Zoek

Een open ruimte in je woning creëert een ruimtelijkheid en verbondenheid. In veel huizen zijn de eetkamer, woonkamer, én de keuken samengesmolten tot één ruimte. In een open ruimte kan het soms lastig zijn om een gezellige sfeer te creëren. Nadat je onder andere de eettafel, de bank en het tv-meubel hebt neergezet, weet je soms niet hoe je het knus inricht. Het komt allemaal neer op stijlvolle én functionele extra’s. Benieuwd naar hoe jij een grote open ruimte sfeervol en gezellig inricht? Lees dan snel verder! 

Het woonkamer gedeelte

Vooral het gezellig inrichten van het woonkamer gedeelte doet veel voor de algemene sfeer van de ruimte. Je begint natuurlijk met een lekker ruime bank waar je met het hele gezin op kan. Daarna komt het tv-meubel en dan komt het neer op sfeervolle extra’s. Een salontafel is praktisch en voegt sfeer toe aan jouw woning. Je zet er je drankje en snacks op neer, maar vult zo ook de ruimte naast de bank efficiënt op. Ook een kleed kan veel doen voor de sfeer van dit gedeelte. Het neemt vrijwel geen ruimte in, maar zorgt toch voor een warm en knus gevoel.

De eetruimte 

Een tweede gedeelte dat vaak veel kan doen voor de ruimte is de eetkamer. Wanneer iemand binnenstapt in je woning zien ze vaak eerst de bank én de eettafel. Dus ook deze richt je efficiënt in. Dat begint dus met een ruime eettafel en comfortabele stoelen. Deze vullen vaak al een hoop van de ruimte op. Werk daarnaast ook de hoogte in. Stijlvolle en opvallende lampen trekken snel de aandacht en zijn de perfecte toevoeging aan de eetruimte.  

Handige tips

Tot slot geven we je graag wat extra tips waarmee je een knusse sfeer creëert in deze grote ruimte. Ten eerste is het belangrijk om een mooi onderscheid te maken tussen de ruimtes. Dat doe je met verschillende stijlen of een decoratief scherm. Houd je veel hoekjes en ruimtes over? Aan zitgedeeltes heb je nooit genoeg! Maak daar daarom een gezellige leeshoek of werkplek van. Zorg er vooral voor dat de ruimte niet te leeg, maar ook niet te vol staat. Na verloop van tijd vind je die perfecte middenweg. 

Dus, een open ruimte is vaak gemakkelijk gezellig in te richten. Zorg ervoor dat je het woongedeelte ruim inricht met een grote bank en praktische salontafels. De eetruimte deel je gezellig in door middel van een ruime tafel en een stijlvolle tafellamp. Zorg tot slot voor een onderscheid tussen de ruimtes met een vloerkleed of decoratieve schermen. Dus, ga aan de slag en creëer sfeer in een grote open ruimte! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *