Search

Een sterke en gezonde relatie met je man is een waardevol bezit. Het is essentieel om de liefde en verbondenheid tussen jullie beiden te behouden. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je de relatie met je man leuk kunt houden en een sterke band kunt opbouwen en onderhouden. Van communicatie tot verrassingen, we bespreken 15 waardevolle tips die je kunt toepassen in je dagelijks leven.

Open en eerlijke communicatie

Een van de hoekstenen van een sterke relatie is open en eerlijke communicatie. Praat regelmatig met je man over je gedachten, gevoelens en verwachtingen. Luister ook aandachtig naar wat hij te zeggen heeft. Een goede communicatie legt de basis voor begrip en vertrouwen.

Niemand is perfect, en fouten zullen gemaakt worden. Het is cruciaal om vergevingsgezind te zijn en conflicten op een volwassen manier op te lossen. Maak geen ruzie over huishoudelijk klusjes. Ervaar je de neiging om je partner aan te spreken op niet gedane klusjes of rommel in huis? Voel dan of het wel echt gaat over die klusjes of die rommel. Welk gevoel zit eronder? Meestal is het namelijk zo dat als je boos wordt op je partner dat er iets geraakt wordt vanuit iets wat je meegemaakt hebt. Het gaat dan om oude pijn. Hoe belangrijk is het huishouden namelijk echt? Is je leven ten einde van die ene sok op de trap? Precies, niet dus.

Kwaliteit tijd

Als je samenwoont dan deel je vaak veel tijd met elkaar, maar al die tijd is vaak nog lang geen kwaliteit tijd. Dat is niet erg, mits er niet een gebrek ontstaat aan kwaliteit tijd. Kun je met je partner het hebben over belangrijke relatie onderwerpen: over je verlangens en behoeftes? Denk je elkaar wel te kennen en doe je dat niet meer? Dan is het zeker tijd om quality time samen door te brengen. Plan datums, uitstapjes of gewoon rustige avonden thuis zonder afleiding. Dit versterkt jullie band en laat zien dat je om elkaar geeft. Praat met volle aandacht voor elkaar met elkaar. Wees je bewust van jezelf en je partner in de ruimte en luister, zonder eerst iets terug te willen zeggen.

Verras elkaar

Een van de geheimen van een leuke en duurzame relatie is het vermogen om elkaar steeds opnieuw te verrassen. Het houdt de vonk levendig en zorgt ervoor dat jullie elkaar blijven waarderen. Hier zijn enkele ideeën om elkaar te blijven verrassen:

Soms is het spontaan plannen van een avontuurlijke uitstap de beste manier om elkaar te verrassen. Of het nu een dagje uit naar een onbekende stad is, een wandeling in de natuur, of een verrassingspicknick in het park, spontaniteit kan de sleur doorbreken en opwinding toevoegen aan jullie relatie.

Kleine liefdesbriefjes of berichtjes zijn geweldige manieren om elkaar te verrassen. Verstop lieve boodschappen in zijn broodtrommel, stuur lieve sms’jes of laat post-its met hartjes achter op onverwachte plaatsen in huis. Deze kleine gebaren laten zien dat je aan hem denkt, zelfs als je niet samen bent.

Thematische date nights

Plan thematische date nights waarbij je je helemaal inleeft in een bepaald thema. Het kan een romantische Italiaanse avond zijn met pasta en wijn, een filmavond met zijn favoriete films, of een dansavond in de woonkamer. Dit geeft jullie de kans om samen plezier te hebben en nieuwe ervaringen op te doen. Durf ook het thema erotiek aan te gaan. Als je langer bij elkaar bent, kan dit nogal in het slop raken.

Af en toe een verrassingscadeau geven kan een geweldige manier zijn om je liefde te uiten tijdens een date night. Het hoeft niet duur te zijn, maar moet wel attent zijn. Denk aan zijn hobby’s, interesses of iets waar hij al een tijdje naar verlangt en verras hem met dat speciale iets. Het kan ook iets zijn dat hij nog niet kent. Koop bijvoorbeeld een penis sleeve en verras hem met een heerlijke nacht.

penis sleeve

Nieuwe plekken

Ontdek nieuwe plekken samen, zelfs als ze dicht bij huis zijn. Esther Perel vermeld in één van haar boeken een leuke tip. Ze heeft het daarbij over een stel, waarbij de seks op een laag pitje kwam. Dat ze nu stiekem af en toe in een soort gangpad buiten dichtbij huis samen een nummertje maken, geeft hun seksleven een heerlijke boost.

Ga op een spontane roadtrip, bezoek een museum waar jullie nog nooit zijn geweest, of maak een wandeling in een nabijgelegen park waar je nog nooit bent geweest. Nieuwe ervaringen samen delen kan jullie band verdiepen en nieuwe herinneringen creëren.

Het verrassen van je partner hoeft niet altijd groots te zijn; het gaat erom dat je aandacht besteedt aan de kleine dingen die jullie relatie speciaal maken. Door elkaar te blijven verrassen, kunnen jullie de liefde levend houden en genieten van een leuke en hechte relatie.

Werk aan je persoonlijke ontwikkeling

Niks zo aantrekkelijk als een partner die zich ontwikkelt. Ja, het kan veilig voelen als je partner in de comfortzone blijft, maar waar praat je dan samen nog over? En vind je je partner dan nog aantrekkelijk? Je kunt op verschillende manieren aan jezelf werken. Voor de ene persoon kan dat zijn om te gaan sporten een andere gaat een emotioneel of mentale ontwikkeling door, door uitdagingen in het leven aan te gaan of bijvoorbeeld een opleiding familie opstellingen te doen.

Je hoeft niet alles samen te doen. Juist als je even niet beschikbaar bent, kan samenzijn met jou weer extra speciaal voelen. Het kan als het niet te vaak is fijn zijn om iemand te missen. Vind je het moeilijk om dingen voor jezelf te doen? Ga daar dan mee aan de slag. Begin bijvoorbeeld met elke dat iets voor jezelf doen. Daar kun je klein mee beginnen: zoals in het schrijven in een dankbaarheidsboekje.

Leef niet langs elkaar heen

Werken aan jezelf is goed, nuttig en mooi. Dat neemt niet weg dat je in een relatie ook moet kijken naar hoe je verbinding houdt met elkaar. Kijk of er iets is dat je allebei leuk vindt om te doen. Dat kan gaan over een hobby, maar ook samen naar een horrorfilm kijken – als dat is wat jullie beide leuk vinden – kan prima werken.

bekijk ook Waarom deze fine dining zaken in Groningen meerdere sterren hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *