Search
Manon

Vandaag de dag zijn veel mensen bezig met gezonde voeding. Manon van Essen heeft dit op een vroeg moment een kans op de consumentenmarkt gezien en heeft goed ingespeeld op de behoefte van de Nederlandse consument. Maar hoeveel verdient deze jonge ondernemer precies? Wat is het vermogen van Manon van Essen? In dit artikel gaan we op zoek naar een antwoord op deze vraag. 

Wie is Dragons’ Den Manon van Essen?

Manon van Essen heeft direct na de middelbare school Communicatie gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Al tijdens haar studie was ze bezig met ondernemen en het opzetten van bedrijven. Na het afronden van haar opleiding is ze hier mee verdergegaan en vond een gat in de markt! Namelijk pizza’s met een groentebodem! 

Na de groentebodems te hebben geperfectioneerd, klopt Manon aan bij de pizzeria bij haar om de hoek. De eigenaar van de tent wil haar bodems aanbieden aan de klant (mits ze deze zelf bakt), voor de helft van de opbrengst. Enkele jaren later stond Manon bij de Albert Heijn voor de deur. Waar ze eerst 20 winkels mocht bevoorraden met haar product, liggen de Magioni pizza bodems nu bijna in elk filiaal. 

Vandaag de dag is Manon van Essen te zien als één van de investeerders in het programma Dragons’ Den. Hier investeert ze voornamelijk in start-ups in de foodbranche. 

View this post on Instagram

A post shared by Manon van Essen (@manonvanessen)

Wat is het vermogen van Manon van Essen?

Door haar goede ideeën en snelle handelen heeft Manon ondernemingen kunnen starten die voldoende geld in het laatje brengen. Ze heeft veel kennis en ervaring in het ondernemen en dit is ook waarom ze in Dragons’ Den tussen de andere miljonairs zit. Enkel hierdoor kunnen we al concluderen dat Manon van Essen een vermogen heeft wat oploopt in de miljoenen. Wat haar maandelijkse salaris is, kunnen we echter niet zeggen. 

Manon van Essen quote 500

Ook de Quote 500 houdt Manon scherp in de gaten. Volgens het zakelijke tijdschrift heeft Manon van Essen een vermogen van maar liefst 2,2 miljoen! 

Hiermee verdient Manon van Essen haar inkomen!

Zoals we eerder benoemde heeft Manon een groot deel van haar vermogen verdiend door haar eigen merk Magioni. De gezonde pizzabodems zijn enorm populair in de supermarkten. In 2019 besloot de ondernemer haar merk te verkopen aan Dr. Oetker. Deze onderhandeling duurde negen maanden, maar uiteindelijk kwam de deal rond. Hoeveel deze deal haar opleverde is niet bekend, maar naar eigen zeggen moest Manon ‘wel even knipperen’ met haar ogen toen het geld op haar bankrekening stond. Inmiddels heeft Dr. Oetker Magioni doorverkocht aan Danerolles. 

Manon van Essen heeft haar eigen ondernemingsfonds opgericht, genaamd Foodture Rebels. Ook is ze sinds kort actief als coach. Manon heeft namelijk de mening dat veel meer mensen voor zichzelf moeten werken. Van Essen biedt diverse cursussen aan die freelancers en startende ondernemers helpen om de volgende stappen te zetten. Zo kun je voor €999 een persoonlijke strategiesessie bij Manon afnemen en voor €1.099 kun je deze persoonlijke sessie combineren met een online cursus. Al meer dan 150 mensen hebben deze cursussen gekocht, wat dus weer zorgt voor geld in het laatje.

Manon van Essen is een slimme ondernemer die een passie heeft voor het uitwerken van ideeën en het werken van anderen. Hoe cool is het dat deze passie haar ook nog eens veel geld oplevert? 

Dit wist je nog niet over Manon van Essen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *