Zoek

Fantaseer je al over de zomer? Dan heb je vast al eens gedacht aan de aankoop van een mooie tuinset. Want zeg nou eerlijk: wat is er lekkerder dan ’s ochtends wakker worden, koffie zetten en deze in het ochtendzonnetje opdrinken voordat de dag begint? Stel je dan eens voor dat je ook nog lekker kunt zitten. Omdat niet iedere tuinset even geschikt is voor iedere achtertuin, geven we je in dit artikel meer informatie. Zo kun jij goed voorbereid op pad voor het uitzoeken van jouw nieuwe tuinset. Om een goede keuze te kunnen maken, kijk je eerst eens naar het overzicht van alle tuinsets. Zo weet je wat er allemaal te koop is en kun je een vergelijking maken tussen de verschillende soorten stoelen, tafels en banken. Het soort tuinset dat bij je past hangt namelijk af van waarvoor je deze gaat gebruiken. 

De maat van je tuinset

Het kopen van een tuinset is voor een groot gedeelte een praktische zaak. Je kunt niet alleen afgaan op wat je mooi vindt, want als de set niet in je tuin past, dan zul je er weinig plezier aan beleven. Ga dus eerst na hoe groot je tuin is, voordat je een tuinset uitkiest. Naast de maat kun je ook kiezen voor verschillende vormen. Er zijn tuinsets met ronde tafels, maar er zijn ook tuinsets met vierkante of rechthoekige tafels. Heb je een terras met weinig ruimte? Dan kun je beter niet kiezen voor een grote tuinset. Je wilt natuurlijk ook wat beweegruimte overhouden. Als je toch behoefte hebt aan meer zitplekken, dan is het vaak beter om er wat kleine stoeltjes bij te zetten. Het is niet verstandig om je hele terras vol te zetten met buitenmeubelen, want dit gaat ten koste van je wooncomfort. Gelukkig zijn er tuinsets in allerlei soorten en maten.

De grootte van de tafel

Ben je op zoek naar een tuinset met een mooie tafel? Wil je zomers lekker buiten dineren? Kijk dan naar een tuinset met een grote tafel. Tuinsets voor dineren hebben vaak ook andere soorten stoelen. Loungesets zijn vooral bedoeld voor het ontspannen. Je kiest voor een loungeset als je aan het einde van de week onderuitgezakt lekker van een wijntje wilt genieten. Een loungeset voor dineren heeft andere soorten stoelen. Dit type loungeset beschikt vaak over stoelen die actiever zitten, vergelijkbaar met stoelen die je binnenshuis ook bij een eettafel zou neerzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *