Search

Dat een houtkachel nog steeds een erg geliefde investering is onder woningbezitters, is helemaal niet zo gek. Want niets is er zo gezellig dat het geluid en de geur van het knisperende hout. Ook is het een natuurlijke warmtebron, waardoor de kamer gelijkmatig wordt verwarmd. Daarnaast kun je ook op de energiekosten besparen door een blokje hout op het vuur te gooien. Redenen genoeg dus om de diverse stijlen van houtkachels een keer in kaart te brengen en te investeren in een waanzinnig model voor je eigen interieur.

Zoek naar een stijl houtkachel die haarfijn aansluit op de stijl van de woning

Het uitzoeken van een kleine houtkachel vergt de nodige tijd en aandacht. Het belangrijkste van alles is dat je op zoek gaat naar een model dat haarfijn aansluit op de stijl van de woning. Dus heb je een knusse stadswoning uit de jaren ‘30? Of juist een moderne vrijstaande woning in strakke vormen? Voor iedere stijl woning is er altijd wel een passende houtkachel te vinden. En hierdoor lijkt het alsof de houtkachel altijd al in de woning aanwezig is geweest. 

Je hebt de keuze uit verschillende grote en kleine modellen

En maak je de keuze voor een prachtige vrijstaande houtkachel van de Heide Smid? Dan heb je de keuze uit zowel grote modellen als kleine modellen. Wel zo fijn, want hierdoor is de afmeting van de kachel perfect in balans met de grootte van de kamer. Ze er een paar relaxte fauteuils omheen en je hebt meteen de perfecte plek gecreëerd waar je lekker kunt relaxen. Een vrijstaande houtkachel trekt meteen de aandacht in de kamer en kan zonder twijfel een echte blikvanger worden genoemd. De kachels zijn verkrijgbaar in een klassieke zwarte kleur, maar je kunt ook voor kleur gaan en bijvoorbeeld een houtkachel in het wit of mintgroen aan de ruimte toevoegen.

Erg leuk te stylen met een betegeld muurtje; praktisch én stijlvol

Nadat je de stijl en het formaat van de houtkachel uit hebt gezocht, is het tijd om na te denken hoe je het terug laat komen in huis. Zo kun je ervoor kiezen om het muurtje achter de kachel te betegelen, bijvoorbeeld met een oer-Hollands printje of een trendy metrotegel. Je laat de kachel daardoor nog meer opvallen in huis en de ruimte rondom de kachel is erg makkelijk te reinigen met een vochtige doek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *