Zoek

De woonkamer is een van de belangrijkste ruimtes in huis; je brengt er een groot deel van de tijd door. Voldoende reden om regelmatig te beoordelen of het bestaande interieur nog past bij je persoonlijke smaak. Is het tijd voor vernieuwing? In dit artikel lees je meer over de opties die je hebt bij het vernieuwen van de woonkamer. Het hoeft niet te betekenen dat je het volledige interieur vervangt; iets wat niet zou passen bij een duurzame manier van leven. De keuze voor twee nieuwe bijzettafels op het kleed of naast de bank kan al voldoende zijn, of denk aan het gebruik van een grote kamerplant in de hoek van deze ruimte. Met een kamerplant voeg je kleur toe. 

Tip: doe inspiratie op voor je nieuwe woonkamer via een platform als Pinterest. Ook de persoonlijke blogs van anderen bevatten regelmatig foto’s van interieurs. Het geeft een beeld van kleuren en materialen die goed met elkaar te combineren zijn. 

Meubels vervangen in het bestaande interieur 
De keuze voor nieuwe bijzettafels is slechts een van de mogelijkheden die je hebt. Ook kun je de woonkamer een frisse uitstraling geven door deze bijvoorbeeld van een nieuw dressoir te voorzien. Een dressoir vormt een heuse eyecatcher in je interieur en biedt daarbij veel opbergruimte. Ideaal voor het speelgoed van je kinderen, de krant van je partner of bijvoorbeeld je eigen woontijdschriften. Het maakt een woonkamer onnodig rommelig, wanneer er op verschillende plekken hoopjes met spullen liggen. Niet alleen doet het af aan de fraaie uitstraling van deze ruimte; ook beperkt het je in de mogelijkheid om na een lange werkdag volledig tot rust te komen. 

Kies voor een nieuwe kleur op de wand 
Je las al dat een grote kamerplant in de hoek van een ruimte helpt deze kamer van meer kleur te voorzien. Kamerplanten worden tegenwoordig al lang niet meer alleen in de woonkamer gebruikt. Je komt ze steeds vaker tegen in een slaapkamer, de werkkamer en zelfs de badkamer. 

Niet alleen met een kamerplant voeg je kleur toe. Kijk ook eens naar mogelijkheden om de wanden van je woonkamer opnieuw te verven. Onder meer donkergroen en diverse aardetinten zijn hierbij populair. Welke kleuren sluiten goed aan op het bestaande interieur van jouw woning? Voeg wat lef toe aan je interieur door de verf op wanden te combineren met enkele stroken behang. Het maakt een wand speels! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *