Zoek

Parkeerverbodsborden geven aan waar je niet mag parkeren. Je komt ze vaak tegen in de stad, bij winkelcentra, bij bedrijven, bij parken en bij andere openbare locaties. Het is belangrijk om te weten wat de regels zijn van een parkeerverbodsbord, zodat je deze regels kan volgen. Elk parkeerverbodsbord heeft verschillende regels, afhankelijk van de locatie waar het bord staat. 

Het bord verboden te parkeren

Het meest voorkomende type parkeerverbod bord geeft aan dat het parkeren op een specifieke locatie verboden is. Deze borden worden vaak gezien in drukke stadscentra, in winkelcentra, bij bedrijven of andere openbare locaties. Een ander type parkeerverbodsbord stelt beperkingen op in de tijd dat je mag parkeren. Deze borden hebben meestal een beperkte tijd opgegeven waarbinnen je mag parkeren. Vaak staan er tijdsaanduidingen zoals ‘dagelijks’, ‘maandag tot en met vrijdag’ of ’tussen 6.00 en 22.00 uur’ op een parkeerverbodsbord vermeld. Als je langer dan de toegestane parkeertijd blijft parkeren, loop je het risico om een boete te krijgen. 

Geven ook uitzonderingen aan

Sommige parkeerplaatsen zijn alleen bedoeld voor bepaalde voertuigen. Er zijn bijvoorbeeld parkeerplaatsen die alleen bedoeld zijn voor motorvoertuigen, fietsen en brommers. Als je met een ander voertuig dan het opgegeven voertuig op deze parkeerplaats parkeert, loop je ook het risico om een boete te krijgen. Daarnaast zijn er ook borden die aangeven dat je alleen op bepaalde dagen mag parkeren. Deze borden staan vaak op straat, bijvoorbeeld op straat waar je alleen op zaterdag mag parkeren. 
Als je op een andere dag dan de toegestane parkeertijd parkeert, loop je ook het risico om een boete te krijgen. Het is belangrijk om de regels van een parkeerverbodsbord te kennen, zodat je deze regels kan volgen. Als je de regels niet opvolgt, loop je het risico om een boete te krijgen. Een parkeerverbodsbord is dus een gemakkelijke manier om te bepalen waar je wel en niet mag parkeren. Je zal een parkeerverbodsbord vaak aantreffen in drukke stadscentra, bij winkelcentra, bij bedrijven en op andere openbare locaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *