Zoek

Een verhuizing kan een prima moment zijn om afscheid te nemen van je oude meubels. Maar misschien wil je niet verhuizen maar wil je wel je woonkamer opnieuw inrichten. Dat is een leuke maar soms ook stressvolle bezigheid. Zeker als alles nieuw wordt, dus ook de vloer en de muren. Het is handig om eerst een vloer te kiezen. Als die beslissing eenmaal is genomen kun je je op de meubels concentreren. Natuurlijk kies je een vloer die zo neutraal mogelijk is. Zo kun je de bank of de kast gemakkelijk vervangen zonder dat de kleuren elkaar bijten.

Welke meubelstijl gaat het worden?

Bij het uitzoeken van nieuwe meubels kun je natuurlijk zelf combinaties maken. Maar je kunt ook kiezen voor een bepaalde stijl. Het voordeel daarvan is dat deze meubels al door ervaren interieurstylisten bij elkaar zijn gezocht. Dat kan een hoop tijd schelen. Zo kun je kiezen voor Richmond interiors, een fraaie collectie luxe design meubelen die zich prima thuis voelen in een woonkamer die met veel smaak is ingericht. Natuurlijk houd je bij het kiezen van meubels wel rekening met de samenstelling van je gezin. Een stel zonder kinderen of huisdieren maakt vast andere keuzes dan een huishouden waar wel jonge kinderen, een hond of een kat rondlopen.

Online oriënteren op je nieuwe meubels

Het internet biedt volop mogelijkheden om je alvast te oriënteren op je nieuwe meubels. Je kunt tafels, kasten en bankstellen met elkaar vergelijken en op die manier een zithoek en eethoek samenstellen en kiezen welke kast of dressoir daar het beste bij past. Maar dan weet je natuurlijk nog niet hoe dat allemaal staat als het in jouw woonkamer wordt neergezet. Daarom kun je bij steeds meer winkels terecht voor een 3D interieuradvies. Een ervaren medewerker kan de meubels die je hebt uitgekozen plaatsen zoals jij het in gedachten had. Dan kun je zien of het er inderdaad uit gaat zien zoals jij het voor ogen hebt. Hiervoor kun je het beste vooraf een afspraak maken met de showroom. Dan staat er een medewerker voor je klaar en hoef je niet eindeloos op je beurt te wachten. Bij je bezoek aan een showroom kun je de meubels van jouw keuze direct bestellen.

Wat doe je met de ramen?

Als je de vloer en de meubels hebt uitgezocht dan blijft er vaak nog één punt over op de agenda: de ramen. Want die maken een belangrijk onderdeel uit van het interieur. Er zijn talloze mogelijkheden van gordijnen tot jaloezieën, rolgordijnen of in betweens. Bij je keuze speelt natuurlijk ook een rol of je vanaf de straat inkijk hebt of niet. Ook is het van belang of je last hebt van de zon in de woonkamer. Het kan belangrijk zijn om voor zonwerende raambekleding te kiezen als de zon ’s morgens of ’s avonds recht op het raam staat en ervoor zorgt dat je wordt verblind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *