Search

Top 10 suske en wiske boeken 2023

Op zoek naar een suske en wiske boek dat je niet kan wegleggen?  In de wereld van literaire suske en wiske boeken zie je soms door alle bomen het bos niet meer. Zo zijn er onwijs veel verschillende auteurs die boeken schrijven van afwisselende kwaliteit.

Onze boeken experts lazen alle meest verkochte boeken uit de categorie suske en wiske die in de top 60 en 100 staan. Hieruit stelden we een top 10 beste suske en wiske boeken op.

Dus, op zoek naar de beste suske en wiske boeken om te lezen in 2023?  Lees snel verder!

De top 10 beste suske en wiske boeken

We hebben de beste suske en wiske boeken voor je geselecteerd op basis van de top 100 suske en wiske boeken en het advies van onze eigen literaire experts. 

We laten je hier onze keus voor de beste suske en wiske boeken ooit zien! Kijk in onze suske en wiske top 10 boeken lijst voor hulp bij het maken van je keuze.

Suske en Wiske 359 De naamloze 9

Suske en Wiske 359 De naamloze 9 is een must-have voor elke fan van deze iconische stripreeks. Het verhaal speelt zich af in een laboratorium waar professor Barabas wordt beroofd. Een onbekende man komt naar Suske en Wiske toe en vraagt hun de naamloze negen bij elkaar te roepen. Maar de vrienden mislukken in hun opdracht en de naamlozen worden ontvoerd naar een ruimtestation. Daar moeten de helden de duivelse plannen van de schurk tegenhouden. Suske en Wiske 359 De naamloze 9 is een avontuurlijke strip met een spannend verhaal. De tekeningen zijn prachtig en de personages komen goed tot hun recht. De verhaallijn is origineel en houdt de lezer de hele tijd in spanning. De strip is een echte aanrader voor iedereen die van avontuur en spannende verhalen houdt. De naamloze negen kunnen alleen worden gered door de slimheid en moed van Suske en Wiske. Wie weet lukt het hen om de aarde te redden!

Suske en Wiske 350 De nacht van Narwal

Suske en Wiske 350 De nacht van Narwal is een spannende avonturenstrip met een verhaal dat zich afspeelt in het oude Noorwegen. Het verhaal begint wanneer Suske een mysterieuze narwaltand ontvangt met oude runen erin gekerfd. Als hij deze vertaalt, verschijnt de geest van Arkin, de zoon van een oude Vikingkoning. Arkin vertelt dat de tand een magisch kracht bezit waarmee de troon mag bestijgen. Maar Arkin verloor de tand en werd gestraft door de goden. Nu doolt hij al eeuwenlang rond op zoek naar een waardige opvolger. Zal Suske die persoon zijn? Deze strip bevat vele avonturen waarbij Suske en Wiske door een gevaarlijk landschap moeten reizen. Ze ontmoeten verschillende personages, zoals een eeuwenoude draak, een magische kraai en een kabbelende rivier. De strip staat vol met boeiende plaatjes, humorvolle dialogen en spannende gevechten. Met deze strip kunnen kinderen genieten van een avontuurlijk verhaal vol magie, legenden en mysterie.

Suske en Wiske klassiek Blauwe reeks 1 De avonturen van Suske en Wiske

Suske en Wiske klassiek Blauwe reeks 1 De avonturen van Suske en Wiske biedt de kans om deze wereldberoemde stripverhalen te beleven zoals ze ooit verschenen. De albums zijn bevat met illustraties in kleur en zwart-wit, die worden voorafgegaan door een achtergrondverhaal dat de lezer het verhaal uit de eerste hand laat ervaren. Deze bijzondere klassieke reeks bevat acht avonturen van Suske en Wiske, die Willy Vandersteen getekend heeft in de klare lijn-stijl van Hergé. Door de kleurrijke cover is de reeks direct herkenbaar als de blauwe reeks. De verhalen zijn samengebracht in twee bundels, met als aanvulling een achtergronddossier van Marcel Wilmet en Niels van der Made, dat de lezer meeneemt op de avonturen die Suske en Wiske meemaken. Het eerste deel bevat de verhalen: Het Spaanse Spook, De bronzen sleutel, De Tartaarse helm en De schat van Beersel. Suske en Wiske klassiek Blauwe reeks 1 De avonturen van Suske en Wiske biedt een onvergetelijke trip terug in de tijd. De kleurrijke illustraties en de achtergrondverhalen nemen de lezer mee op een avontuur vol verrassingen. Bovendien krijgt de lezer de kans om de verhalen te lezen zoals ze ooit verschenen, in de klare lijn-stijl van Hergé. Een absoluut must voor liefhebbers van Suske en Wiske!

Suske en Wiske 356 De fluitende olifant

Barabas trekt met Suske en Wiske naar het verleden om de eerste treinrit in België bij te wonen. Zijn over-over-overgrootmoeder Miranda is een van de machinisten. Maar als Lambik een man tegenhoudt die hem brutaal uit de weg duwt, verdwijnt Barabas plots. De man blijkt een privédetective te zijn en zat een saboteur achterna die een aanslag op de trein wil plegen. Onze vrienden vrezen dat ze de geschiedenis hebben veranderd en dat Miranda de aanslag niet zal overleven, waardoor Barabas nooit geboren zal worden. Suske en Wiske zetten alles op alles om de aanslag op de trein te verhinderen, maar of ze de saboteur op tijd kunnen ontmaskeren? De spanning stijgt als de vrienden zich in een avontuur storten om te voorkomen dat de geschiedenis wordt veranderd. In Suske en Wiske 356 De Fluitende Olifant worden onze helden geconfronteerd met een race tegen de klok om de saboteur te stoppen en de geschiedenis te redden. Het avontuur dat ze beleven, is gevuld met verrassingen en gevaarlijke situaties. Kunnen ze de aanslag verhinderen en Barabas redden?

Suske en Wiske 314 Het lijdende Leiden

Lambik is bode bij een incassobureau en dreigt ermee Sidonia uit haar huis te zetten. Een vreemde vriend des huizes kan dit echter niet aanzien en stuurt onze helden naar het Leiden van 1574. Hier vinden ze een stad die omsingeld is door Spaanse troepen onder leiding van opperbevelhebber Valdez. Om de stad tot overgave te dwingen, wil hij de stad uithongeren. De inwoners zijn in de wanhoop, maar dan daagt er hulp op in de gedaante van Magdalena Moons. Zij en Valdez hebben een boontje voor elkaar, maar zij wil niet van hem weten zolang hij de stad belegert. Bovendien heeft haar nichtje Louise ook een vriendje gevonden in Leiden, een zekere Francis. Samen maken ze het leven van de Spanjaarden zuur en nemen ze het op tegen een gewiekste verrader die de stad in de handen van de vijand wil zien vallen. Suske en Wiske 314 Het lijdende Leiden is een avontuurlijke komische strip waarin onze helden een rol spelen in een verontrustend verhaal. Magdalena Moons biedt de inwoners van Leiden hoop, maar zal zij de stad kunnen redden? Of zullen Suske en Wiske in staat zijn de verrader te stoppen? Het antwoord is te vinden in deze spannende strip.

Suske en Wiske 342 De zwarte zwevers

Suske en Wiske 342 De zwarte zwevers neemt je mee naar een spannende onderwaterwereld vol mysterie, avontuur en gevaar! Onze twee helden Suske en Wiske gaan op zoek naar Yoezina, een vriendin van Faya. Maar dat blijkt niet zo eenvoudig, want de bovenwereld en de onderwaterwereld zijn strikt gescheiden. Onze helden zullen geconfronteerd worden met een verrader die een staatsgreep wil plegen. Hoe zal het Suske en Wiske lukken om Yoezina te redden en de staatsgreep te stoppen? Suske en Wiske 342 De zwarte zwevers is een avontuurlijke strip die vol zit met spannende momenten. De auteurs Willy Vandersteen en Marc Verhaegen hebben ervoor gezorgd dat je in een andere wereld wordt gezogen. De strip bevat prachtige illustraties en een origineel verhaal waarmee je urenlang vermaakt wordt. Wil je een avontuur beleven dat je niet snel zal vergeten? Dan is Suske en Wiske 342 De zwarte zwevers zeker iets voor jou!

Amoras 1 Suske

Amores 1 Suske is een boek dat je meeneemt naar een duistere wereld waarin Suske en Wiske zich moeten zien te redden. Een wereld waarin de eeuwige antagonist, Krimson, de plak zwaait. Suske en Wiske worden gedropt in een onbekende omgeving en voelen zich alleen en verloren. Maar dan ontmoet Suske Jérusalem, een nieuw gezicht dat voor hoop zorgt. Jérusalem brengt hen naar het eiland Amoras waar Krimson zijn zinnen heeft gezet op een enorme diamantlaag onder de zeespiegel. Bij het ontginnen van de diamanten ontdekken Suske en Wiske veel meer dan diamanten. Een enorm energieveld komt vrij en Krimson zoekt toenadering tot Jérusalem. Amores 1 Suske is geschreven door Marc Legendre en getekend door Charel Cambré, twee winnaars van de Bronzen Adhemar, de belangrijkste prijs voor een stripauteur in Vlaanderen. Laat je meenemen naar een donkere en duistere spin-off van Suske en Wiske, waar alleen de allersterksten kunnen overleven. Ontdek de avonturen en de geheimen die het eiland Amoras te bieden heeft. Krijg de kans om de wereld van Suske en Wiske voor altijd te veranderen! Amores 1 Suske is een boek dat je meeneemt naar een donkere wereld. Suske en Wiske worden gedropt in een onbekende omgeving en voelen zich alleen en verloren. Maar dan ontmoeten ze Jérusalem, een nieuw gezicht dat voor hoop zorgt. Zij brengt hen naar het eiland Amoras waar Krimson zijn zinnen heeft gezet op een enorme diamantlaag onder de zeespiegel. Bij het ontginnen van de diamanten ontdekken Suske en Wiske veel meer dan diamanten. Er komt een enorm energieveld vrij en Krimson zoekt toenadering tot Jérusalem. Ontdek de avonturen en de geheimen die het eiland Amoras te bieden heeft. Word meegenomen naar een duistere wereld waar alleen de allersterksten kunnen overleven. Amores 1 Suske is geschreven door Marc Legendre en getekend door Charel Cambré, twee winnaars van de Bron.

Suske en Wiske Cromimi

Cromimi is een geweldige kans om de verhalen van Suske en Wiske opnieuw te beleven, en dat in een nieuwe versie. Elk verhaal is gevuld met avontuur, humor en verrassingen. De tekenstijl van Gerben Valkema is prachtig en de levensechte personages geven het verhaal een extra dimensie. Het verhaal is een eerbetoon aan Willy Vandersteen en de klassieke avonturen van Suske en Wiske. Het is een verhaal dat generaties verbindt en waar jong en oud van zullen genieten. Kortom, Cromimi is een eerbetoon aan de Suske en Wiske-verhalen en een avontuur dat je niet mag missen.

De halve Havelaar

De Halve Havelaar is een unieke avonturenstrip die zich afspeelt in het Nederlands-Indië van de jaren 50. De strip vertelt het verhaal van Eduard Douwes Dekker die een boek schrijft over de onderdrukking van de bevolking in de kolonie. Hij vraagt aan Suske en Wiske om zijn manuscript terug te halen uit de klauwen van de heersende klasse. Aan de hand van dit verhaal wordt de lezer meegenomen naar het koloniale verleden van Nederlands-Indië. De strip bevat prachtige illustraties en is geschreven in een vlot leesbare stijl. De Halve Havelaar is een uniek avontuur dat het verhaal van een echte held vertelt. Het verhaal is afgewisseld met actie, humor en interessante informatie over het leven in de kolonie. De strip is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Nederlands-Indië en een avontuurlijke leeservaring zoekt. De Halve Havelaar is een waardevol verhaal, dat lezers meeneemt naar het verleden van Nederlands-Indië. De strip bevat prachtige illustraties en is geschreven in een vlot leesbare stijl, waardoor iedereen het verhaal kan begrijpen. Het is een leerzaam verhaal met een hoop actie, humor en spanning. Na het lezen van de Halve Havelaar zal je nog meer weten over het koloniale verleden van Nederlands-Indië en zal je een nieuwe held bewonderen.

Suske en Wiske 321 Het ijzeren duel

Suske en Wiske 321 Het ijzeren duel is een avontuurlijk album dat zich afspeelt in de tijd van de musketiers. Lambik, de hoofdpersoon, wil de magische degen die onoverwinnelijkheid geeft aan degene die hem ter hand neemt, vinden. Maar hij komt al snel op tegen tal van gevaren. De mysterieuze ridder die de degen voor zichzelf wil, de bende zwarte musketiers die hem op de hielen zitten en een leger skeletsoldaten dat van geen ophouden weet. Het album bevat spannende avonturen en edele schermkunsten. De lezers worden meegenomen naar het verleden, in de glorieperiode van de musketiers, waar Lambik zijn krachten zal moeten tonen om de degen te vinden. Er zijn veel actiemomenten en boeiende omstandigheden waar de lezer uiteindelijk achter komt wie de degen zal winnen. Het ijzeren duel is een ideale leeservaring voor iedereen die houdt van avontuur, actie en spanning.

Een suske en wiske boek kopen

Deze suske en wiske boeken review dient ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe of goede suske en wiske boeken om te lezen.

Op deze pagina behandelen we de suske en wiske boeken top 10. Dit zijn ook boeken die in de literaire top 20, 60 en 100 voorkomen. We hebben onder andere de bestseller boeken van 2022 en andere populaire suske en wiske boeken van dit moment voor je gelezen en beoordeeld. 

Bekijk ook eens deze top 10 boeken: 

Veelgestelde vragen

Wij hebben zelf geen webshop, dus je kunt jouw favoriete suske en wiske boek niet bij ons kopen. Wél kun je bij ons terecht voor een aanbeveling van een betrouwbare webshop waar je jouw nieuwe suske en wiske boek(en) kopen kunt. Klik op de “Koop voor de beste prijs” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je de aankoop van het nieuwe suske en wiske boek kan voltooien.

Ja, wij hebben onze top tien suske en wiske boeken gekozen uit de top 100 boeken lijsten van o.a 2022 en 2021. Na het lezen en beoordelen van alle bestseller boeken van deze lijsten zijn wij tot een top 10 beste suske en wiske boeken gekomen.

  1. Boeken
  2. suske en wiske

Inhoudsopgave