Zoek

We zijn heel vaak erg druk bezig met alles wat in ons werkleven aan de hand is. Echter moeten we niet vergeten dat we ernaast ook nog een privéleven hebben wat we moeten onderhouden. Je leven naast werk kan je op veel manieren verdelen waaronder een avond thuis, maar ook een borrelavond organiseren met vrienden of familie. Aan het organiseren van een borrelavond zit echter tijd verbonden. Om ervoor te zorgen dat jij hier niet te veel tijd aan verliest, geven we enkele tips om een leuke borrelavond te organiseren!

Kies een geschikt thema

Als je een borrelavond gaat organiseren dan kan het een leuk idee zijn om hier een thema aan te verbinden. Zo kan je ervoor kiezen om een thema te doen met een bepaald land zoals Ierland waarbij je leert hoe je whiskey drinkt en snacks meeneemt die bij het land passen. Het is ook mogelijk om een thema te kiezen zoals het WK of de Olympische Spelen. Dit zijn dingen die jouw avond net iets leuker kunnen maken in plaats van een standaard avond.

Stuur de uitnodigingen op tijd

De meeste mensen zijn gewend om hun weekend vol te plannen. Het is daarom verstandig om op tijd de uitnodigingen te versturen, want dan kunnen mensen er rekening mee houden. Als je te lang gaat wachten met het versturen van de uitnodigingen bestaat de kans dat er minder mensen kunnen, vanwege de tijd. Bij het versturen van de uitnodiging is het belangrijk om de datum, tijd, plaats en thema te vermelden zodat iedereen zich er goed op kan voorbereiden.

Plan een paar activiteiten of spelletjes

Een borrelavond gaat natuurlijk ook gepaard met enkele activiteiten of spelletjes. Je kan ervoor kiezen om groots uit te pakken met leuke uitdagingen, maar je kan ook een pubquiz spel kopen om dat te spelen. Bij een borrelavond draait het alleen om de gezelligheid en de rest komt vanzelf!

Creëer de juiste sfeer

Sfeer is natuurlijk heel belangrijk bij een borrelavond. Als je een thema hebt uitgekozen kan je ervoor kiezen om de ruimte te versieren met spullen die bij het thema passen. Daarnaast moet je ook niet vergeten dat lampen een grote rol kunnen maken bij het brengen van sfeer. Probeer de kamer niet te fel te maken, maar zet het licht minder fel om sfeer te creëren. Daarnaast kan je de kamer nog opfleuren met een beetje muziek. Goede muziek helpt erbij om de juiste sfeer neer te zetten, zodat jij kan genieten van de avond. Naast de toevoegingen aan de kamer is het ook belangrijk dat je zelf goed bij het thema past. Zorg dat je er verzorgd uitziet, je haren netjes, baard netjes uitziet en je hele outfit ook bij het thema past.

Het organiseren van een borrelavond is helemaal niet lastig. In veel gevallen kan je wegkomen met de basics, maar voor die personen wat extra flair willen toevoegen is dit natuurlijk ook mogelijk. Vergeet vooral niet om van een borrelavond te genieten met al je vrienden en familie. Het is ook verstandig om in de avond alvast een paracetamol te pakken, zodat je minder hoofdpijn hebt de dag erna!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *