Search

Sta je op het punt om een nieuw douchedeur te kopen, maar heb je geen idee waar je op moet letten? We hebben in dit artikel een aantal handige tips op een rij gezet. Je komt te weten welke verschillende deuren er zijn en uit welke type glas je kunt kiezen. In plaats van een deur kun je uiteraard ook voor een douchegordijn kiezen. Dit is een goedkopere oplossing. Of ga voor originele oplossing en gebruik een douchedeur van Badkamerplanet om de douchekabine af te schermen. Zorg voor een grote mooie pot en een hoge stevige plant. Op deze manier waan je je een buitendouche in een warm land. Lees verder!

Let op het type deur

Douchedeuren zijn te onderscheiden in twee soorten. Zo kun je kiezen voor openslaanden deuren, of wel een draaideur. Dit is een ideale douchedeur als je een ruime of diepe badkamer hebt. De deur draait dan naar rechts of links en komt dus naar voren. Het is bij de keuze van deze deur van belang dat er voldoende ruimte is om de deur fatsoenlijk open te laten gaan en dat je daarbij nog voldoende ruimte hebt om er zelf langs te kunnen lopen.
Heb je weinig ruimte in de diepte? Dan is de keuze voor een schuifdeur een betere oplossing. Die gaat naar rechts of links open en kan in een hoek douchecabine zelfs met de hoek meedraaien.

Kies het type glas

Bij de keuze van het glas kun je kiezen uit mat of helder glas. Een standaard douchedeur is voorzien van helder glas. Het grote voordeel van helder glas is dat deze je badkamer groter zal laten lijken. Wil je liever meer privacy? Als anderen gezinsleden de badkamer ook zullen gebruiken als je onder de douche staat, dan is de keuze voor mat glas een betere keuze.

Ga voor een antikalk-coating

Let bij het kopen van de deur ook op de coating. Veel deuren bevatten tegenwoordig namelijk een handige anti kalk coating. Deze coating zal voorkomen dat kalk en ander vuil zich aan het glas zullen hechten. Zo wordt het schoonmaken van je douche een stuk gemakkelijker en hou je deze ook langer schoon. Wel zo hygiënisch!

Kies de juiste uitstraling

Douchedeuren komen er in allerlei soorten maten en kleuren. Dus wat voor stijl of maat je ook zoekt, er is altijd wel een passende deur te vinden! Ga bijvoorbeeld voor een douchedeur met aluminium beslag of kies voor een volledige glazen douchedeur met een zilveren muurprofiel. Of ga voor een stoere industriële uitstraling, en kies voor een douchedeur met zwarte details en zwarte rasters die het geheel een robuuste look zullen geven. Nog een laatste belangrijke tip: Meet vooraf altijd de afmetingen van je douche op. Zo ben je verzekerd van het feit dat je nieuwe douchedeur perfect zal aansluiten in je badkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *