Zoek

Top 10 trein boeken 2023

Op zoek naar een trein boek dat je niet kan wegleggen?  In de wereld van literaire trein boeken zie je soms door alle bomen het bos niet meer. Zo zijn er onwijs veel verschillende auteurs die boeken schrijven van afwisselende kwaliteit.

Onze boeken experts lazen alle meest verkochte boeken uit de categorie trein die in de top 60 en 100 staan. Hieruit stelden we een top 10 beste trein boeken op.

Dus, op zoek naar de beste trein boeken om te lezen in 2023?  Lees snel verder!

De top 10 beste trein boeken

We hebben de beste trein boeken voor je geselecteerd op basis van de top 100 trein boeken en het advies van onze eigen literaire experts. 

We laten je hier onze keus voor de beste trein boeken ooit zien! Kijk in onze trein top 10 boeken lijst voor hulp bij het maken van je keuze.

Perron Europa

Perron Europa is een boek vol avontuur en unieke ervaringen. U krijgt handige tips voor een mooie reis door Europa, krijgt informatie over lange en korte reizen, dichtbij en ver weg. Ook krijgt u informatie over slow travel, wat een duurzaam alternatief is voor het vliegen. U ontdekt de schoonheid van het continent en de vele culturele verschillen. Bovendien zit er ook een praktisch gedeelte in. U krijgt informatie over het boeken van tickets, treinverbindingen, eten en accommodatie. U krijgt tips over wat u moet meenemen tijdens uw reis en hoe u de taalbarrière kunt overwinnen. Met dit boek maakt u een onvergetelijke reis door Europa en ontdekt u de magie van het continent. U krijgt een unieke ervaring die u niet snel zult vergeten.

Het Grote Spoor Boek

Het Grote Spoor Boek is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de spoorwegen. Het boek geeft een uitgebreid en gedetailleerd overzicht van het breedste spoor spectrum, met inbegrip van meer dan 175 jaar geschiedenis. Het boek bevat ook informatie over de veranderingen die het spoor heeft ondergaan door de jaren heen, van de eerste kleine spoorlijnen tot de hedendaagse internationale netwerken. Het Grote Spoor Boek is geschreven door een gerenommeerde auteur en bevat meer dan 250 illustraties, waaronder unieke foto's, tekeningen en kaarten die de lezer een compleet beeld geven van de evolutie van het spoor. Het boek is voorzien van een zeer gedetailleerde inhoudsopgave, waarmee de lezer snel de juiste informatie kan vinden. Het boek is nu verkrijgbaar in een midsize editie, wat het eenvoudig maakt om mee te nemen en te lezen op elke locatie. Het Grote Spoor Boek is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de spoorwegen en de veranderingen die het spoor heeft ondergaan door de jaren heen. Of je nu een liefhebber bent van het spoor of gewoon geïnteresseerd bent in de geschiedenis, dit boek is een uitstekende bron van informatie. Het boek.

Treinreizen in Europa

Reis met de trein door Europa en ontdek een nieuwe manier om te reizen. Dit boek bevat gedetailleerde kaarten en alle informatie die je nodig hebt om je eigen treinreis samen te stellen. Ervaar het comfort van de trein en de mooie landschappen die je passeert. Of je nu naar de hippe Scandinavische steden reist of naar de zonnige kusten van Spanje en Italië, je komt altijd veilig en comfortabel aan. Ontdek de voordelen van reizen met de trein. Je kunt meer zien dan wanneer je met het vliegtuig reist en je hebt geen last van lange wachtrijen of drukke luchthavens. Je kunt gewoon aan boord stappen en genieten van je reis. Met de trein kun je ook genieten van het uitzicht. Je kunt ontspannen terwijl je de lokale bezienswaardigheden passeert. Je bent ook duurzamer omdat je minder CO2 uitstoot. Geniet van je reis en laat je verrassen door de prachtige landschappen die je tegenkomt.

De reis om de wereld in 80 treinen

Deze boeiende reisgids neemt je mee op een avontuur naar 80 verbazingwekkende treinroutes van over de hele wereld. Elke route wordt uitgelicht met informatie over het landschap, de cultuur en achterliggende verhalen. Je zult ook kennis kunnen maken met de lokale mensen die je tegenkomt tijdens je reizen. De gids bevat ook nuttige informatie over de beste manier om tickets te boeken, de tarieven en de kosten van het reizen op elke route. Om je reis nog leuker te maken, bevat de gids ook informatie over de beste restaurants, de beste plekken om te verblijven en de beste bezienswaardigheden langs de route. De prachtige foto's en illustraties geven je een beeld van wat je kunt verwachten. Deze gids biedt je een unieke kans om de wereld te verkennen en de meest onvergetelijke reizen te maken.

Met de trein door Nederland 1947-1986

Met de trein door Nederland 1947-1986 is een uniek fotoboek. De auteur, L.J.P. Albers, heeft meer dan vijfhonderd zwart-witafdrukken gemaakt van spoorwegen, trams en andere objecten. De foto's zijn per spoorlijn gerangschikt en vaak voorzien van uitgebreide bijschriften. In de afbeeldingen worden de veranderingen in het Nederlandse spoorwegnet in de afgelopen veertig jaar zichtbaar. Een aantal objecten is verdwenen, zoals de kenmerkende kopspoorlijnen uit de jaren '50. Maar er zijn ook nog steeds veel sporen te vinden die de tand des tijds hebben doorstaan. De foto's laten de trots en ervaring van de fotograaf zien die er op uit is gegaan om deze locaties te documenteren. Het boek is daarom ideaal voor treinliefhebbers en personen die interesse hebben in topografie. Met de trein door Nederland 1947-1986 is een boek dat ervoor zorgt dat deze unieke periode voor de Nederlandse spoorwegen wordt vastgelegd.

Treinen ontwerpen

Treinen ontwerpen is een boek dat de ontwikkeling van het treindesign laat zien. In 1970 gingen de Nederlandse Spoorwegen over op design en marketing en was het bouwen van treinen het exclusieve domein van ingenieurs. Niels Greif is de auteur van het boek en heeft een halve eeuw lang ervaring op het gebied van treindesign. Hij bespreekt dertig projecten waarbij hij nauw betrokken was, variërend van de eerste Intercity’s tot de tragische Fyra. Het boek laat zien hoe het ontwerp van treinen is veranderd in de loop van de jaren. Met behulp van afbeeldingen, tekeningen, berekeningen en interviews toont het boek hoe het design van treinen is veranderd. Daarnaast legt het ook uit welke technologische vooruitgang er heeft plaatsgevonden, waardoor het comfortabeler, veiliger en efficiënter is geworden. Treinen ontwerpen is daarom een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in treindesign.

Atlas van de verdwenen spoorlijnen in Nederland

Deze atlas laat niet alleen de restanten van de verdwenen spoorlijnen zien, maar schetst ook een beeld van de honderden kleine en grote verhalen die verbonden zijn aan de spoorlijnen die nu voorgoed verdwenen zijn. Via spannende en verrassende verhalen krijgt de lezer een kijkje in de levens van de mensen die met de spoorlijnen verbonden waren, zoals conducteurs, stationmeesters, stokers en andere medewerkers. Deze verhalen maken de atlas tot een bijzonder document over de geschiedenis van de Nederlandse spoorwegen. De atlas biedt een unieke kijk op de Nederlandse spoorwegen, waarmee de lezer de schoonheid van verloren spoorlijnen kan ervaren.

Mijn eerste echte treinenboek

Het boek is volledig in kleur uitgevoerd, met meer dan veertig pagina's met informatie en foto's. De schrijver heeft veel steun gehad van spoorwegfans die inzichten hebben gegeven en aanvullende informatie hebben geleverd. Daardoor is het een echt uniek treinenboek dat je nergens anders kunt vinden. Het boek bevat ook een korte handleiding voor de modernste spoorwegtechnologie, zoals automatische spoorbomen, veiligheidssystemen, elektrificatie, communicatie en geavanceerde treinbesturing. Dit boek is een perfecte introductie voor iedereen die geïnteresseerd is in de spoorweghobby. Het is geschreven door een expert en geeft een uitgebreide kijk op het onderwerp, waardoor het een must-have is voor iedereen die meer wil weten over treinen of een carrière in de spoorweg wil starten. Bovendien is het boek mooi vormgegeven, met tal van kleurrijke afbeeldingen en helder geschreven teksten. Het is een boek vol kennis en informatie, wat het ideaal maakt als leerboek en als naslagwerk.

De Nederlandse Spoorwegen in oorlogstijd 1939-1945

De Nederlandse Spoorwegen in oorlogstijd 1939-1945 is een boek dat de cruciale rol van de spoorwegen in de Tweede Wereldoorlog in de schijnwerpers zet. Het boek beschrijft hoe de geallieerden de spoorwegen gebruikten om hun offensieven te versterken en hoe de Nederlandse spoorwegen werden gebruikt om te helpen bij de bevrijding van Nederland. Het boek bevat ook interessante informatie over de verhalen van de mensen die de spoorwegen bemanden tijdens de oorlog. Het geeft een kijkje in hun leven, de moeilijke omstandigheden waarmee ze werden geconfronteerd en hun moedige optreden. Het boek bevat ook foto's, documenten en kaarten die de geschiedenis van de Nederlandse spoorwegen tijdens de oorlog levendig maken. De Nederlandse Spoorwegen in oorlogstijd 1939-1945 is een prachtig boek voor liefhebbers van geschiedenis dat een verhaal vertelt dat in de vergetelheid raakte. Het boek biedt een uniek perspectief op een van de meest dramatische periodes uit de Nederlandse geschiedenis.

Spoorwegen 2022

Spoorwegen 2022 biedt een uitgebreide analyse van de treinsector in Europa. Het jaarboek is voorzien van een volledig up-to-date overzicht van de belangrijkste treinlijnen, locaties, ontwikkelingen en investeringen. In deze uitgave wordt bovendien aandacht besteed aan de toekomstige plannen op spoorgebied, zodat je kunt zien welke nieuwe routes er binnenkort toegevoegd worden aan het netwerk. Ook worden er verschillende interviews gepresenteerd met betrokkenen uit de sector, die hun kijk geven op de ontwikkelingen in de treinsector. Spoorwegen 2022 is een uitgebreid boek dat zowel voor de liefhebber als voor de professional een waardevolle bron van informatie is. De vele kleurenfoto's bieden een prachtig inzicht in de schoonheid van het Europese spoorwegnetwerk. Daarnaast bevat het boek een uitgebreid overzicht van de verschillende treinlijnen in Europa, waardoor je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden om te reizen. Kortom, Spoorwegen 2022 is een uniek boek dat een must-have is voor iedereen die geïnteresseerd is in de Europese spoorwegsector.

Een trein boek kopen

Deze trein boeken review dient ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe of goede trein boeken om te lezen.

Op deze pagina behandelen we de trein boeken top 10. Dit zijn ook boeken die in de literaire top 20, 60 en 100 voorkomen. We hebben onder andere de bestseller boeken van 2022 en andere populaire trein boeken van dit moment voor je gelezen en beoordeeld. 

Bekijk ook eens deze top 10 boeken: 

Veelgestelde vragen

Wij hebben zelf geen webshop, dus je kunt jouw favoriete trein boek niet bij ons kopen. Wél kun je bij ons terecht voor een aanbeveling van een betrouwbare webshop waar je jouw nieuwe trein boek(en) kopen kunt. Klik op de “Koop voor de beste prijs” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je de aankoop van het nieuwe trein boek kan voltooien.

Ja, wij hebben onze top tien trein boeken gekozen uit de top 100 boeken lijsten van o.a 2022 en 2021. Na het lezen en beoordelen van alle bestseller boeken van deze lijsten zijn wij tot een top 10 beste trein boeken gekomen.

  1. Boeken
  2. trein

Inhoudsopgave