Search

De kosten voor je abonnementen spelen een grote rol in de vaste lasten die je hebt. Denk bijvoorbeeld aan je abonnementen voor je telefoon, internet, tv, krant en streamingsdienst. Als je veel abonnementen hebt, kan dat in de kosten gaan oplopen. In veel gevallen is het echter mogelijk om te besparen op je abonnementen. Ben je op zoek naar een nieuw abonnement voor je mobiele telefoon? Ook daarop is te besparen. Hoe je dat aanpakt? Wij sommen het voor je op.

Kies voor sim only

Eén van de beste tips om niet al te veel geld kwijt te zijn aan een telefoonabonnement, is kiezen voor sim only. Een sim only abonnement bestaat alleen uit een bundel, in tegenstelling tot een abonnement inclusief toestel. Kies je voor die laatste optie, dan betaal je niet alleen voor je MB’s en belminuten, maar ook voor je toestel. Aangezien je bij een sim only alleen voor je bundel betaalt, ben je een stuk goedkoper uit. Bovendien bepaal je met sim only zelf of je een nieuwe telefoon aanschaft of een abonnement aansluit op je huidige telefoon.

Vergelijk aanbieders met elkaar

De prijzen voor telefoonabonnementen variëren. Het kan daarom geen kwaad om een kijkje te nemen bij verschillende aanbieders, om te zien wat zij je te bieden hebben. Het is goed mogelijk dat een abonnement met hetzelfde aantal MB’s en belminuten bij de ene aanbieder goedkoper is dan bij de andere. Als je je telefoonrekening het liefst zo laag mogelijk houdt, is dat dus een snelle manier om geld te besparen.

Kies voor een langere looptijd

Een andere tip om eenvoudig geld te besparen op je mobiele telefoonabonnement, is door te kiezen voor een langere looptijd. Hoe langer de looptijd, hoe goedkoper je vaak uit bent. Dat heeft te maken met het feit dat je dan namelijk voor een langere tijd gebonden bent aan de provider en daar belonen ze je dan voor. Als je voor een lange looptijd kiest en wat minder geld kwijt bent per maand, bespaart dat je op de lange termijn best wat geld.

Meer wifi gebruiken

Hoe meer MB’s je nodig hebt, hoe groter je bundel dient te zijn. Als je graag geld bespaart op je mobiele telefoonabonnement, dan is het een optie om voor een lager aantal MB’s te kiezen en meer wifi te gebruiken. Op veel plaatsen is tegenwoordig wifi te vinden, waardoor je niet altijd direct je 4G of 5G hoeft aan te zetten. Gebruik je meer wifi, dan heb je minder MB’s nodig en kun je een kleinere bundel kiezen. En hoe lager het aantal MB’s in je bundel, hoe minder geld je kwijt bent. Als je geld in je zak wilt houden is het dus beter om niet voor een te groot bundel te gaan als je dat niet nodig hebt.

Met deze bovenstaande tips kom je al een heel eind als je graag geld bespaart op het abonnement voor je telefoon. Zo zorg je op een makkelijke manier voor een lagere telefoonrekening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *