Search

Kinderen zitten vandaag de dag veel binnen achter hun laptop, tablet of computer. Veel ouders willen graag stimuleren dat hun kind buiten gaat spelen. Een plek die voor de meeste kinderen goed is om veilig buiten te spelen is de achtertuin. Toch kunnen ook hier ongelukken in een klein hoekje zitten. In dit artikel geven wij je een aantal tips waarmee jij ervoor kunt zorgen dat de achtertuin de meest veilige plek wordt voor je kind om buiten te spelen.

Ruim je tuin op

Een van de eerste stappen die je kunt volgen om de achtertuin een veilige plek te maken voor je kinderen is door de achtertuin goed op te ruimen. Niet alleen kunnen kinderen makkelijk struikelen over voorwerpen die rondslingeren op de grond, ook kunnen ze spullen die niet geschikt zijn als speelgoed gebruiken om mee te spelen. Controleer daarnaast ook goed of er geen tegels loszitten en of alle schuttingen en andere omheiningen nog helemaal heel zijn.

Controleer de veiligheid van speeltoestellen

Voor veel speelplezier in de tuin is het natuurlijk ook belangrijk dat er een aantal speeltoestellen aanwezig zijn. Voor veilig speelplezier moet er wel gezorgd worden dat deze speeltoestellen helemaal in orde zijn. Om dit te doen moet je allereest kijken naar geschikte speeltoestellen van kinderen van die leeftijd. Zo kunnen schommels en hoge glijbanen erg leuk zijn, maar zijn ze waarschijnlijk minder geschikt voor hele jonge kinderen.

Daarnaast is het altijd verstandig om na te denken over de gevolgen van mogelijk valgevaar. Om verwondingen te voorkomen kunnen speeltoestellen het beste geplaatst worden boven een zachte ondergrond. Speeltoestellen zoals trampolines, die ervoor zorgen dat kinderen hoog boven de grond uitkomen, kunnen het beste in de grond geplaats worden, dit heet dus een flatground trampoline, en voorzien worden van een veiligheidsnet. Bestel je trampoline op internet nadat je jouw opties hebt afgewogen. Let bij de vergelijking extra op veiligheid.

Controleer daarnaast ook regelmatig of touwen stevig vastzitten, hout niet aan het rotten is en ijzer niet roest.

Laat kinderen altijd spelen onder toezicht

Hoe veilig je tuin ook is, een ongeluk kan altijd gebeuren. Het is daarom essentieel om kinderen altijd onder het toezicht van een volwassenen te laten spelen. Deze kunnen in het geval van een gevaarlijke situatie direct ingrijpen en eventuele vervelende gevolgen voorkomen. Mocht het toch mis gaan, dan zorgt een aanwezige volwassene ervoor dat de kinderen zo snel mogelijk geholpen worden.

Door jouw tuin ook op deze manier te analyseren en aan te passen zorg je ervoor dat jouw kinderen altijd op een veilige manier buiten kunnen spelen. Zo wordt buitenspelen een plezierige activiteit voor ouder en kind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *