Zoek

Er zijn heel wat verschillende soorten kapsels die door de jaren heen steeds weer terugkomen. Ook zijn er kapsels waarvan je liever wilt dat ze in het verleden blijven. De jaren 80 kapsels zijn zeker niet voor iedereen weggelegd, want ze waren vrij uitgesproken. 

Als je kijkt naar de kapsels die we nu allemaal hebben, zullen wij in de jaren 80 er zeker niet tussen passen. Het is daarom zeker leuk om eens te kijken welke kapsels vroeger echt helemaal in waren en wat dit tegenwoordig eigenlijk met elkaar verschilt. De jaren 80 kapsels lijken misschien ook wel op het kapsel dat we nu dragen. 

10x De beste kapsels uit de jaren 80!

1. De zijstaart bij vrouwen

In de jaren 80 waren de zijstaarten bij vrouwen helemaal in. Je kiest dan of je je haar aan de linker of aan de rechterkant in een zijstaart wilt dragen. Dan maak je dit vast met een elastiek en meer heb je niet nodig. 

2. De hoge staart 

Naast de zijstaart, was de hoge staart ook helemaal in. De jaren 80 kapsels waren niet al te origineel. Het ging er gewoon om dat je je staart zo hoog mogelijk op je hoofd kon zetten, zodat het lijkt alsof je veel meer haar hebt dan dat je hebt. 

3. De haarband in je haar

Het hoeft allemaal niet heel lastig te zijn in de jaren 80 om je haren te stijlen. Het was namelijk helemaal in om je haar gewoon los te laten hangen en er een veel te dikke haarband in te dragen. 

4. De slicked-back 

Bij een slicked-back kapsel heb je eigenlijk alleen een hele hoop gel nodig. Als je voor een subtiele look wilt gaan, hoef je hier niet voor te kiezen. Je haar staan aan de voorkant of zijkant iets omhoog.

5. Krullend haar 

In de jaren 80 was krullend haar ook helemaal in. Jaren 80 kapsels zijn wat dat betreft wel te vergelijken met nu. Je kunt tegenwoordig namelijk nog prima over straat als je niets met je haar doet naast dat je het krult. 

6. De hanenkam

De hanenkam was in de jaren 80 erg populair. Je scheert de zijkanten op of je neemt dit ook mee in de hanenkam. Het maakt eigenlijk niet uit, zolang de hanenkam maar zo hoog mogelijk op je hoofd staat. 

7. Een asymmetrisch kapsel 

Het was ook helemaal in om een kapsel te hebben dat niet symmetrisch is. Dit zie je tegenwoordig ook weer steeds vaker terug komen. Je kunt dan zelf bepalen hoe je zelf je haren draagt, zolang het maar niet symmetrisch op je hoofd ligt. 

8. Het matje

Matjes waren in de jaren 80 helemaal een ding. Je haar is wat korter aan de voorkant maar in je nek heb je een soort matje liggen. Vandaar dat het ook een matje heet. Niet iedereen is er nu nog weg van, maar toen was het helemaal hip. 

9. Een blowout kapsel

Een blowout kapsel is niets meer dan belachelijk veel volume in je haar zien te krijgen. Dit doe je dan met een föhn en daarna kun je er heel wat haarlak in spuiten zodat het allemaal toch wat makkelijker op zijn plek blijft zitten. 

10. Permantjes 

Vroeger waren krullen helemaal in, maar wanneer je dit niet had moest hier natuurlijk wat aan gebeuren. Een permantje was dan de ideale oplossing. Al gaat dit tegenwoordig minder vaak fout dan dat het vroeger ging. 

Jaren 80 kapsels en de kapsels van nu 

De jaren 80 kapsels hebben ons wel geïnspireerd om de kapsels te dragen die we nu allemaal dragen. Zo dragen we nog steeds allemaal een staart en vinden we het ook leuk om krullen in onze haren te hebben. 

Meestal komen haarstijlen na een lange periode weer terug. Zo zijn matjes ook weer terug aan het komen, terwijl je een paar jaar geleden iemand voor gek had verklaard als ze een matje willen. Het ligt dus echt per tijd erg verschillend wat wel en niet kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *