Search

Top 10 dyslexie boeken 2023

Op zoek naar een dyslexie boek dat je niet kan wegleggen?  In de wereld van literaire dyslexie boeken zie je soms door alle bomen het bos niet meer. Zo zijn er onwijs veel verschillende auteurs die boeken schrijven van afwisselende kwaliteit.

Onze boeken experts lazen alle meest verkochte boeken uit de categorie dyslexie die in de top 60 en 100 staan. Hieruit stelden we een top 10 beste dyslexie boeken op.

Dus, op zoek naar de beste dyslexie boeken om te lezen in 2023?  Lees snel verder!

De top 10 beste dyslexie boeken

We hebben de beste dyslexie boeken voor je geselecteerd op basis van de top 100 dyslexie boeken en het advies van onze eigen literaire experts. 

We laten je hier onze keus voor de beste dyslexie boeken ooit zien! Kijk in onze dyslexie top 10 boeken lijst voor hulp bij het maken van je keuze.

Dyslexie: stoornis of intelligentie

Dyslexie: stoornis of intelligentie is een boek dat geschreven is voor en over volwassenen met dyslexie. In dit boek wordt stelling genomen tegen de overtuiging dat dyslexie een stoornis is en wordt een andere manier van denken geïntroduceerd, het conceptuele denken. Door deze manier van denken kunnen dyslectici hun eigen manier van werken ontwikkelen waarmee zij succes kunnen behalen. Hierbij komt ook inzicht in wat dyslexie precies is, wat de oorzaken van faalangst zijn en hoe de twee fenomenen hand in hand gaan. Dyslexie: stoornis of intelligentie biedt volwassenen met dyslexie de mogelijkheid om hun dyslexie in de hand te houden en faalangst te verminderen. Dyslexie is een onderwerp dat veel mensen die dagelijks te maken krijgen met taalproblemen beroert. Volwassenen met dyslexie hebben vaak lange tijd last gehad van hun lees- en schrijfproblemen, waardoor faalangst is ontstaan. Dyslexie: stoornis of intelligentie biedt deze volwassenen de mogelijkheid om hun dyslexie te onderzoeken en te begrijpen. Door het conceptuele denken te leren, kunnen dyslectici hun eigen manier van werken ontwikkelen, waardoor ze bijvoorbeeld beter kunnen lezen en schrijven. Daarnaast krijgen ze meer inzicht in wat dyslexie precies is, wat de oorzaken van faalangst zijn en hoe deze twee fenomenen hand in hand gaan. Door het leren van conceptueel denken en het verminderen van faalangst, kunnen volwassenen met dyslexie hun dyslexie onder controle houden en hun leven makkelijker maken.

Dyslexie als kans

Als iemand de diagnose dyslexie krijgt, wordt dit vaak alleen als een probleem gezien. Maar wist je dat veel succesvolle mensen, zoals bekende architecten, advocaten en zelfs auteurs dyslectisch zijn? Met Dyslexie als kans stellen twee neurowetenschappers, Brock Eide en Fernette Eide, de lezer voor aan de kracht van dyslexie. Ze tonen aan hoe de hersenen van dyslectische mensen simpelweg anders zijn gestructureerd en dat dit juist voordelen heeft. Zo hebben dyslectische mensen een beter ruimtelijk inzicht, zijn ze creatiever en kunnen ze verbanden leggen die anderen missen. Het boek bevat veel kennis en adviezen die dyslectische personen kunnen gebruiken om hun dyslexie beter te begrijpen en om er beter mee om te gaan. De auteurs, Brock Eide en Fernette Eide, zijn neurowetenschappers en internationaal erkende autoriteiten op het gebied van dyslexie en leerverschillen. Ze zijn de oprichters van de non-profit The Dyslexic Advantage, een van ’s werelds grootste organisaties en online community’s op het gebied van dyslexie. Met dit boek krijgt dyslexie een nieuwe betekenis en kunnen dyslectische mensen hun kracht inzetten om meer uit hun mogelijkheden te halen.

Dyslexie en touwtjespringen

Dyslexie en touwtjespringen is een boek dat kinderen met dyslexie helpt om de oorzaak van hun leesprobleem te begrijpen. Het boek introduceert leerlingen in een eenvoudige taal aan de wereld van dyslexie. Door de informatieve illustraties en de ervaringen van de hoofdpersoon, krijgen ze een beter inzicht in de manier waarop het leesprobleem hen beïnvloedt. Met behulp van de tips en adviezen in het boek kunnen leerlingen hun leesvaardigheden verbeteren. Dit boek leert kinderen meer over dyslexie, maar het is ook een plezier om te lezen. De hoofdpersoon is een jongen die ook dyslectisch is en probeert om te leren touwtjespringen. Door zijn avonturen leert hij dat dyslexie geen beperking is, maar een eigenschap waarmee je kan leren omgaan. Het boek biedt niet alleen informatie over dyslexie, maar leert ook over volhardendheid, vriendschap en de kracht van het geloof in jezelf.

Dyslectische kinderen leren lezen

Dyslectische kinderen leren lezen is bedoeld voor leerkrachten, onderwijspsychologen en andere professionals die betrokken zijn bij de begeleiding en het onderwijs van dyslectische kinderen. Het boek biedt een uitgebreid overzicht van effectieve leesmethoden, hulpmiddelen, software en leerboeken. Daarnaast bevat het boek didactische opbouw van lessen, gerichte observaties om de vorderingen te volgen en voorbeelden uit de praktijk. Dyslectische kinderen leren lezen biedt een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan leesmateriaal en leesstrategieën voor kinderen met leesproblemen. Elke werkvorm wordt gedetailleerd beschreven, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de voorbereiding. Ook krijgen leerkrachten tips om de leerresultaten te verbeteren. Deze stappen worden vervolgens weergegeven in een praktische handleiding. Nieuwe illustraties en heldere lay-out maken Dyslectische kinderen leren lezen een leuk en toegankelijk boek, dat geschikt is voor elke leraar die met leerlingen met dyslexie werkt.

De regels van Floor

In dit boek volgt de lezer de avonturen van Floor. Floor is een jonge meid met een grote passie voor het leven. Ze is altijd op zoek naar nieuwe avonturen. In dit verhaal volgt ze haar eigen regels en gaat ze op zoek naar haar droom. Floor is op zoek naar de magische wereld van de Feeën. Ze ontdekt een geheimzinnige wereld vol magie, dieren en andere wezens. Ze leert het geheim van het vermogen om met de feeën te communiceren. Ook leert ze hoe ze zichzelf en haar omgeving kan veranderen. De regels van Floor is een grappig, spannend en magisch avontuur voor iedereen die houdt van magie, avontuur en fantasie. Floor's verhaal is voorzien van vele leerzame lessen over het omgaan met magie, dieren en andere wezens. De boeken zijn voorzien van vele prachtige, kleurrijke illustraties die de verhalen echt tot leven brengen.

Heks in de klas

NO DESCRIPTION

Ik ben niet bom! 1 Ik ben niet bom

Product naam: Ik ben niet bom! 1 Productbeschrijving: Marion van de Coolwijk heeft al meer dan 200 boeken geschreven. Speciaal voor kinderen met leesproblemen heeft ze de serie Ik ben niet bom! geschreven. Deze boeken staan voor leesplezier, waar het motto 'Lezen moet leuk zijn!' is. Marion heeft haar eigen instituut Kind in Beeld, waar ze kinderen met leesproblemen onderzoekt en begeleidt. In deze serie volgt de lezer de avonturen van Guida Joseph Sander. Sander kan niet goed lezen en denkt dat hij daarom gepest wordt. Hij voelt zich dom en onbegrepen. Als er een inbraak plaatsvindt in de school, verandert dit allemaal voor Sander. Uiteindelijk blijken zijn pesters zijn beste vrienden te zijn. Dit boek is een must-read voor iedereen die gefascineerd is door avontuur, spanning en verrassingen.

Dyslexie en moderne vreemde talen

Over het boek: Dyslexie en moderne vreemde talen biedt leerkrachten handvatten voor de begeleiding van leerlingen met dyslexie bij de vakken Frans en Engels. In dit boek worden een actuele wetenschappelijke stand van zaken over dyslexie en tweedetaalverwerving geschetst, aangevuld met veel concrete tips en adviezen voor de instructie, remediëring en evaluatie van lees-, schrijf-, spreek- en luistervaardigheden in moderne vreemde talen. Er wordt ook ingegaan op hulpmiddelen en onderwijsmaatregelen die een steun kunnen zijn voor leerlingen met dyslexie om vlotter moderne vreemde talen aan te leren. Met dit boek worden leerkrachten de mogelijkheid geboden om hun leerlingen met dyslexie beter te begeleiden. Er worden verschillende stappenplannen en kaarten uitgewerkt die gedownload kunnen worden met een persoonlijke code. Deze stappenplannen en kaarten kunnen de leerlingen helpen om te begrijpen hoe de leerstof aangeleerd moet worden. De auteurs, Wim Tops en Gitte Boons, geven in dit boek hun kennis en ervaring door aan leerkrachten, zodat zij hun leerlingen met dyslexie op een efficiënte en effectieve manier kunnen begeleiden bij het aanleren van moderne vreemde talen. Beide auteurs hebben jarenlange ervaring in het onderwijs en hebben hun kennis samengebracht in dit boek.

Omgaan met dyslexie

Het boek Omgaan met dyslexie 1e druk is een waardevolle gids voor iedereen die met leerproblemen te maken heeft. Het biedt een uitgebreide kennis over de symptomen van dyslexie, de verschillende behandelingsmethoden en de beste manieren om ermee om te gaan. Ook wordt er dieper ingegaan op het onderwerp en wordt er informatie gegeven over het herkennen van dyslexie bij kinderen, het verbeteren van lees- en schrijfvaardigheden, het gebruik van technologie en educatieve middelen om de leeromgeving aan te passen en te verbeteren. Dit boek is geschreven door een team van professionals met een gedegen kennis op het gebied van leerproblemen. De auteurs combineren hun kennis met een praktische benadering en bieden veel tips, oefeningen en informatie over hoe dyslexie te behandelen en te beheren. Omgaan met dyslexie 1e druk is daarom een waardevolle gids voor iedereen die met leerproblemen te maken heeft. Merkloos uitgegeven bij Maklu heeft het boek Omgaan met dyslexie 1e druk ontwikkeld. Het biedt een uitgebreid en praktisch overzicht van informatie over leerproblemen, waaronder symptomen, behandelingen en beste praktijken. Het boek is geschreven door een team van experts met een gedegen kennis op het gebied van leerproblemen. Het biedt veel tips, o.

De gave van dyslexie

Het is een van de meest voorkomende leesproblemen: dyslexie. Voor veel mensen, ook heel slimme mensen, is lezen een enorme uitdaging. Het is geen gebrek aan intelligentie, maar een andere manier om informatie te verwerken. Met De gave van dyslexie leren mensen om deze unieke manier van denken te gebruiken om betere leesvaardigheden te krijgen. De gave van dyslexie biedt een unieke manier om te leren lezen. Door het gebruik van kleurgebruik, visuele hulpmiddelen en zelfevaluatie, leren mensen hun eigen leesstijl te begrijpen. Het boek bevat ook praktische technieken die kunnen worden gebruikt om de leesvaardigheid te verbeteren. Er worden ook verschillende oefeningen aangeboden om het leesproces te verbeteren. Door deze oefeningen te volgen leren mensen om meer te focussen op woorden en zinnen in plaats van letters.

Een dyslexie boek kopen

Deze dyslexie boeken review dient ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe of goede dyslexie boeken om te lezen.

Op deze pagina behandelen we de dyslexie boeken top 10. Dit zijn ook boeken die in de literaire top 20, 60 en 100 voorkomen. We hebben onder andere de bestseller boeken van 2022 en andere populaire dyslexie boeken van dit moment voor je gelezen en beoordeeld. 

Bekijk ook eens deze top 10 boeken: 

Veelgestelde vragen

Wij hebben zelf geen webshop, dus je kunt jouw favoriete dyslexie boek niet bij ons kopen. Wél kun je bij ons terecht voor een aanbeveling van een betrouwbare webshop waar je jouw nieuwe dyslexie boek(en) kopen kunt. Klik op de “Koop voor de beste prijs” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je de aankoop van het nieuwe dyslexie boek kan voltooien.

Ja, wij hebben onze top tien dyslexie boeken gekozen uit de top 100 boeken lijsten van o.a 2022 en 2021. Na het lezen en beoordelen van alle bestseller boeken van deze lijsten zijn wij tot een top 10 beste dyslexie boeken gekomen.

  1. Boeken
  2. dyslexie

Inhoudsopgave