Search

Als je een hotel overneemt dan bestaat de kans dat het een flinke opknapbeurt nodig heeft. Veel eigenaren die van plan zijn om te stoppen, investeren immers niet meer in vernieuwing. Maar als je een frisse start wilt maken dan ontkom je er vaak niet aan en moet je investeren in je hotel. Het voordeel is wel dat potentiële gasten vaak gevoelig zijn voor termen als ‘geheel vernieuwde kamers met nieuw sanitair’. Zorg er wel voor dat je de belofte kunt waarmaken. Als je slechte reviews krijgt dan is dat vaak funest voor toekomstige klandizie. Zeker bij hotels zijn mensen geneigd om ervaringen van gasten te laten meewegen bij het maken van een keuze.

Comfortabele kamers

Een eerste vereiste voor een hotel is dat de kamers comfortabel zijn. Als er verbouwd wordt, maak dan liever wat grotere kamers dan dat je er per etage twee extra realiseert. Ook iemand die alleen reist wil graag een ruime kamer in plaats van te worden opgeborgen in dat kleine kamertje aan het einde van de gang waar nog net plaats is voor een eenpersoonsbed, een stoel en een kast. Zorg ervoor dat het hotel goede Wi-Fi heeft want niemand reist vandaag de dag nog zonder smartphone en dan is het wel zo prettig als het hotel gratis internet heeft zodat het verbruik niet van de eigen bundel afgaat. Het is allang niet meer gebruikelijk om voor internetgebruik een extra vergoeding te vragen. Deze vergoeding verreken je dus in je kamerprijs.

Extra faciliteiten

Je kunt je hotel ook aantrekkelijker maken met extra faciliteiten. Dit levert soms zelfs een extra ster op. Als je hotel nu 3 sterren heeft en je wilt er en 4 sterrenhotel van maken dan kun je verschillende opties in overweging nemen. Je kunt een restaurant in het hotel vestigen waar niet alleen ontbijt maar ook diner wordt geserveerd. Je kunt vergaderruimte beschikbaar stellen met een beamer en flapovers. Ook dit is een faciliteit die past bij een luxe hotel. En je kunt wellness en fitness aanbieden. Dit hoeft niet heel uitgebreid, je hoeft niet meteen een complete kelder in te richten met zwembaden, whirlpools en Turkse stoombaden.

Schoonheidsbehandelingen aanbieden

Je kunt een schoonheidssalon in je hotel vestigen. Die richt je in met comfortabele massagestoelen van Komoder.nl en comfortabele ligstoelen waar gasten even kunnen relaxen na een behandeling. Ook zonnebanken zijn erg populair. Mensen die in de winter op vakantie gaan willen graag even een zonnebank kuurtje doen om te voorkomen dat ze levend verbranden in de Egyptische zon of tijdens een zonnige wintersportvakantie. Voor de schoonheidsbehandelingen kun je een franchise aangaan met iemand die graag een salon wil beginnen maar een volledig zelfstandige zaak nog een te grote stap vindt. De schoonheidsspecialiste kan dan bijvoorbeeld op afroep werken of drie dagen in de week. Dit communiceer je dan uiteraard duidelijk met je gasten zodat zij weten dat een gezichtsbehandeling alleen op maandag, woensdag of vrijdag kan worden geboekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *