Search

Wat is de grootste dierentuin van Nederland?

Ben jij een echte dierenliefhebber en op zoek naar een groot en avontuurlijk dierenpark in de buurt? Dan is Safaripark Beekse Bergen, de grootste dierentuin van Nederland, wellicht dé perfecte bestemming voor jou. In deze blog ontdek je alles wat je moet weten over dit unieke safaripark.

De afkorting PTA. Hier staat deze voor.

Geschiedenis

Dit jaar is het park 55 jaar open, sinds de start op 2 juni 2023. Oorspronkelijk begonnen als Leeuwenpark Beekse Bergen op een terrein van 60 hectare, waar bezoekers per auto de dieren konden bekijken. In 1972 transformeerde het park naar Safaripark Beekse Bergen, mede door de toevoeging van nieuwe dieren zoals zebra’s, tijgers en giraffen. Tegen het einde van de jaren ’70 introduceerde het park educatieve busexcursies.

Een bijzondere gebeurtenis was de komst van twee reuzenpanda’s in de late jaren ’80, wat een enorme publiekstrekker bleek. Door de jaren heen is het park blijven groeien, met mogelijkheden zoals wandelsafari’s en bootsafari’s.

Last van droge neus? Misschien helpt olijfolie wel!?

Missie en Visie

Safaripark Beekse Bergen, de grootste dierentuin Nederland, onderscheidt zich door de ruime, tralie-vrije leefomgevingen voor de dieren. Met een oppervlakte van meer dan 100 hectare biedt het park een ervaring die je nergens anders in Nederland vindt. Het doel is om bezoekers dichter bij de natuur te brengen, vooral in een tijd waarin stedelijke ontwikkeling en menselijke activiteiten de natuurlijke leefomgevingen van dieren aantasten.

Het park zet zich in voor milieu-educatie en maatschappelijk welzijn door bijvoorbeeld samenwerkingen met goede doelen die toegang tot recreatie voor iedereen mogelijk maken.

Hebben vrouwen humor? Zeker wel!

Activiteiten

Wat is er allemaal te doen in het park? Hier zijn enkele hoogtepunten:
– Verschillende safari-opties: met de auto, te voet, per bus of per boot.
– Backstage ervaringen met de dierenverzorgers.
– Diverse evenementen, vooral in het hoogseizoen, waaronder educatieve programma’s en familieactiviteiten.
– Overnachten in het park, van luxe hotels tot kampeerervaringen met uitzicht op de dieren.

Beoordelingen

De recensies spreken voor zich. Veel bezoekers waarderen de diversiteit aan activiteiten en de unieke ervaringen met de dieren. Enkele verbeterpunten worden genoemd, zoals de faciliteiten en prijzen, maar de algemene indruk is positief.

Dierenwelzijn

Een belangrijke overweging is het welzijn van de dieren. In Safaripark Beekse Bergen hebben de dieren veel bewegingsvrijheid, wat een significant verschil maakt vergeleken met traditionele dierentuinen. Het park biedt een alternatieve leefomgeving die dichter bij hun natuurlijke habitat ligt, wat bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven.

Kees
Kees

Auteur

Geboren uit de levendige energie van Amsterdam, omarm ik de kunst van lifestyle-blogging. Met een digitale pen als penseel, verken ik als auteur de grenzen van stijl en levensvreugde. Mijn blogs zijn meer dan woorden; ze vangen de ziel van het moderne leven en nodigen lezers uit om te dwalen door de straten van inspiratie, waar elke zin een nieuwe deur opent naar een wereld van lifestyle-verfijning. Als storyteller van lifestyledaisy.nl daag ik de status quo uit en neem ik lezers mee op een ontdekkingsreis door de wereld van esthetiek en persoonlijke expressie. Elk geschreven woord is een uitnodiging om samen te bloeien in de tuin van stijlvolle ontdekkingen.

Inhoud
Nieuwe blogs