Search

Niets fijner dan je eigen plekje onder de zon. Waar je lekker de luiken omlaag kunt doen en jezelf kunt onderdompelen in de wereld van online gaming. Maar hoe richt je die kamer prettig, en vooral ook ergonomisch in? Dat gaat toch echt een stuk verder dan alleen het plaatsen van een tafel, een stoel, een groot beeldscherm en computerapparatuur. Daarom: tips voor de inrichting van de ultieme gamekamer.

Kies je eigen stijl

Wat voor soort games speel je (vooral)? Wat voor thema hebben ze? Science fiction, mafia, fantasy, een casino online? Stem de stijl en het thema van je gamekamer daarop af. In de vorm van een bepaald kleurenpalet dat de sfeer van je favoriete games weergeeft, in de vorm van behang tegen de muur bijvoorbeeld. Je kunt de kamer verder aankleden met posters, kunstwerkjes of beeldjes van je favoriete games. En persoonlijke accenten, zoals game-merchandise en collectibles.

Zorg dat je comfortabel kunt zitten

Games kunnen urenlang, zelfs nachtenlang duren. Dan zit je maar beter comfortabel en ergonomisch verantwoord. Investeer dus in een goede ergonomische gamestoel. En als je vaker gamesessies met vrienden doet, ook een bank of zitzakken daarvoor. Zorg ook dat er voldoende controllers en dergelijke aanwezig zijn voor als je met meerdere mensen wilt kunnen spelen. Zorg ook voor een ergonomische opstelling van je gaming-setup om lichamelijke klachten te voorkomen. Zoals de juiste hoogte van je beeldscherm, tafel, de afstand van scherm en de toetsenborden of controllers. En wissel regelmatig van houding. Switch dus gerust van die ergonomisch verantwoorde gamestoel naar die zitzak, en lig ondertussen ook een uurtje languit op de bank te gamen. De spieren en pezen in je nek, rug en duim zullen je dankbaar zijn.

Zorg voor goede verlichting

Natuurlijk, alle aandacht gaat naar je computerscherm. Maar zorg ook voor sfeervolle verlichting in de kamer, om een bepaalde sfeer te creëren, en je ogen te ondersteunen. Bijvoorbeeld in de vorm van sfeervolle hanglampen of wandlampen. Of instelbare led-strips, die je kunt aanpassen aan verschillende gaming-sferen.

Gaming apparatuur

Installeer een groot tv-scherm of krachtige gaming-pc in de kamer. En organiseer je gameconsoles en accessoires op een georganiseerde, en voor jouw prettige manier. Daar heb je allerlei manieren voor. Kijk voor tips hiervoor ook onder het kopje ‘Opslag en organisatie’.

Vergeet ook de akoestiek niet

Het oor wil ook wat. Voor een nog intensere game-ervaring, kun je geluiddempende panelen of gordijnen gebruiken. Die verbeteren de akoestiek in de kamer en verminderen echo’s. En: houden het geluid binnenskamers. Overweeg ook een hoogwaardig geluidssysteem met dolby surround voor een meeslepende game-ervaring.

Opslag en organisatie

Zorg ook voor voldoende opbergruimte voor games, controllers, accessoires. Zodat niet alles rommelig door de kamer slingert. Dat haalt alleen maar de aandacht weg van het spel. Open planken en gesloten kasten zijn hier heel handig voor. Bedenk: een opgeruimde kamer zorgt voor een opgeruimde geest, en zo heb jij alle aandacht voor het spel. Werk ook kabels netjes weg, om een rommelige uitstraling te voorkomen. Daarvoor kun je kabelgoten of clips gebruiken. Niet alleen opgeruimd en georganiseerd, ook veilig.

Hopelijk creëer je met deze tips je eigen gaming-walhalla in huis. Wij wensen je in elk geval veel (verantwoord) gameplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *