Zoek

Er zijn heel wat verschillende bands die al sinds de jaren 80 al actief zijn. Er zijn ook bands jaren 80 die nu niet meer actief zijn. De bands in de jaren 80 waren erg populair en er wordt nu nog steeds met enige regelmaat naar de bands geluisterd. 

Daarom is het zeker leuk om eens te kijken welke mogelijkheden er zijn en of er nog nummers zijn van bands die je helemaal niet kent. Dat kan natuurlijk ook nog. Er zijn tegenwoordig namelijk heel wat mogelijkheden. Daarom hebben wij alle opties voor je op een rijtje gezet. 

10x De beste bands uit de jaren 80!

1. U2

U2 is een Ierse rockband die al heel wat jaren actief zijn. Ze zijn net voor de jaren 80 begonnen, maar ze zijn in de jaren 80 echt groot geworden. Ze hebben heel wat prijzen gewonnen en deze prijzen verdienen ze natuurlijk niet voor niets. 

2. Band Aid

Band Aid is opgericht om te helpen bij de hongersnood in Ethiopië. Het is dus echt opgezet om geld op te kunnen halen om andere mensen te kunnen helpen. Ze hebben een award gewonnen en waren maar een jaar actief. 

3. Guns N’ Roses

Guns N’ Roses is één van de bands jaren 80 die erg groot geworden zijn. Het is een hardrockband die in de jaren 80 bekend werd met hun eerste album. Ze hebben heel wat prijzen gewonnen, waardoor ze ook weer steeds groter gegroeid zijn. 

4. Bon Jovi 

Bon Jovi is een echte rockband die van oorsprong uit Amerika komt. Ze hebben ontzettend veel verschillende live concerten gegeven en hebben heel wat verschillende awards binnen weten te slepen met hun muziek. 

5. Metallica

Metallica is ook een hele bekende van deze lijst. Ze zijn begonnen in 1981 en zijn uitgegroeid tot de succesvolste metalband ooit. Ze hebben belachelijk veel prijzen gewonnen. Ze hebben een record aantal exemplaren van hun muziek verkocht. 

6. Anthrax

Anthrax is net als Metallica een metalband. Ze zijn ook één van de grote namen van de jaren 80. Ze hebben wat prijzen gewonnen en hebben veel mensen hun harten veroverd met hun muziek. 

7. Slayer

Ook Slayer kan op deze lijst niet ontbreken. Ze zijn binnen het thrashmetal genre één van de grootste ooit. De bands jaren 80 zijn echte grondleggers van het metal genre. Daarom hoor je nu nog steeds heel wat nummers van deze bands voorbij komen. 

8. Pet Shop Boys 

De Pet Shop Boys bestaat uit een duo die vooral aan het einde van de jaren 80 erg groot zijn geworden. Ze hebben vele hits gescoord en ze hebben ook heel wat prijzen er mee naar binnen gesleept. 

9. A-ha

A-ha is een popgroep die van oorsprong uit Noorwegen komt. Ze hebben verschillende prijzen gewonnen met hun popmuziek en ze zijn toen de tijd naar Londen gegaan om een carrière op te bouwen. Dit was toen een erg goede keuze voor ze. 

10. Tears for Fears

Tears for Fears bestaat uit twee mannen die maar al te graag popmuziek maken. In 1983 hebben ze hun grote doorbraak gehad, waardoor we ze nu kennen. Hun tweede album ging net zo goed als hun eerste album 

Bands jaren 80 vs de bands van nu

De bands jaren 80 zijn uiteraard heel anders dan de bands van nu. Je ziet een duidelijk verschil van de muziek die nu helemaal in is en die toen de tijd helemaal in was. Daarom is het leuk om weer eens te luisteren naar de muziek die vroeger gemaakt werd. 

De bands van nu zijn ook zeker niet slecht, maar de bands van vroeger waren de echte grondleggers van de mogelijkheden die we nu allemaal hebben om muziek te kunnen luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *