Zoek

Als je thuiskomt, is de geur in je huis een van de eerste dingen waar je je bewust van wordt. Je reageert op geuren, ook als je ze niet opmerkt. Geuren spelen daarmee een belangrijke rol in ons leven, ze kunnen je een prettig gevoel geven, een gevoel van blijdschap, rust, veiligheid of juist een negatief gevoel. Maak gebruik van lekkere geuren in je huis om een thuisgevoel te creëren. Zorg met lekkere geuren voor een ontspannen gevoel met onze geurtips.

Hoe zorg je voor een fijne geur?

Het is niet voor niets dat makelaars aanraden om appeltaart te bakken als potentiële kopers je huis bezichtigen. De geur van appeltaart roept een thuisgevoel op. Het betekent niet dat je elke dag een appeltaart moet bakken. Een Yankee Candle met je favoriete geur werkt net zo goed. Er valt heel wat te kiezen als het gaat om verschillende geuren en deze kan je ook variëren per seizoen. Kies in de winter bijvoorbeeld voor kaneel en kruiden en ga in de zomer voor een fruitige geur of bloemengeuren. Plaats na gebruik het deksel op de kaars zodat de geur behouden blijft. Deze kaarsen staan ook nog eens leuk als accessoire op je bijzettafel.

Een scala aan huisgeuren

Tegenwoordig valt er heel wat te kiezen als je op zoek bent naar een lekker geurtje voor in huis. Naast geurkaarsen kan je ook een huisparfum gebruiken. Deze parfums zijn speciaal bedoeld om vervelende en muffe geuren in huis tegen te gaan. Net als eau de toilette en reguliere parfum bestaat zo’n parfum voor in huis uit verschillende elementen, die geurnoten worden genoemd. Topnoten ruik je zodra je het parfum ontsteekt. De eerste tien minuten trekt deze geur de aandacht en daarna ruik je de geur niet meer. De geuren die je na het vervliegen van de topnoten ruikt, zijn de hartnoten. Deze geur is het belangrijkste onderdeel van het parfum. Het vervliegt na ongeveer twee uur. De basisnoten blijven over en die kan je zelfs na uren nog ruiken in je woonkamer. Probeer verschillende geuren uit en ontdek wat je aanspreekt.

Een geur voor elke ruimte

Het kiezen van een goede geur kan best lastig zijn. Hou rekening met de ruimte als je een geur kiest. Zo kan je in de keuken het beste kiezen voor natuurlijke geuren. Op een plek waar je eten klaarmaakt, kunnen zwaardere geuren teveel overheersen. Kruidige of fruitige geuren passen goed in de keuken. In de woonkamer kies je een geur die goed past bij de sfeer die je wilt oproepen. Een romantische geur creëer je met vanille of zoete specerijen. Ook zachte bloemengeuren doen het goed in de woonkamer. Voor een goede nachtrust kies je in de slaapkamer voor kamille of lavendel. De badkamer ruikt schoon en fris als je de geur van citrus of eucalyptus gebruikt. Durf te experimenten en ontdek je favoriete geur. Het maakt je huis helemaal af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *