Zoek

Vroeger waren we allemaal al groot fan van snoep, ook snoep van vroeger jaren 70 was echt een goede aankoop. Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten snoepjes die we allemaal als kinderen weleens gegeten hebben. 

Hoe leuk is het om even weer helemaal terug te gaan naar deze tijd. Je gaat kijken welke snoepjes er in de jaren 70 waren. Wij hebben hieronder een lijst gemaakt van de snoepjes die je sowieso als kind wel een keertje gegeten hebt. 

8x Het lekkerste snoep van vroeger jaren 70!

1. Salmiak

Niet iedereen houdt ervan, maar er zijn zeker mensen die salmiak erg lekker vinden. Snoep van vroeger jaren 70 is nog steeds populair, want je kan nog steeds salmiak snoepjes en lolly’s kopen. 

2. Fruittella

Fruittella is een snoep van de jaren 70 die iedereen weleens gegeten heeft. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende varianten op de fruittella van vroeger. 

3. Hopjes

Hopjes zijn koffie snoepjes die naar karamel smaken. Als je het over snoep van vroeger jaren 70 hebt, dan heb je het zeker weten over hopjes. 

4. Kaneelstokjes

Kaneelstokjes vind je tot de dag van vandaag nog bij de kermis. Als je een echte kaneel liefhebber bent, dan heb je deze stokjes als kind erg veel gegeten.

5. Zuurstokken

Als je niet van een kaneelstokje houdt, dan hou je vast wel van een zuurstok. Snoep van vroeger jaren 70 wordt ook omschreven als de zuurstok jaren. 

6. Musketiers

Heel wat mensen eten nog steeds met enige regelmaat een 3 musketiers bar. Deze bars zijn in de jaren 70 erg groot geworden en heel wat mensen genieten er nu nog steeds van. Al heten ze nu vaak anders zoals Curly Wurly.

7. Chiclets-kauwgom

Kauwgom van Chiclets ging het in de jaren 70 ineens erg goed doen. Eerst was kauwgom alleen nog te verkrijgen in pepermunt smaak, maar daarna kwamen er al gauw vele smaken bij. 

8. Stophoest

Het klinkt misschien niet als een lekker snoepje, maar stophoest was erg populair in de jaren 70. Veel mensen aten deze echt als snoepjes. Dit doen nu nog steeds een aantal mensen. 

Snoep van vroeger jaren 70: nostalgie beleven 

Als je echt nostalgie wilt beleven, dan is het zeker een aanrader om eens te kijken of je deze snoep nog ergens kunt vinden. Online zijn er verschillende webshops waar nog echt oud-Hollands snoep te vinden is. 

Wanneer je in snoepwinkels gaat kijken, kun je ook deze snoepjes nog wel tegenkomen. Soms is het even zoeken, want niet elk snoepje heet nog hetzelfde als vroeger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *