Search

Top 10 architectuur boeken 2023

Op zoek naar een architectuur boek dat je niet kan wegleggen?  In de wereld van literaire architectuur boeken zie je soms door alle bomen het bos niet meer. Zo zijn er onwijs veel verschillende auteurs die boeken schrijven van afwisselende kwaliteit.

Onze boeken experts lazen alle meest verkochte boeken uit de categorie architectuur die in de top 60 en 100 staan. Hieruit stelden we een top 10 beste architectuur boeken op.

Dus, op zoek naar de beste architectuur boeken om te lezen in 2023?  Lees snel verder!

De top 10 beste architectuur boeken

We hebben de beste architectuur boeken voor je geselecteerd op basis van de top 100 architectuur boeken en het advies van onze eigen literaire experts. 

We laten je hier onze keus voor de beste architectuur boeken ooit zien! Kijk in onze architectuur top 10 boeken lijst voor hulp bij het maken van je keuze.

De allermooiste kastelen van Nederland

Deze prachtige gids bevat 50 van de mooiste kastelen van Nederland. Elk kasteel is voorzien van een rijke beschrijving en een afbeelding. De selectie is gebaseerd op authenticiteit, historie, ligging en schoonheid. Al deze kastelen, vanuit de Veluwe tot en met de Groningse plattelandsomgeving, hebben een uniek verhaal te vertellen. U kunt er een wandeling maken en zo de bijzondere ligging van elk kasteel verkennen. U kunt ook deelnemen aan de verkiezing van het allermooiste kasteel van Nederland. Deze gids bevat de 50 allermooiste kastelen van Nederland. Deze gids is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in de schoonheid en de geschiedenis van Nederlandse kastelen. U vindt er een korte beschrijving van elk kasteel, met interessante informatie over de geschiedenis, de ligging en de architectuur. Bovendien kunt u deelnemen aan de verkiezing van het allermooiste kasteel van Nederland. U kunt al deze kastelen bezoeken! Maak een wandeling door het prachtige Nederlandse landschap en ontdek de rijke geschiedenis en de authentieke architectuur van deze kastelen. Laat u meevoeren naar de tijd van de koningen en de edelen en beleef de magie van deze kastelen.

1001 gebouwen

1001 Gebouwen is een uniek boek met een brede selectie van de meest indrukwekkende bouwwerken uit de hele wereld. Elk gebouw wordt gepresenteerd met een korte samenvatting van de architectuurgeschiedenis, een foto en een artistieke afbeelding. Ook worden de belangrijkste steden en landen waar de gebouwen staan, toegelicht. De teksten in het boek zijn geschreven door een internationaal team van architectuurcritici en historici. Zij behandelen onderwerpen zoals bouwstijlen, technieken, mensen, sociale omstandigheden en stedelijke ontwikkelingen. Naast de informatie over de gebouwen bevat het boek ook een aantal interessante artikelen over de architectuurgeschiedenis. 1001 Gebouwen is een must-have voor elke architectuurliefhebber. Het biedt een schat aan informatie over de meest indrukwekkende bouwwerken van de hele wereld, gedocumenteerd in een prachtig geïllustreerd boek. Dit boek biedt een uniek perspectief op de architectuurgeschiedenis en is een waardevolle aanvulling op elke bibliotheek.

De Architectuurgids

De Architectuurgids is een uniek boek dat een overzicht geeft van de meest waardevolle gebouwen van Europa. De gids biedt informatie over de verschillende bouwstijlen die in de verschillende landen voorkomen, waardoor uw kennis over architectuur en stedenbouw snel zal toenemen. Bovendien zijn er verschillende gespecialiseerde hoofdstukken met informatie over stedebouw, monumenten, openbare gebouwen en kunstwerken. Met De Architectuurgids kunt u ook een reis maken door de tijd en de geschiedenis van een stad of land leren kennen door de gebouwen die het vertegenwoordigen. U krijgt een kijkje in de archieven van grote architecten, waarmee u hun persoonlijke verhalen en bijzondere ervaringen kunt beleven. Daarnaast kunt u ook kennis maken met de bouwtechnieken en materialen die gebruikt worden bij het ontwerpen en bouwen van gebouwen. Met De Architectuurgids kunt u meer te weten komen over de architectonische stijl van gebouwen, hun geschiedenis en ontwikkeling. Het is een klein boek waarmee u antwoord kunt krijgen op de meest uiteenlopende vragen. Bovendien heeft het een overzicht van de meest waardevolle gebouwen van Europa, inclusief informatie over stedebouw, monumenten, openbare gebouwen en kunstwerken. De gids helpt u ook een reis te maken door de tijd en de geschiedenis van een stad of land te leren kennen.

Architectuur- en bouwgeschiedenis in perspectief

Dit boek biedt lezers een gedetailleerd overzicht van de geschiedenis van de architectuur en het bouwen. Er worden interessante verbanden gelegd tussen een aantal aspecten, zoals de technische ontwikkeling, de sociaaleconomische context en de rol van de opdrachtgever. De geschiedenis wordt begonnen in de prehistorie en loopt door tot heden. Elk hoofdstuk is voorzien van illustraties, wat het boek aantrekkelijk maakt. Het boek bevat meer dan alleen een leerzaam overzicht van de geschiedenis van de architectuur en het bouwen. Het biedt ook een goed inzicht in de vele verschillende bouwtechnieken, materialen en stijlen die in de loop der tijd zijn gebruikt. Daarnaast wordt de lezer meegenomen in de verschillende manieren waarop de maatschappij en de opdrachtgever invloed hebben gehad op de bouwkunst. Architectuur- en bouwgeschiedenis in perspectief is een must-have voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van de bouwkunst.

Grachtenhuizen/Amsterdam canal houses

Deze unieke fotocollectie van Grachtenhuizen/Amsterdam canal houses biedt een kijkje in de bijzondere wereld van de stadspaleizen. Elke foto is een kleurrijk portret van de huizen en hun bewoners. Arjan Bronkhorst heeft in de afgelopen jaren meer dan 100 woningen gefotografeerd. De rijkdom aan kleuren en details maakt deze fotocollectie tot een interessante, boeiende ervaring. De beschrijvingen die bij de foto's geleverd worden, bieden een achtergrondverhaal van de geschiedenis en identiteit van elk huis. De bewoners worden geportretteerd in hun omgeving, waardoor er een persoonlijke en warme sfeer ontstaat. De foto's zijn van een ongekende schoonheid en de details zijn zorgvuldig vastgelegd. Zo wordt elke foto een prachtig monument van de stadspaleizen.

Over de bouwkunst

Leon Battista Alberti, geboren in 1404 in Genua, was een van de centrale figuren van de Italiaanse renaissance. Naast schrijver, filosoof, schilder en architect was hij ook theoreticus van de architectuur, de schilderkunst en de beeldhouwkunst. Zijn werk, De re aedificatoria (Over de bouwkunst), uit 1452, kan worden gezien als tegenhanger van de Tien boeken over architectuur van de Romeinse architect Vitruvius en wordt gezien als het startpunt van de architectuurtheorie van de renaissance. Alberti zocht naar de sleutel tot de absolute schoonheid zoals die in de antieke oudheid had bestaan en geloofde dat vooruitgang bereikt kon worden door het navolgen van klassieke voorbeelden. De nieuwe ingevingen die daaruit voortkwamen, zouden volgens hem weer door anderen nagevolgd kunnen worden. In zijn werk benadrukte Alberti dat architectuur geen handwerk is, maar een intellectuele discipline en een maatschappelijke kunst, waarvoor twee vaardigheden onontbeerlijk zijn: schilderkunst en wiskunde. Daarnaast moest de architectuur de maatschappelijke en politieke orde van de samenleving weerspiegelen. Alberti stelde nieuwe, moderne gebouwtypen voor, waaronder gevangenissen en ziekenhuizen. Zijn boek, Over de bouwkunst, werd beschouwd als het fundamentele boek van de westerse architectuur en was de basis voor een lange reeks architectuurtraktaten van latere eeuwen.

De ommuurde stad

De ommuurde stad is een prachtig verhaal over de geschiedenis van een stad. Het verhaal gaat over de mensen die het stadsie bevolken, de bezienswaardigheden, de lokale markten, de straten en de geschiedenis van hun omgeving. Het is een interessante vertelling met veel informatie en vooral met een prachtige vertelling. Het verhaal begint met een korte introductie over de stad en de bewoners. Daarna worden de verschillende gebieden van de stad beschreven, zoals de markten, de straten, de bezienswaardigheden, de geschiedenis en de mensen. Er worden ook veel verhalen verteld over de bijzondere evenementen die er plaatsvinden, zoals festivals, markten en andere bijzondere gebeurtenissen. De ommuurde stad is een boek dat je meeneemt op een reis door de geschiedenis van een stad. Het is een boek dat de lezer uitnodigt om deel te nemen aan de geschiedenis van de stad. Je zult versteld staan ​​van de prachtige verhalen die verteld worden over de ommuurde stad. Het is een boek dat je zal verbazen met zijn interessante verhalen. Je zult ook versteld staan ​​van de schoonheid en de cultuur van de stad. De ommuurde stad is een boek dat je meeneemt op een reis door de geschiedenis van een stad. Het is een pr.

Dat is architectuur

Met dit standaardwerk biedt 'Dat is Architectuur' een unieke gelegenheid om de architectuurgeschiedenis van de twintigste eeuw te verkennen. Met de geselecteerde teksten krijgen lezers een beter inzicht in de belangrijke kwesties rondom de discipline, en is het mogelijk om de ontwikkeling van de architectuur in de loop van de tijd te volgen. De inleidingen bieden een interessante, maar toegankelijke kijk op de theorieën achter de teksten en hun plaats in het bredere architectuurdebat. Met 'Dat is Architectuur' krijgt de Nederlandstalige lezer eindelijk de kans om de belangrijkste architectuurteksten uit de twintigste eeuw te lezen en te verkennen. De geselecteerde teksten bieden een uniek perspectief op de architectuurgeschiedenis, waardoor lezers een betere kijk krijgen op de kwesties die een rol spelen in de architectuur van vandaag. De inleidingen geven lezers een toegankelijke inleiding tot de theorieën achter de teksten, waardoor er een beter begrip ontstaat van de architectuur. Het apparaat en het register maken dit naslagwerk compleet, waardoor dit standaardwerk een essentieel werk is voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur.

Alles wat je altijd al wilde weten over monumenten en bouwstijlen

In dit boek vind je informatie over de verschillende monumenten die je in Nederland kunt tegenkomen. Er wordt uitgebreid ingegaan op de verschillende bouwstijlen die je in Nederland kunt aantreffen. Van renaissance tot classicisme en van neogotiek tot het modernisme. Je krijgt ook informatie over de architectuurgeschiedenis van Nederland en de verschillende bouwstijlen die daaruit voortkwamen. Je krijgt bovendien een helder overzicht van de verschillende monumentale gebouwen die je in Nederland kunt bezoeken. Van kastelen tot kloosters, van kerken tot fabrieksgebouwen. Je kunt zelfs een bezoek brengen aan een voormalig kamp van de Wehrmacht of een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Er wordt ook ingegaan op de verschillende monumentale stijlen die je in Nederland kunt aantreffen, zoals het classicisme, de neogotiek en het modernisme. Ook kom je meer te weten over de verschillende monumenten die Nederland rijk is, zoals kastelen, kloosters, kerken en fabrieksgebouwen. Ook het verhaal achter deze monumenten wordt uitgelegd en je krijgt een gedetailleerd beeld van hun geschiedenis. Er worden bovendien tips gegeven over hoe je zelf een monument kunt herkennen en wat je er dan mee kunt doen. Kortom, dit boek biedt alle informatie die je nodig hebt als je meer wilt weten over monumenten en bouwstijlen in Nederland.

Huizen architectuurgids

Met deze gids leert u hoe u de stijl en het ontwerp van een huis kunt analyseren, maar ook over de verschillende stijlen en hun kenmerken. U leert ook hoe ze zijn gebruikt in verschillende delen van de wereld. Elk hoofdstuk begint met een korte inleiding over het onderwerp en eindigt met een gedetailleerde beschrijving van de verschillende stijlen en hun kenmerken. De Huizenarchitectuurgids biedt ook een gedetailleerde beschrijving van de verschillende stijlen van huizenbouw, zoals koloniale, neoclassicistische, neo-Victoriaanse en moderne stijlen. Elk hoofdstuk bevat ook afbeeldingen van illustraties en foto's die uw kennis en begrip van de stijlen verbeteren. U kunt ook gedetailleerde informatie vinden over de voordelen en nadelen van elke stijl, evenals over de kosten en voordelen van het bouwen van een huis in een bepaalde stijl. De Huizenarchitectuurgids is een uitgebreide en leerzame gids die helpen om de vele stijlen van huizenbouw te begrijpen en waarderen. Het bevat ook informatie over het kiezen van materialen, ontwerp, technieken en technologieën die gebruikt worden voor het bouwen van huizen. Bovendien bevat de gids ook tips over het verbeteren van het ontwerp en de esthetiek van de woning, evenals tips over het besparen op bouwkosten.

Een architectuur boek kopen

Deze architectuur boeken review dient ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe of goede architectuur boeken om te lezen.

Op deze pagina behandelen we de architectuur boeken top 10. Dit zijn ook boeken die in de literaire top 20, 60 en 100 voorkomen. We hebben onder andere de bestseller boeken van 2022 en andere populaire architectuur boeken van dit moment voor je gelezen en beoordeeld. 

Bekijk ook eens deze top 10 boeken: 

Veelgestelde vragen

Wij hebben zelf geen webshop, dus je kunt jouw favoriete architectuur boek niet bij ons kopen. Wél kun je bij ons terecht voor een aanbeveling van een betrouwbare webshop waar je jouw nieuwe architectuur boek(en) kopen kunt. Klik op de “Koop voor de beste prijs” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je de aankoop van het nieuwe architectuur boek kan voltooien.

Ja, wij hebben onze top tien architectuur boeken gekozen uit de top 100 boeken lijsten van o.a 2022 en 2021. Na het lezen en beoordelen van alle bestseller boeken van deze lijsten zijn wij tot een top 10 beste architectuur boeken gekomen.

  1. Boeken
  2. architectuur

Inhoudsopgave