Search

Herken je dat? Je loopt een drogisterij in en gaat op zoek naar een shampoo die past bij jouw haartype, maar wanneer je voor het schap staat heb je geen idee waar je het zoeken moet

Hoe moet je nou weten welke bij jouw haartype past? Wij helpen je! Met deze 8 tips kom je er snel achter welke shampoo er past bij jouw haartype en ben je volgende keer in een paar seconden klaar voor het shampoo schap!

Tip 1: Ken je haartype

Laten we eerlijk zijn, je kunt geen shampoo kiezen voor je haar, als je niet weet wat voor soort haartype je hebt. Dat zou het heel lastig maken, er zijn namelijk heel veel verschillende haartypes . Dus vraag je de volgende dingen af: is het droog of pluizig? Fijn of futloos? Of misschien vettig en snel overweldigd? Begrijp je haartype en -textuur voordat je naar die schappen snelt!

Tip 2: Hydrateer je haren

Droog en dorstig haar? Kies een shampoo met hydraterende eigenschappen. Het klinkt misschien gek, maar niet alleen je lichaam moet je hydrateren, ook je haar! Zoek naar termen als vochtinbrengend, hydraterend of voor droog haar op het etiket. Deze shampoos zijn een must-have voor je vermoeide haarlokken.

Tip 3: Zorg voor lekker veel volume

Als je haar aan de fijnere kant is en je droomt van wat meer volume, zoek dan naar shampoos voor meer volume, versterkend of verdikkend haar. Deze kunnen je haar een lift geven en je die begeerde “va-va-voom” geven.

Tip 4: Zeg gedag tegen je vettige haren

Vettig haar kan soms als een vloek voelen. Maar geen zorgen, er zijn shampoos die speciaal zijn ontworpen om je olieproductie onder controle te houden! Kijk hiervoor naar shampoos die speciaal bedoeld zijn voor vet haar of reinigend zijn om je lokken een frisse start te geven.

Tip 5: Krullen om te koesteren

Krullend haar heeft zijn eigen set behoeften. Ga voor een shampoo die hydrateert en je krullen definieert. Shampoos met termen als krulverzorging of speciaal voor golvend en krullend haar kunnen wonderen verrichten voor je prachtige krullenbos.

Tip 6: Behoud je kleur zo lang mogelijk

Ben je net naar de kapper geweest om een lekker kleurtje in je haren te doen? Bescherm je haarkleur daarna dan met shampoos die speciaal zijn ontworpen om kleurvervaging te verminderen. Zoek naar shampoos met kleurbescherming of speciaal voor gekleurd haar om je tint levendig te houden.

Tip 7: De gevoelige hoofdhuid

Heb je een gevoelige huid? Dan is het tijd om voor een zachte shampoo te gaan. Shampoos die helpen tegen een gevoelige hoofdhuid  of milde formule hebben zoals bijvoorbeeld Mediceuticals X-Folate zijn jouw beste vrienden. Zeg vaarwel tegen dat vervelende jeukende gevoel!

Tip 8: De natuurlijke benadering

Als je van de natuur houdt, zijn er biologische en natuurlijke shampoos die vrij zijn van harde chemicaliën. Deze zijn vaak zachter voor je haar en het milieu. Hiervoor ga je net zoals bij alle andere producten op zoek naar natuurlijke en biologische shampoos! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *