Zoek

Je kleding goed kunnen wassen is uiteraard erg belangrijk. Er komt een tijd dat je de wasmachine moet reinigen en dan is het wel zo handig als je weet hoe je dit precies kunt doen. In een aantal stappen wordt het je uitgelegd en het is goed om dit een paar keer te herhalen. Je zorgt er zo voor dat de wasmachine lekker lang meegaat en daar doe je het voor. Ze zijn immers niet al te goedkoop. 

Maken van mengsel

Om je wasmachine schoon te maken kun je het beste een mix maken van azijn en baking soda. Dit zorgt voor ontkalking en het verwijderen van vuil en nare geuren. Een stinkende wasmachine is niet wat je wilt. Gemiddeld gebruik je 250 ml azijn en daarvoor heb je 100 gram baking soda nodig. 

Gebruik van mengsel 

Na het mengen giet je dit in de waslade van de machine. De leidingen worden hierdoor schoongemaakt. Vervolgens draai je een lege wascyclus. Dit doe je uiteraard zonder dat er kleding in zit. Het mengsel zal nu ronddraaien door de trommel en alles reinigen. 

Filter reiniging 

Wat verder ook belangrijk is om weer schoon te krijgen, is de filter. Hierin kunnen namelijk verschillende dingen verstopt raken. Denk aan vuil of kleding pluisjes. Als je dit te lang laat, kan het zijn dat de wasmachine proberen gaat krijgen. Per machine kan het verschillen hoe je de filter weg kunt halen. Lees dus goed de instructies en vraag om hulp bij twijfel. 

Rubber reiniging 

Bij de deur van de wasmachine heb je een rubberen afdichting. Viezigheid kan hier ook gemakkelijk komen en door alles kan er verder nog schimmel ontstaan. Met een doek kun je deze afdichting gemakkelijk schoon vegen en al het vuil verwijderen. Dit hoef je niet alleen bij een grote schoonmaak te doen. Kijk er wel keer op keer naar, want zo voorkom je beter dat er iets wordt aangetast op de langere termijn.

Drogen 

Nadat je alles grondig hebt schoongemaakt is het essentieel om het wat tijd te geven. De wasmachine moet nu helemaal drogen. Ook nadat je de was doet is het slim om de klep open te laten, want als dat vocht gaat anders weer nare geuren achter laten. Op deze manier blijft het een stuk frisser. Er valt genoeg te doen dus, maar je kunt er daarna ook zeker van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *