Search

André Rieu is één van de bekendste Nederlandse namen in de klassieke muziek. Zijn jaarlijkse concerten in het Vrijthof trekken tienduizenden muziekliefhebbers. Vraag je je hoeveel een muzikaal genie zoals André verdient? In dit artikel zoeken we hier een antwoord op! 

Wie is Andre Rieu?

Je kent hem vast, André Rieu, geboren als André Léon Marie Nicolas Rieu, is een Nederlandse muzikant. Op 1 oktober 1949 werd Rieu geboren in het Limburgse Maastricht. Vandaag de dag behoort André tot de succesvolste internationale artiesten. De Limburger speelt viool, is orkestleider, muziekproducent en arrangeur.

André heeft zijn talent niet van een vreemde. Ook zijn vader is orkestleider geweest. Na het afronden van de middelbare school heeft André gestudeerd aan de conservatoria van zowel Maastricht als Luik, waar hij een liefde en passie ontwikkelde voor salonmuziek.

Salonmuziek was in 1994 voor Rieu de doorbraak. De Tweede Wals uit de Suite voor Variétéorkest stond 30 weken lang in de Mega Top 50. Sinds dit moment reist Rieu de hele wereld rond om mensen te verblijden met zijn muziek. Toch is André Rieu dankbaar voor waar hij vandaan komt en dit laat hij jaarlijks blijken door elke juli een optreden te geven in het Vrijthof. Ook kun je in Maastricht terecht voor een André Rieu kerst concert!

Hoe rijk is André Rieu?

Rieu is al bijna 30 jaar succesvol in de muziekindustrie. Hij heeft massa’s fans en elk André Rieu concert levert veel geld op. Er wordt geschat dat het vermogen van André Rieu rond de €25 miljoen ligt. Een indrukwekkend vermogen! Elk jaar stijgen de opbrengsten van de concerten enorm. Waar André Rieu tickets in 2017 €7,2 miljoen opleverde, steeg dit in 2018 tot maar liefst €11,8 miljoen. 

View this post on Instagram

A post shared by André Rieu (@andrerieu)

Waar heeft André Rieu zijn vermogen aan verdiend?

André Rieu heeft zijn geld mogen verdienen met een enorm succesvolle muziekcarrière. Het merendeel van zijn vermogen heeft hij verdiend met zijn wereldwijde optredens. Rieu verkoopt zijn tickets voor €60 tot €200. Rieu treedt voor tienduizenden mensen op. Op deze manier komt het geld dus binnenstromen!

Naast het jaarlijkse kerst concert van André Rieu, het optreden in het Vrijthof en de overige muzikale performances, verdiend André zijn geld ook door de verkoop van dvd’s en cd’s.

Naast een muziektalent is André ook een ware ondernemer. Samen met zoon Pierre is André Rieu eigenaar van het bedrijf André Rieu Productions bv. Zoon Marc en vrouw Marjorie zijn hier ook werkzaam. Dit familiebedrijf brengt ook weer geld in het laatje.

Wil jij bijdragen aan het financiële succes van de liefde Limburger? Overweeg dan om tickets te kopen voor André Rieu in het Vrijthof 2023 of een concert in de Ziggo Dome!

Dit wist je nog niet over André Rieu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *