Top 10 biografie boeken 2023

Op zoek naar een biografie boek dat je niet kan wegleggen?  In de wereld van literaire biografie boeken zie je soms door alle bomen het bos niet meer. Zo zijn er onwijs veel verschillende auteurs die boeken schrijven van afwisselende kwaliteit.

Onze boeken experts lazen alle meest verkochte boeken uit de categorie biografie die in de top 60 en 100 staan. Hieruit stelden we een top 10 beste biografie boeken op.

Dus, op zoek naar de beste biografie boeken om te lezen in 2023?  Lees snel verder!

De top 10 beste biografie boeken

We hebben de beste biografie boeken voor je geselecteerd op basis van de top 100 biografie boeken en het advies van onze eigen literaire experts. 

We laten je hier onze keus voor de beste biografie boeken ooit zien! Kijk in onze biografie top 10 boeken lijst voor hulp bij het maken van je keuze.

Alles wat ik niet kan zeggen

Alles wat ik niet kan zeggen is een krachtig boek dat ons helpt om de dingen te zeggen die we altijd al wilden zeggen maar nooit hebben gedaan. De verhalen zijn geschreven door vrouwen uit alle hoeken van de wereld. Elk verhaal brengt een andere ervaring naar voren, van het worstelen met een verslaving tot het verkrijgen van een onvoorstelbare kracht. Het boek is een eerbetoon aan vrouwen die over hun leven hebben geschreven, deels met vertrouwelijke informatie die nooit eerder gedeeld is. Hoewel de geschreven verhalen afkomstig zijn uit verschillende culturen, delen ze hetzelfde verlangen: om te praten, om gelijkgestemden te vinden, om te worden gezien en gehoord. Deze verhalen onthullen een schat aan kennis die alle vrouwen kan helpen om hun leven te leiden zoals zij willen. Alles wat ik niet kan zeggen is een deel van de verhalen die we vandaag de dag niet vaak horen. Het is een kans om te leren, te groeien en te genieten van de kracht die vrouwen hebben. De verhalen laten zien hoe we allemaal meer liefde, vrijheid en kracht kunnen vinden door onszelf te zijn.

Het zoutpad

Maar dan krijgt hun leven een onverwachte wending wanneer hun financiële situatie steeds meer onder druk komt te staan. In een wanhoopsprestatie besluiten ze hun boerderij te verkopen en te gaan wandelen langs de kust van het Verenigd Koninkrijk. Raynor en Moth ondernemen deze epische reis in het boek 'Het zoutpad'. Het boek neemt je mee op hun avontuur van kou en regen, vermoeidheid en vreugde, en laat je een kijkje nemen in hun leven. Het is een ontroerend verhaal over de kracht van liefde en vriendschap, en hoe twee mensen samen een onmogelijke reis kunnen volbrengen. Het zoutpad is een bijzonder boek met een aangrijpende vertelling. Door de schrijfstijl en de afwisselende landschappen die Raynor en Moth tegenkomen, kun je je echt een voorstelling maken van de reis die ze afleggen. De verhalen die ze delen geven een uniek inzicht in de twijfels, pijn en hoop die ze ervaren tijdens hun reis.

Liever dier dan mens

Deze roman, Liever dier dan mens, van de Poolse schrijfster Agata Tuszyńska, vertelt het verhaal van Anni, die in een gevaarlijk spel van verraad terechtkomt. Ze wordt gedwongen om te kiezen tussen de mens en de dier, tussen de wereld van de vermomming en de waarheid. Liever dier dan mens is een krachtig verhaal over de kracht van de liefde en het vermogen om te overleven in moeilijke omstandigheden. Het boek heeft een krachtige boodschap en een diepgaande reflectie over de gevolgen van het nazisme. Daarnaast is het een meeslepend en emotioneel verhaal, geschreven door een ongelooflijk talentvolle auteur. Deze roman is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog en de ongelooflijke kracht van de mens. Liever dier dan mens is een onvergetelijk boek dat je meeneemt naar een wereld van verraad, liefde, bedrog en hoop. Het is een krachtig verhaal dat je laat zien dat ondanks al het leed, er steeds weer lichtpuntjes zijn waar je van kunt genieten. Het verhaal is versierd met prachtige illustraties van Agata Tuszyńska zelf, waardoor je je nog meer kunt verplaatsen in de wereld van Anni.

De spion en de verrader

De Spion en de Verrader is een uniek verhaal dat je meeneemt naar het drama van het echte leven. Het boek is geschreven door zogeheten spionagewetenschapper Ben Macintyre, die eerder al bekendheid verwierf met zijn boeken over de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal speelt zich af tussen de jaren 1956 en 1971 en vertelt de waargebeurde verhalen van twee beroemde spionnen, Kim Philby en Oleg Gordievsky. Beiden waren belangrijke agenten van het Britse geheime dienst MI6, maar uiteindelijk werd Philby een verrader en Gordievsky een held. Het boek is een fascinerende reis door de wereld van de spionage. Macintyre gebruikt zijn ongeëvenaarde kennis van de MI6-geschiedenis om deze verhalen te vertellen. Met zijn scherpe pen en historische inzicht schept hij een levendig portret van de twee spionnen. De Spion en de Verrader is een meeslepende lectuur voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van de spionage. De verhalen zijn op een ongelooflijke manier weergegeven, waardoor je je echt in het verhaal kunt verliezen. Neem een kijkje in de wereld van de spionage en lees vandaag nog De Spion en de Verrader! De Spion en de Verrader is een uniek waargebeurd verhaal dat je meeneemt naar het drama van het echte leven. Met zijn scherpe.

Alles wat ik weet over liefde

Alles wat ik weet over liefde heeft in Engeland al honderdduizenden lezers getrokken. Nu is het boek ook in Nederland te verkrijgen, en dat is maar goed ook. Auteur Dolly Alderton laat je in dit boek meeleven met alle verschillende aspecten van liefde. Van de middelbare school, de universiteit en het werkende leven, tot aan liefdevolle vriendschappen, rampzalige one-night stands en nieuwe inzichten. Alderton vertelt het verhaal op een aanstekelijke, komische en indringende manier. Wie dit boek leest, wordt meegenomen op een reis vol emoties. Enerzijds leer je de schoonheid en bijzondere kanten van de liefde kennen, maar anderzijds is er ook de andere kant van de medaille. De worstelingen, tegenstrijdigheden en hartverscheurende situaties die liefde kan meebrengen. Alles wat ik weet over liefde is een knipoog naar de jaren negentig, met een stijl die zich leent voor veel vrouwen. Het is een must-read voor fans van Bridget Jones en Ik ben Eleanor Oliphant. Als je op zoek bent naar een boek vol herkenbaarheid, humor, liefde en nostalgie, dan is dit het boek voor jou. Dolly Alderton (1988) is een Britse journaliste die prijzen heeft gewonnen voor haar publicaties in onder meer The Sunday Times, The Telegraph, Marie Claire en Red. Ze schreef van 2015 tot 2017 columns over daten in The Sunday Times Style. Alles wat ik weet over de liefde is haar debuut. Dus waar wacht je nog op? Begin met lezen, je wordt meegenomen in een verhaal vol liefde!

Kanttekeningen bij Hitler

Kanttekeningen bij Hitler is een schat aan kennis over de geschiedenis van het twintigste-eeuwse Duitsland. Sebastian Haffner geeft in dit boek een kritische blik op de Führer en zijn leiderschap. Het boek is geschreven met een zeer heldere en scherpe stijl die de lezer in staat stelt om verrassende inzichten te krijgen. Haffner maakt een einde aan alle ééndimensionale begrippen van Hitler en biedt een diepgaand en gedetailleerd beeld van de man en zijn leiderschap. Kanttekeningen bij Hitler is een uitgebreide kijk op de geschiedenis van Duitsland. Het boek biedt een diepgaande kijk op de Führer en de manier waarop hij de macht heeft gebruikt. Het boek is een waardevolle bron van informatie met een grote hoeveelheid details over de geschiedenis van de periode. Haffner biedt ook een kritische analyse van de wijze waarop Hitler heeft gehandeld, waardoor het boek een gedetailleerd inzicht geeft. Het boek toont ook aan dat Hitler een veel complexere figuur was dan vaak wordt gesuggereerd en biedt een uitgebreid beeld van de man en zijn leiderschap.

Over leven en schrijven

In dit boek krijgt de lezer een kijkje in het leven en schrijven van een auteur. Het biedt een diepgaande kijk op creatief schrijven, met tips en trucs om je verhalen spannend en interessant te maken. Er wordt een aantal technieken behandeld, zoals de structuur van een verhaal, hoe je karakters uitwerkt en hoe je verhalen levensecht maakt. Ook worden veel voorbeelden gegeven uit fictie en non-fictie, zodat je zelf kunt zien hoe je een verhaal kunt schrijven. Dit boek is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in het schrijven. Het biedt een waardevolle kijk op creativiteit en inspiratie. Bovendien bevat het veel praktische adviezen die je direct kunt toepassen, waardoor je jouw verhalen nog interessanter en leuker kunt maken.

Hans Wiegel

Hans Wiegel heeft een lange en veelbewogen politieke carrière achter de rug. Sinds hij in 1967 als jonge VVD’er begon, heeft hij vele functies bekleed, zoals minister van Justitie, vice-premier en fractievoorzitter. In zijn biografie ‘Hans Wiegel’ wordt een uniek portret geschetst van deze universele politicus. De biografie is een eerbetoon aan deze politieke pionier. Het boek brengt de ontwikkelingen in zijn leven en politieke loopbaan in kaart. Met interviews met familie, vrienden, politici en journalisten wordt een compleet beeld geschetst. Daarnaast worden er veel foto’s, documenten en andere illustraties gebruikt om de lezer mee te nemen in Wiegel's leven. ‘Hans Wiegel’ is een must-have voor liefhebbers van de geschiedenis van de Nederlandse politiek. Het boek geeft een intiem portret van deze bijzondere politicus. Dankzij de gedetailleerde interviews en illustraties krijg je een unieke kijk in het leven van Hans Wiegel. Een boek dat je zeker moet lezen als je meer wilt weten over deze belangrijke Nederlandse politicus.

Einstein

Einstein is een fascinerende biografie van de beroemde wetenschapper Albert Einstein. Het boek is geschreven door Walter Isaacson, een prijswinnende biograaf, gespecialiseerd in de geschiedenis van de wetenschap en technologie. In dit boek maakt Isaacson gebruik van zijn jarenlange ervaring met het schrijven van biografieën om het leven en denken van Einstein te beschrijven. Het boek biedt een indrukwekkend beeld van Einsteins leven, vanaf zijn jeugd als een buitenbeentje in de kleine stad Ulm. Isaacson beschrijft de vele uitdagingen die Einstein tegenkwam, waaronder zijn gecompliceerde relaties met vrouwen, zijn vele uitwisselingen met andere wetenschappers, zijn verhuizing naar Amerika, zijn pacifisme en zionisme. Ook wordt dieper ingegaan op zijn grote wetenschappelijke prestaties, waaronder de theorie van de relativiteit en zijn werk voor het ontwikkelen van de atoombom. Einstein biedt een boeiende kijk op het leven van een van de meest invloedrijke wetenschappers en filosofen van de 20e eeuw. Het boek van Walter Isaacson is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de wetenschap en filosofie. Het biedt ook een prachtig inzicht in Einstein's persoonlijkheid en zijn denkwereld.

Het achterhuis

Het Achterhuis is een boek dat de geschiedenis volgens eigen visie weet te vertalen. Het boek is een persoonlijke getuigenis van de jonge Anne Frank die haar dagelijkse ervaringen en emoties beschrijft tijdens de Duitse bezetting van Nederland. Het verhaal wordt verteld door Anne Frank zelf, met haar eigen ogen gezien en gevoeld. Het boek is een werkelijk ontroerende kijk in het hart van een meisje dat onder de meest tragische omstandigheden moest leven. Het Achterhuis is een boek dat zowel op emotioneel als op intellectueel vlak boeit. Een boek dat ons aanzet tot nadenken over de waarde van het leven en de kostbaarheid van vrijheid. Het is een boek dat je laat inzien dat Anne Frank meer dan een geschiedenisles is.

Een biografie boek kopen

Deze biografie boeken review dient ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe of goede biografie boeken om te lezen.

Op deze pagina behandelen we de biografie boeken top 10. Dit zijn ook boeken die in de literaire top 20, 60 en 100 voorkomen. We hebben onder andere de bestseller boeken van 2022 en andere populaire biografie boeken van dit moment voor je gelezen en beoordeeld. 

Bekijk ook eens deze top 10 boeken: 

Veelgestelde vragen

Wij hebben zelf geen webshop, dus je kunt jouw favoriete biografie boek niet bij ons kopen. Wél kun je bij ons terecht voor een aanbeveling van een betrouwbare webshop waar je jouw nieuwe biografie boek(en) kopen kunt. Klik op de “Koop voor de beste prijs” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je de aankoop van het nieuwe biografie boek kan voltooien.

Ja, wij hebben onze top tien biografie boeken gekozen uit de top 100 boeken lijsten van o.a 2022 en 2021. Na het lezen en beoordelen van alle bestseller boeken van deze lijsten zijn wij tot een top 10 beste biografie boeken gekomen.

Inhoudsopgave