Search

Er zijn zoveel verschillende soorten behang op de markt, het kan moeilijk zijn om te beslissen welke het beste bij jouw ruimte past. Van vliesbehang tot papieren behang, van een enkele kleur tot drukke patronen. In deze artikel geven we je een overzicht van de verschillende soorten behang en tips om te beslissen welke het beste bij jouw ruimte en stijl past.

Verschillende soorten behang: een overzicht

Er zijn veel verschillende soorten behang beschikbaar voor het decoreren van je huis. Van vliesbehang tot papieren behang, van een enkele kleur tot drukke patronen. Vliesbehang is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, maar kan minder stevig zijn dan andere opties. Papieren behang is meestal steviger, maar kan moeilijker te verwijderen zijn.

Als je op zoek bent naar een subtielere look, kun je kiezen voor een enkele kleur behang, terwijl drukke patronen juist voor een opvallende look kunnen zorgen. Bij het kiezen van behang is het belangrijk om te overwegen hoeveel gebruik de ruimte krijgt en hoe gemakkelijk het behang te onderhouden is. Een Behangexpert kan zeker van hulp zijn.

Tips voor het kiezen van het juiste behang

Bij het kiezen van behang is het belangrijk om rekening te houden met de stijl en sfeer van de ruimte waar het behang wordt aangebracht. Het behang moet aansluiten bij de bestaande interieur en meubels. Als je bijvoorbeeld een moderne stijl hebt, kun je kiezen voor een strak en eenvoudig behang. Als je een meer klassieke stijl hebt, kun je kiezen voor een patroon met bloemen of andere traditionele motieven. Ook de grootte van de ruimte is belangrijk. In een kleine ruimte kun je beter kiezen voor een lichte kleur of een klein patroon, terwijl een druk patroon in een grote ruimte juist kan helpen om de ruimte visueel te verkleinen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te overwegen hoeveel gebruik de ruimte krijgt. Een ruimte als een slaapkamer of werkkamer zal minder snel vuil worden dan een ruimte als een keuken of badkamer. Hierdoor is het belangrijk om te kiezen voor een behang dat gemakkelijk te onderhouden is. Als je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren hebt, is een vlekbestendig behang een goede keuze.

Hoe pas je behang aan jouw interieur en stijl aan

Een andere optie voor behang is glasweefselbehang. Dit type behang wordt gemaakt van dunne glasvezelvezels en is daardoor steviger dan papieren behang. Het is ook vochtbestendig, wat het ideaal maakt voor gebruik in bijvoorbeeld badkamers of keukens. Bovendien is glasweefselbehang ook geluiddempend, wat het een goede keuze maakt voor ruimtes waar veel geluidsoverlast is.

Bij het gebruik van glasweefselbehang, is het wel belangrijk om een professionele aannemer in te huren om het behang aan te brengen, omdat het aanbrengen van dit type behang meer vaardigheid vereist dan bijvoorbeeld vliesbehang. Wilt u ook glasweefselbehang in uw huis, houd er dan rekening mee dat het een grotere investering is dan andere soorten behang. Maar het is wel een duurzamere optie die meer weerstand biedt tegen vocht en geluid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *