Search

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Uit onderzoeken blijkt dat de meeste mensen voldoende lang slapen, gemiddeld negen uur en twaalf minuten. Wel blijkt uit het onderzoek dat men niet tevreden is over de kwaliteit van de slaap. Veel mensen worden ’s nachts een of meerdere keren wakker.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de slaapkwaliteit te verbeteren. Zo is het belangrijk dat je slaapkamer donker is en de juiste temperatuur heeft (rond de achttien graden). Verder is het aan te raden om minimaal een uur voordat je gaat slapen geen gebruik meer te maken van beeldschermen.

Kwalitatief goede slaapkamer meubels bevorderen het goed slapen ook. Je verbetert je slaapcomfort als je de juiste slaapkamer meubels hebt. Hiermee bedoelen we dat je een kussen hebt dat prettig ligt en je nek voldoende ondersteunt. Daarnaast is het prettig om een dekbed te hebben dat past bij het seizoen en voldoende warmte geeft zonder dat je in bed gaat zweten. Tenslotte is je bed het belangrijkste meubel in je slaapkamer dat ervoor zorgt dat je ’s morgens uiterust wakker wordt.

Soorten bedden

Er zijn meerdere soorten bedden te koop waarbij er bij elk onderdeel van het bed ook weer een ruime keuze is. Het is daarom zinvol om vooraf goed te overwegen wat je voorkeur is, zodat je goed weet welk bed bij jouw wensen past. Alle bedden hebben een bedframe, de rand om het bed. Je hebt de keuze uit een houten bedframe, een metalen bedframe en een bedframe van stof. Bij de bodem van je bed heb je de keuze uit een lattenbodem, een spiraalbodem en een boxspring. Als laatste kun je kiezen uit meerdere matrassen. Ieder matras heeft weer verschillende eigenschappen en voordelen. Zoals je leest, is het uitkiezen van het perfecte bed best lastig. Om je hierbij te helpen, hebben wij de beste bedden van 2023 voor je op een rij gezet. Met onze tips ben je gegarandeerd van een kwalitatief goed bed en zul je iedere nacht weer slapen als een roos!

Soorten bedden

Dit zijn de beste bedden van 2023

De consumentenbond heeft onlangs een matrassentest gehouden. Uit deze test kwam naar voren dat het Emma O2 matras als beste getest is.

Emma O2 matras

Dit matras is gemaakt van meerdere soorten schuim en bestaat uit drie lagen. Deze lagen zijn stevig en drukverlagend doordat er meer dan honderd steunpunten in het matras verwerkt zijn. De buitenste hoes is vochtregulerend.

Matras van de Lidl

Ook als je iets minder te besteden hebt, kun je een goed matras kopen. Het Meradiso matras van Lidl is daar dan ook het bewijs van. Dit matras bestaat uit wel zeven lagen koudschuim. Bij het gedeelte van je schouders, is het matras iets zachter zodat je ook lekker op je zij kunt liggen. In het midden van het matras zit een klimaatband. Deze band zorgt voor een goede ventilatie. De hoes heeft een rits, waardoor je deze eenvoudig kunt wassen op zestig graden.

Flanny van Olympic life

Als je op zoek bent naar een boxspring, dan is de Flanny van Olympic life een goede keuze. Deze luxe boxspring ziet er trendy uit en is gemaakt van een hoge houtkwaliteit. Pluspunt is dat deze boxspring de rug goede ondersteuning geeft, waardoor deze boxspring ideaal is voor mensen met rugklachten.