Search

Nederland is dol op TV kijken. De beste tv series jaren 70 Nederland zijn er dan ook zeker wel. In Nederland zijn er heel wat goede tv series gemaakt waar we in deze tijd nog wel wat van kunnen leren. 

De beste tv series kwamen niet uit de lucht vallen, want er moest wel hard voor gewerkt worden. Hieronder staan heel wat verschillende tv series waar je een hele hoop verschillende herinneringen mee naar boven kunt gaan halen.

10x De beste Nederlandse tv series van de jaren 70!

1. De kleine waarheid

De kleine waarheid gaat over Marleen die maar al te graag meer vrijheid wil hebben en onafhankelijk wil worden. Ze neemt hier heel het gezin in mee, waardoor er veel dingen gebeuren. 

2. Hollandse Glorie

Hollandse Glorie is een één van de tv series jaren 70 Nederland die gebaseerd is op een boek. Deze serie is daarnaast ook nog eens uitgekomen op DVD, zo’n groot succes was het. 

3. Ren je Rot

Ren je Rot is een Nederlandse versie van een Amerikaanse serie. Het gaat er in deze serie omdat kinderen tegen elkaar gaan strijden in allerlei verschillende competities. 

4. Cijfers en Letters

Cijfers en Letters is één van de tv series jaren 70 Nederland. Het is een spelshow die uit twee verschillende onderdelen bestaat. Je moet een onderdeel rekenen en een onderdeel met taal aan de gang. 

5. Cassata 

Cassata is een tv serie in Nederland die vooral om comedy gaat. Door het grote succes van deze serie zijn er nog heel wat comedy series opgedoken door deze serie. 

6. Dokter Vlimmen 

Dokter Vlimmen gaat om de heer Vlimmen die van alles mee maakt. Het is vanuit een boek ontstaan en over dit boek is ook een volledige film te vinden. Dit betekent dat dit boek het zeer goed heeft gedaan. 

7. Bartje

De tv series jaren 70 Nederland hoeven niet allemaal erg complex te zijn. Deze serie gaat over Bartje die op een boerderij woont. Bartje maakt van alles mee en dit zie je allemaal in deze serie terug komen. 

8. Dagboek van een Herdershond 

Dagboek van een Herdershond gaat over een priester die in Limburg woont. Hij woont in een erg klein dorpje en de serie draait in de vorige eeuw. Je volgt de priester en je ziet hoe alles toen de tijd in zijn werking ging. 

9. Van Kooten en De Bie

Deze serie gaat over de samenleving in Nederland. Op een humoristische manier wordt er naar verschillende dingen in het land gekeken, zodat er ook wat meer humor aanwezig is in de serie. 

10. Floris

Naast de normale naam Bartje, wordt ook de naam Floris gebruikt als serie naam. De tv series jaren 70 Nederland lopen erg uiteen. Want deze serie gaat over een ridder die Floris heet. Hierbij wordt er gekeken naar hoe een ridder te werk gaat. 

De beste tv series jaren 70 Nederland VS nu

De beste tv series jaren 70 Nederland waren natuurlijk van andere kwaliteit dan dat de series nu zijn. Toch zitten er echt goede series tussen. Als je weer eens gaat kijken naar de mogelijkheden die de Nederlandse tv te bieden heeft, zie je dat er best wat leuks tussen kan zitten. 

Het ligt er aan het einde van de rit vooral aan waar je wel en niet van houdt. Niet iedereen houdt van comedy, maar ook niet iedereen houdt ervan om een serie te kijken over bijvoorbeeld een ridder. Het is dus goed om te kijken wat jezelf leuk vindt om naar te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *