Search

Een groot deel van de 24 uren die in een dag zitten breng je slapend door in je bed. Voor de meeste mensen is dit deel van de dag meer dan één derde. Als je een bank gaat uitkiezen voor in je woning let je natuurlijk op het comfort van de bank. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld eetstoelen. Je wilt graag iets vinden wat bij jou past en aan jouw wensen voldoet. Wanneer je een matras gaat uitkiezen is dit misschien nog wel belangrijker. Het soort matras waar jij iedere nacht op slaapt heeft een grote invloed op veel verschillende zaken. Daarnaast kan het slapen op een matras dat niet geschikt is voor jouw lichaam de nodige ongemakken met zich meebrengen. Het is daarom belangrijk dat je goed oplet welk matras het beste bij jou past. In deze blog vertellen we je graag meer over het belang van een goed en duurzaam matras.

Het voorkomt lichamelijke klachten

Een van de belangrijkste dingen van een matras is dat deze moet passen bij jouw lichaam. Wanneer je langere tijd op een matras slaapt dat niet geschikt is voor jou kun je last krijgen van lichamelijke klachten zoals rugpijn. Matrassen variëren tussen hard en zacht en dit is vaak een persoonlijke voorkeur. Sommige mensen vinden het prettig wanneer het matras wat meer tegendruk geeft. Tegenwoordig zijn er veel matrassen verkrijgbaar die zich vormen naar jouw eigen lichaam. Wanneer je op zoek bent naar een duurzaam matras dat zich weer vormt naar zijn originele staat kun je kiezen voor een koudschuim matras.

Ongemakken tijdens het slapen

Wanneer je tijdens je slaap het snel warm krijgt en veel transpireert is het prettig als je een matras hebt dat hiervoor gemaakt is. Niet alle matrassen zijn even geschikt als het gaat om ventilatie. Kies dan ook voor een matras waarbij de ventilatie zeer goed is. Hierdoor voorkom je dat je midden in de nacht wakker wordt van de warmte. Een koudschuim matras wordt door veel mensen gekozen vanwege de goede ventilatie.

Allergenen

Als je snel last hebt van huisstofmijt of andere allergenen door een matras of beddengoed is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Niet alle soorten matrassen zijn geschikt voor mensen met allergenen. Een matras dat gemaakt is van latex is van nature schimmelwerend. In dit soort matrassen kunnen bacteriën zich nauwelijks vestigen. Dit maakt het een geschikt matras voor mensen die last hebben van allergenen en op zoek zijn naar een zeer hygiënisch matras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *