Search

Kefir is een populair gefermenteerd drankje dat bekend staat om zijn verfrissende smaak en talrijke gezondheidsclaims. Maar hoe gezond is kefir eigenlijk? Laten we eens dieper ingaan op de voedingswaarde en gezondheidsvoordelen van dit probiotische drankje.

Wat is kefir?

Kefir is een gefermenteerde melkdrank die traditioneel wordt gemaakt door kefirkorrels toe te voegen aan melk. Deze korrels bestaan uit een combinatie van bacteriën en gist die tijdens het fermentatieproces melk omzetten in kefir. Het resultaat is een romige drank met een lichtzure smaak en een scala aan voedingsstoffen.

De voedingswaarde van kefir

Energie: 50-60 calorieën per 100 gram
Koolhydraten: 3-4 gram per 100 gram
Vet: 3-5 gram per 100 gram
Eiwit: 3-4 gram per 100 gram
Calcium: 100-150 mg per 100 gram
Kalium: 100-150 mg per 100 gram
Magnesium: 10-15 mg per 100 gram

Vitamine:
B12: 0.3-0.5 μg per 100 gram
K2: 5-10 μg per 100 gram
D: 0-2 μg per 100 gram (afhankelijk van verrijking)

Bron: InfoFitness.nl

De gezondheidsvoordelen

Kefir bevat probiotica, levende micro-organismen die gunstig zijn voor de darmgezondheid. Deze probiotica kunnen helpen bij het verbeteren van de spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Bovendien kan deze melkdrank bijdragen aan een gezonde darmflora en kan het nuttig zijn voor mensen met lactose-intolerantie vanwege het lage lactosegehalte.

Het is niet alleen lekker, maar ook voedzaam en goed voor je gezondheid. Met zijn rijke voedingsprofiel en potentiële gezondheidsvoordelen is het een waardevolle toevoeging aan een uitgebalanceerd dieet. Dus waar wacht je nog op? Probeer kefir vandaag nog en ontdek zelf de vele voordelen voor je gezondheid.

Kees
Kees

Auteur

Geboren uit de levendige energie van Amsterdam, omarm ik de kunst van lifestyle-blogging. Met een digitale pen als penseel, verken ik als auteur de grenzen van stijl en levensvreugde. Mijn blogs zijn meer dan woorden; ze vangen de ziel van het moderne leven en nodigen lezers uit om te dwalen door de straten van inspiratie, waar elke zin een nieuwe deur opent naar een wereld van lifestyle-verfijning. Als storyteller van lifestyledaisy.nl daag ik de status quo uit en neem ik lezers mee op een ontdekkingsreis door de wereld van esthetiek en persoonlijke expressie. Elk geschreven woord is een uitnodiging om samen te bloeien in de tuin van stijlvolle ontdekkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *