Search

Als je een echte muziekliefhebber bent, dan weet je dat er heel wat verschillende bands zijn die in de categorie bands jaren 70 vallen. Als je gaat kijken hoeveel muziek er vroeger al gespeeld werd, wordt je direct weer helemaal teruggetrokken naar die tijd. 

Veel mensen vinden het leuk om weer even helemaal terug te gaan naar de jaren 70. Het is daarom goed om een lijstje te hebben van de beste bands die er toen de tijd waren. Hieronder vind je de beste bands die je in de jaren 70 kon vinden. 

10x De beste bands uit de jaren 70!

1. ABBA

ABBA is één van de meest succesvolle bands van de hele wereld. In de jaren 70 zijn ze begonnen met muziek maken. Tot de dag van vandaag wordt hun muziek nog regelmatig gedraaid. 

2. Queen

Queen is een rockgroep die zeker tussen de beste bands jaren 70 past. Queen is één van de beste rockbands ooit. Niet alleen in de jaren 70, maar ook in de jaren 80 en 90 waren ze erg groot. 

3. Kiss

Kiss is een shockrockband en ze zijn al sinds de jaren 70 erg groot. Ze staan ook bekend om hun uitgesproken look en de uitgesproken nummers die ze maken. Deze muziekstijl was niet voor iedereen weggelegd. 

4. Dr. Hook

Dr. Hook is een pop-country rockband. De bands jaren 70 hoort Dr. Hook zeker bij. Ze werden steeds groter en zijn uiteindelijk gestopt in 2006. Hun muziek wordt nu ook nog wel eens gedraaid. 

5. Deep Purple 

Deep Purple is één van de eerste bands die iedereen liet weten wat hardrock en ontluikende heavy metal is. Ze zijn de vertegenwoordigers van deze genres. Ze hebben hierdoor heel wat albums kunnen verkopen. 

6. Eagles 

Eagles is een Amerikaanse rockband die heel wat mensen naar hun shows weten te trekken. Ze hebben twee keer de Ziggo Dome uitverkocht. Ze zijn na een lange tijd weer samen gekomen en zingen nog steeds. 

7. Van Halen

Van Halen is één van de weinige bands die van oorsprong is opgericht door Nederlandse leden. Ze waren actief tot 2020 en ze waren vooral bekend door de techniek die ze gebruiken tijdens het gitaar spelen. 

8. The Doobie Brothers

The Doobie Brothers is een rockband die heel wat verschillende awards heeft gewonnen. Als je kijkt naar de bands jaren 70, zal je hun ook direct herkennen. Ze zijn namelijk toen zeer actief geweest. 

9. The Kids

The Kids is een punkband die oorspronkelijk uit België komt. Ze waren een tijdje gestopt, maar sinds 1996 tot het heden zijn ze weer bezig met volop muziek maken waar we allemaal van kunnen genieten.  

10. Journey 

Journey is een band die uit de jaren 70 komt. Ze waren toe erg succesvol. In 1975 kwam hun eerste album uit en vanaf toen zijn ze steeds verder doorgegroeid tot waar ze nu zijn. 

Bands jaren 70: Luister de muziek nog eens

De bands uit de jaren 70 waren erg populair, maar dit is niet volledig verleden tijd. Sommige bands zijn tot de dag van vandaag nog erg populair en daar wordt ook nog met enige regelmaat naar geluisterd. Het is dus zeker leuk om eens te kijken wat jezelf leuk vindt om weer eens terug te luisteren. 

Op YouTube zijn een hele hoop van de oude nummers van deze bands te vinden. Je hoeft op die manier niet al te lang te zoeken naar de bands en je krijgt allerlei leuke nummers van hun ervoor. De bands jaren 70 komen dan weer helemaal opnieuw tot leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *