. Met Frictie wordt een gesprek over dataïsme gestimuleerd, dat verder gaat dan alleen maar discussies over privacy en regulering.

Het Huis Van De Moskee

Het Huis Van De Moskee is een boek dat de geschiedenis van de familie van Aga Djan volgt. Het begint bij de oorsprong van de familie, de opkomst van de ayatollahs, de veranderingen onder Khomeini en de gevolgen voor de samenleving. Het boek gaat verder dan alleen de politieke problemen. De lezer krijgt ook een kijkje in het intieme leven van de familie van Aga Djan. De auteur schetst een boeiend verhaal van twee levens die met elkaar verbonden zijn door liefde, passie en gevoelens van verlies. Het Huis Van De Moskee is een boek dat de lezer meeneemt naar het leven in een land dat steeds verandert. Het boek is geschreven op een toegankelijke manier en geeft de lezer een persoonlijk inzicht in de geschiedenis, de cultuur en de tradities van Iran. De auteur laat de lezer niet alleen de kleine verhalen uit het leven van Aga Djan meebeleven, maar ook de grote veranderingen in de samenleving. Het Huis Van De Moskee is een boek dat de lezer een ander perspectief biedt op de geschiedenis van Iran. Het boek is geschreven door een auteur die de Iraanse cultuur kent en die met veel liefde en respect voor de personages deze geschiedenis vertelt.

De aanslag

In De Aanslag, een boek van Harry Mulisch, volgen we de zoektocht van Anton naar de waarheid achter de moord. We zien hoe een jongen die volwassen is geworden in een wereld vol vermommingen, onderduiken, verraad en wraak, probeert te begrijpen wat er werkelijk is gebeurd. Hoe de gebeurtenissen die in 1945 plaatsvonden, de levens van de mensen die erbij betrokken waren, hebben veranderd. De Aanslag is een meeslepend verhaal vol spanning, verraad en wraak. Het is een verhaal over de kracht van het verleden en de moeilijke zoektocht naar een waarheid die verloren is gegaan. De verhalen van Anton en zijn familie verweven zich met die van de Ploeg-familie en de personen die bij de moord betrokken waren. Het is een krachtig verhaal dat het vermogen heeft om diep van binnen te raken. De Aanslag is een meeslepend en spannend verhaal dat zich afspeelt in de periode vlak na de Tweede Wereldoorlog. Het is een verhaal over verraad, wraak en de zoektocht naar waarheid die verborgen is gebleven. Het is een krachtig boek vol spanning en emoties dat een indrukwekkende, maar ook verontrustende kijk geeft op de periode direct na de oorlog.

Daar waar de rivierkreeften zingen

Daar Waar de Rivierkreeften Zingen is een briljante vertelling bedacht door de gevierde auteur Catherine Coe en geïllustreerd door de beroemde kunstenaar Maxfield Parrish. Het verhaal gaat over een klein meisje dat op zoek is naar haar verloren liefde, een verloren stukje van haar hart. Het verhaal neemt je mee op een magische reis over rivieren, meren en oceaan. De verbeelding van Parrish voegt poëzie en magie toe aan dit boek, waardoor het een onvergetelijke ervaring is voor jong en oud. De illustraties zijn prachtig, warm en kleurrijk. Daar Waar de Rivierkreeften Zingen is een ontroerend verhaal dat je meeneemt op een avontuurlijke reis vol emoties. Het verhaal komt tot leven door de briljante schrijfstijl van Coe en de buitengewone illustraties van Parrish. Het boek is ideaal voor iedereen die houdt van avontuur, magie en mysterie. Het zal je hart doen smelten, terwijl je je meeneemt op een reis vol verrassingen.

Wij waren, ik ben

Productbeschrijving: Op 13 oktober 2019 verliet ik de boerderij waar ik jarenlang opgesloten zat. In deze boerderij was mijn vader de baas en bepaalde hij wat ik wel en niet mocht doen. In mijn boek 'Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold' beschrijf ik mijn leven in die tijd en mijn zoektocht naar vrijheid. Ik bestond niet voor de buitenwereld en had geen contact met vrienden. Bidden was mijn enige redding, God was altijd aanwezig in mijn hoofd. Maar ik voelde steeds meer de behoefte om los te komen van mijn vaders geloof. Met behulp van internet begon ik mijn eigen pad te zoeken. Ik wilde vrijheid, maar ook weer niet zozeer als een gevangene. In mijn zoektocht naar vrijheid moest ik ook afrekenen met mijn schuldgevoel, angst, verdriet en onzekerheid. Wanneer ik eenmaal vrij ben, voel ik me meer opgesloten dan ooit. Wie gaat mij helpen bij deze zoektocht? Dat is precies waar ik in mijn boek over vertel.

Een bekende boek kopen

Deze bekende boeken review dient ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe of goede bekende boeken om te lezen.

Op deze pagina behandelen we de bekende boeken top 10. Dit zijn ook boeken die in de literaire top 20, 60 en 100 voorkomen. We hebben onder andere de bestseller boeken van 2022 en andere populaire bekende boeken van dit moment voor je gelezen en beoordeeld. 

Bekijk ook eens deze top 10 boeken: 

Veelgestelde vragen

Wij hebben zelf geen webshop, dus je kunt jouw favoriete bekende boek niet bij ons kopen. Wél kun je bij ons terecht voor een aanbeveling van een betrouwbare webshop waar je jouw nieuwe bekende boek(en) kopen kunt. Klik op de “Koop voor de beste prijs” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je de aankoop van het nieuwe bekende boek kan voltooien.

Ja, wij hebben onze top tien bekende boeken gekozen uit de top 100 boeken lijsten van o.a 2022 en 2021. Na het lezen en beoordelen van alle bestseller boeken van deze lijsten zijn wij tot een top 10 beste bekende boeken gekomen.

  1. Boeken
  2. bekende

Inhoudsopgave