Zoek

Niet iedereen kan een baard groeien, maar voor de personen waar het bij lukt kan het een geweldige toevoeging op het gezicht voor zijn. Als het mogelijk is om een baard te groeien moet je er echter wel voor zorgen dat je de baard ook goed doet verzorgen. Een van de acties die je hierbij moet uitvoeren is het hebben van een strakke baardlijn. Een strakke baardlijn zorgt ervoor dat de baard er verzorgder uitziet in vergelijking met een baard wat ver omlaag groeit. In deze blog gaan we enkele tips en stappen delen zodat jij weet hoe je de perfecte baardlijn maakt.

Begrijp je gezichtsvorm

Iedere persoon heeft een andere vorm van zijn of haar gezicht. De vorm van een gezicht speelt een grote rol in het uitkiezen van een baardlijn die bij jou past. De baardlijn moet er namelijk voor zorgen dat er geen vet onder je kin uit komt te hangen, maar het moet ook mooi aansluiten bij je gezicht. Als je gaat kijken wat voor gezichtsvorm je hebt, zal je uitkomen op één van de vier opties.

Bij elke gezichtsvorm past dan ook een ander soort baardlijn. Bij een rond gezicht wil je ervoor kiezen om de baardlijn hoger te beginnen, want zo creëer je de illusie dat je gezicht langer is. Bij een vierkant gezicht wil je daarentegen gaan voor een baardlijn die lager ligt, want zo kan je de natuurlijke lijn van je kaak beter volgen en dit zorgt voor een natuurlijke look. Om een betere kaaklijn te creëren kan je ook kiezen om gebruik te maken van een kaaktrainer. Zo werkt een kaaklijn trainer om ervoor te zorgen dat jouw kaaklijn beter zichtbaar is. Bij een rechthoekig gezicht wil je de baardlijn dichter bij je kaak houden, want zo lijkt je gezicht korter. En als laatste heb je nog een ovale gezichtsvorm. Bij deze gezichtsvorm past elke stijl en hierdoor is het belangrijk wat jij zelf het beste vindt staan.

Het verzamelen van je juiste tools

Een goed begin is in de meeste gevallen al een goede basis en het halve werk. In het begin zullen de nodige tools geld gaan kosten, maar over lange termijn kan dit het echt waard zijn voor jou. Producten zoals een trimmer met verstelbare instellingen, scheermes, kam of baardborstel en baardolie of aftershave zijn producten waar je in moet investeren, maar gaan het onderhouden een stuk makkelijker maken. Naast de producten zijn er ook nog tips voor een volle baard die je kan gebruiken om het nog makkelijke voor je te maken. Een volle baard wordt over het algemeen mooier gevonden dan een baard met veel gaten. Zo kan je een baardolie gebruiken die ervoor zorgt dat de haren sneller groeien, maar een baardborstel kan hier ook bij helpen.

Hoe definieer je een baardlijn?

Het zoeken naar de juiste baardlijn kan even tijd kosten. Wij raden je aan om voor een spiegel te gaan staan met je gezicht recht in de spiegel. Op deze manier kan jij gemakkelijker een lijn maken waarbij jouw gezicht er het beste uit komt. Wij raden je aan om dit te doen als je haren droog en gekamd zijn, want zo voorkom je dat er haren worden weggeschoren die niet weg moesten. Als je de juiste lijn hebt gevonden is het een kwestie van overtollige haren verwijderen.

Hoe onderhoud je de baardlijn?

Het onderhouden van de baardlijn is makkelijker dan het vinden van de baardlijn. Als je eenmaal de lijn hebt gevonden hoef je alleen maar te verzorgen. Hierbij zorg je dat de huid onder de lijn om de paar dagen wordt geschoren en wordt verzorgd met een baardolie. Met een verzorgde baard zal je je namelijk toch altijd wat frisser voelen, in tegenstelling tot een onverzorgde baard. Zo kan jij ervoor zorgen dat jij je goed voelt bij jezelf!

Het hebben van een baard kan alleen maar pluspunten zijn, maar je moet er wel moeite in steken. Een baard hebben kan dus heel leuk zijn, maar het kost tijd en aandacht. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel makkelijke manieren om jouw baard stralend en vol te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *