Zoek

Haagplanten zijn een geweldige toevoeging aan je tuin. Ze toveren je muren en schuttingen om naar mooie groene omheiningen. Haagplanten zijn er in allerlei verschillende soorten. Zo heb je haagplanten die gedurende de seizoenen veranderen en wintervaste haagplanten, maar ook haagplanten in verschillende kleuren groen en met of zonder geur. Welke soort moet je nou kiezen? Geen makkelijk dilemma voor de meeste mensen. Daarom gaan we je in dit artikel op weg helpen. Wat we je in ieder geval kunnen verklappen: welke haagplant je ook kiest, alle soorten haagplanten zijn wat ons betreft beter dan welke schutting of muur dan ook.

Haagplant kiezen; wat is je situatie?

Welke haagplant het beste bij je tuin past, hangt voor een groot deel af van de huidige situatie in je tuin. Is je tuin groot? Dan is het aan te raden om een soort te kiezen die niet alleen snel, maar ook lang doorgroeit. Op die manier heb je niet heel veel planten nodig om je tuin te bedekken en dat is wel zo prettig voor je portemonnee. Houd er wel rekening mee dat grote haagplanten behoorlijk diep de grond in gaan. Heb je een kleine tuin? Dan heb je meer baat bij een kleinere soort. In het ideale geval is die ook nog makkelijk te snoeien. Waarom dat belangrijk is? In een kleine tuin heb je logischerwijs minder bewegingsruimte dan in een grote tuin.

Haagplant kiezen; tips

Ben je op zoek naar een grote haagplant? Dan is de Portugese laurier een geweldige aanrader. Waarom? De plant is op meerdere manieren een geweldige toevoeging aan je tuin. Niet alleen op het gebied van kleur, zoals met de dieproze takken waarover het beschikt, maar ook wat betreft geur. Geur? Je hoort het goed. Wanneer je deze plant in de bloeiperiode aanraakt, komt er een heerlijke geur vrij. Dat is nog eens genieten van je tuin! Daarnaast trekt deze plant doorgaans ook veel insecten aan. Nog een reden om voor de Portugese laurier te kiezen!

Het kiezen van de juiste haagplant voor je tuin is niet eenvoudig. Zo moet je niet alleen rekening houden met de grootte, maar ook met het onderhoud ervan. Heb je een grote of kleine tuin? En heeft de plant veel of weinig onderhoud nodig? Allemaal belangrijke dingen om mee te nemen in je keuze. Een haagplant die we je in ieder geval aanraden, vooral wanneer je een grote tuin hebt, is de Portugese laurier. De plant is zowel visueel als qua geur een geweldige toevoeging aan je tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *