Search

Gebruik dit als vervanging voor crème fraîche

Crème fraîche, een van oorsprong Frans zuivelproduct, wordt vaak vergeleken met zure room qua textuur en smaak. Het is een veelzijdig ingrediënt in zowel hartige als zoete gerechten, van soepen en stoofschotels tot taarten en desserts. Maar wat als je een vervanging voor crème fraîche nodig hebt? In deze blog ontdek je diverse creme fraiche alternatief. 

Steelwratjes verwijderen met appelazijn? Lees eerst dit!

Vervangende opties voor crème fraîche

Er zijn verschillende redenen om een vervanger voor crème fraîche te zoeken. Misschien volg je een veganistisch dieet en vermijd je dierlijke producten, of je hebt een lactose-intolerantie. Of misschien heb je gewoon geen crème fraîche in huis. Wat de reden ook is, er zijn genoeg vervanging creme fraiche beschikbaar.

Knoflook tegen verkoudheid? Fabel of waarheid?

Zelf veganistische crème fraîche maken

Hier is een eenvoudig, zuivelvrij recept om zelf een alternatief te maken dat perfect is voor veganisten of mensen met lactose-intolerantie:

Ingrediënten:
– 1 kop geweekte rauwe cashewnoten (minimaal 4 uur in water)
– 1/4 kop water
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel appelciderazijn
– Een snufje zout

Bereidingswijze:
1. Week de cashewnoten minimaal vier uur in water. Voor een nog romiger resultaat, laat ze een nacht weken.
2. Doe de geweekte cashewnoten met water, citroensap, appelciderazijn en zout in een blender. Blend op hoge snelheid tot een glad mengsel, pauzeer zo nodig om alle ingrediënten goed te mengen.
3. Proef en pas aan naar smaak. Voeg indien nodig extra citroensap of appelciderazijn toe voor de gewenste zuurheid.
4. Laat het mengsel 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast voordat je het gebruikt als vervanger voor crème fraîche in je recepten.

Andere alternatieven voor crème fraîche

Als je minder tijd hebt, zijn er snellere opties. Voor recepten die zure room of crème fraîche vereisen, kun je kiezen voor zure room of Griekse yoghurt. Beide zijn romig en dikker dan gewone yoghurt, waardoor ze goed te gebruiken zijn in diverse gerechten.

Dagje uit? Ga naar de grootste dierentuin van Nederland!

Plantaardige opties: Kokosmelk

Voor een volledig plantaardig alternatief, overweeg kokosmelk. Gebruik het dikke, romige deel van kokosmelk als vervanger van crème fraîche om een vergelijkbare textuur en rijkheid te bereiken, vooral handig in hartige gerechten of desserts.

Kees
Kees

Auteur

Geboren uit de levendige energie van Amsterdam, omarm ik de kunst van lifestyle-blogging. Met een digitale pen als penseel, verken ik als auteur de grenzen van stijl en levensvreugde. Mijn blogs zijn meer dan woorden; ze vangen de ziel van het moderne leven en nodigen lezers uit om te dwalen door de straten van inspiratie, waar elke zin een nieuwe deur opent naar een wereld van lifestyle-verfijning. Als storyteller van lifestyledaisy.nl daag ik de status quo uit en neem ik lezers mee op een ontdekkingsreis door de wereld van esthetiek en persoonlijke expressie. Elk geschreven woord is een uitnodiging om samen te bloeien in de tuin van stijlvolle ontdekkingen.

Inhoud
Nieuwe blogs